Avem atât de puține statui în Câmpina, deși numeroase personalități ale României și-au legat pentru totdeauna numele de acest oraș și poate că ar merita să le omagiem și printr-o astfel de creație a unui artist plastic. Și, după ce că oricum sunt puține, nici cele pe care le avem nu le punem în valoare. Un pas mic s-a făcut, totuși, săptămâna aceasta. Bustul marelui pictor Nicolae Grigorescu, amplasat într-un mic spațiu verde de la intersecția Bulevardului Carol I cu Calea Doftanei, nu mai stă noaptea în beznă.
La inițiativa viceprimarului Adrian Piţigoi, atelierul propriu al Primăriei Câmpina a efectuat lucrările necesare pentru ca bustul lui Nicolae Grigorescu să fie frumos iluminat pe timp de noapte. Nu este doar o reparaţie morală faţă de memoria marelui pictor, căruia Câmpina îi datorează foarte mult, dar este şi un gest de normalitate, prin care se pune în valoare o operă artistică valoroasă. Pentru că bustul lui Grigorescu este o operă de artă, fiind realizat de sculptorul Gheorghe Tudor, în anul 1929.
Marți seară, în jurul orei 23.00, în Prahova a avut loc un accident rutier terifiant, în urma căruia doi tineri - șoferul de 27 ani și pasagerul de 26 ani - și-au pierdut viața.
La finalul mandatului trecut, Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care se repartizau spațiile locative din blocurile sociale de pe străzile Petrolistului și Năsăud, construite cu fonduri europene, prin Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate.
În rectificarea bugetului local al municipiului Câmpina, care se va afla pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local din 13 decembrie 2024, a fost inclusă suma de 150.000 lei pentru întocmirea DTAD (documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de demolare) și realizarea efectivă a lucrărilor de demolare a fostului cinematograf.
10 decembrie 2024 va rămâne în istorie ca fiind data la care a fost pus la pământ ultimul pilon al podului feroviar de peste DN1 și râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina.