Testarea personalului medical aflat în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus a fost una dintre măsurile adoptate în majoritatea țărilor afectate de pandemie. Treptat, testarea a început să fie făcută și în spitalele din România, pentru siguranța cadrelor medicale, dar și a pacienților. Această măsură a început să se aplice și la Spitalul Municipal Câmpina, după cum a precizat dr. Călin Tiu, managerul instituției, iar costurile sunt asigurate din donațiile primite de unitatea medicală.
”Am pus la punct un sistem de testare COVID-19 pentru angajații proprii. Unitatea a încheiat un contract cu un laborator din București, cel care asigură această testare și pentru DSP Prahova, iar angajații noștri, eșalonat, vor beneficia de efectuarea testelor. Vom lua în prima serie angajații din zonele cele mai expuse - Centrul de Primiri Urgențe, Terapia Intensivă, Secția Boli Interne și vom continua cu celelalte secții și servicii. Costurile cu această testare vor fi suportate din sponsorizările care au tot sosit la Spitalul Municipal Câmpina de la populație și agenți economici. Această testare va aduce un plus de siguranță în gestionarea crizei anti-covid, vom putea detecta personalul asimptomatic, pe care să-l putem trata și să prevenim astfel alte infecții”, ne-a declarat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina. (video)
Vinerea, în general, este o zi aglomerată în zona Pieței Centrale din municipiul Câmpina.
Rata inflației comunicată oficial de Instititul Național de Statistică a fost de 5,6%, acest procent urmând a se aplica taxelor și impozitelor locale, prin prevederile legii, pentru stabilirea cuantumului taxelor și impozitelor locale aferete anului 2026.
Polițiștii câmpineni au fost sesizați de producerea unui accident rutier pe DJ720, în apropierea comunei Florești.
Finalul lunii martie a reprezentat primul termen de plată pentru obligațiile fiscale datorate de persoane fizice și juridice la bugetul local.