Avem atât de puține statui în Câmpina, deși numeroase personalități ale României și-au legat pentru totdeauna numele de acest oraș și poate că ar merita să le omagiem și printr-o astfel de creație a unui artist plastic. Și, după ce că oricum sunt puține, nici cele pe care le avem nu le punem în valoare. Un pas mic s-a făcut, totuși, săptămâna aceasta. Bustul marelui pictor Nicolae Grigorescu, amplasat într-un mic spațiu verde de la intersecția Bulevardului Carol I cu Calea Doftanei, nu mai stă noaptea în beznă.
La inițiativa viceprimarului Adrian Piţigoi, atelierul propriu al Primăriei Câmpina a efectuat lucrările necesare pentru ca bustul lui Nicolae Grigorescu să fie frumos iluminat pe timp de noapte. Nu este doar o reparaţie morală faţă de memoria marelui pictor, căruia Câmpina îi datorează foarte mult, dar este şi un gest de normalitate, prin care se pune în valoare o operă artistică valoroasă. Pentru că bustul lui Grigorescu este o operă de artă, fiind realizat de sculptorul Gheorghe Tudor, în anul 1929.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada BP Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.