Vernisajul acestei expoziții a avut loc pe 8 ianuarie 2019, de Ziua Câmpinei. Este o expoziție interesantă, la care și-au adus contribuția istoricul Alin Ciupală, responsabilul Casei de Cultură - Alexandra Ioniță, fotografiile cu Câmpina de astăzi fiind realizate de Ștefan Balaș. Sunt panouri amplasate pe holul de la la etajul instituției, iar fiecare panou conține fotografii și informații despre personalități ale Câmpinei de ieri și de azi, despre petrol - aurul negru descoperit la Câmpina, despre clădiri cu o arhitectură deosebită, despre dascăli valoroși - mentori ai mai multor generații de câmpineni.
"Locuitori cu care orașul se mândrește" este o expoziție permanentă, care merită văzută de câmpinenii de toate vârstele. Este, de fapt, continuarea unui proiect început în 2017, atunci când, pe holul lateral de la parterul Casei de Cultură, au fost amplaste primele panouri cu personalități care, prin munca ori creația lor, și-au pus pentru totdeauna amprenta asupra Câmpinei. Pe acele panouri se află pozele lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, Nicolae Grigorescu, Dr. C.I. Istrati, Geo Bogza, Octavian Angheluță, Pompiliu Constantinescu și alții.
Expoziția de la etaj, inaugurată de Ziua Câmpinei, continuă acest proiect, punându-se un mai mare accent pe Câmpina de altădată. "Dacă ne raportăm la acele senzaționale descoperiri arheologice din curtea bisericii de la Slobozia, putem spune că localitatea noastră are o istorie milenară, de peste 3.000 de ani. Putem să ne lăudăm cu istoria orașului, Câmpina fiind contemporană cu Troia și mai veche decât Roma. Sunt îndrăgostit de acest oraș, cred că cunosc fiecare stradă, fiecare colțișor îmi trezește o amintire. Am reușit să strâng sute de imagini pe care le-am folosit la cele două expoziții de la Casa de Cultură, pe care vă invit să le vedeți", a afirmat istoricul Alin Ciupală la vernisajul expoziției "Locuitori cu care orașul se mândrește".
Citiți și: Câmpina 516. Ziua localității, sărbătorită prin mai multe manifestări la Casa de Cultură "Geo Bogza"
"Medalia Centenarului" pentru oameni care fac cinste Câmpinei
Ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice, Cseke Attila, a fost joi, 17 iulie, la Câmpina, unde a văzut creșa din cartierul Voila, investiție realizată prin CNI în cadrul Programului Guvernamental ”Sfânta Ana”.
Iulia Ștefania Voicu este o mândrie nu doar pentru familia ei, ci și pentru Câmpina.
Vescan este astăzi unul dintre cei mai iubiți artiști ai muzicii hip-hop din România, iar acest lucru a fost demonstrat încă o dată, sâmbătă seara, la concertul susținut în centrul Câmpinei.
Este o mândrie pentru comunitatea noastră când primim astfel de vești.