CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

De ce vrea Consiliul Local să mărească toate tarifele de închiriere ale bazelor sportive administrate de Clubul Sportiv Câmpina?

- Actualitate -

De ce vrea Consiliul Local să mărească toate tarifele de închiriere ale bazelor sportive administrate de Clubul Sportiv Câmpina?

Prima ședință ordinară a Consiliului Local Câmpina din anul 2023, programată miercuri, 25 ianuarie, de la ora 17.00, aduce pe ordinea de zi nu mai puțin de trei proiecte pe care noi le considerăm controversate, pentru că nu ar fi avut ce să caute, în actuala formă, pe masa consilierilor locali. Toate cele trei proiecte sunt inițiate de consilierii care fac parte din Comitetul Director al CS Câmpina și toate privesc majorarea tarifelor de închiriere la toate bazele sportive administrate de clubul municipalității. Vom prezenta argumentele inițiatorilor, dar și pe ale noastre, în încercarea de a deschide ochii consilierilor câmpineni.

Înainte de discuția pe fond, un comentariu privind inițiatorii. Toate cele trei proiecte pentru toate cele trei baze administrate de CS Câmpina - bazinul didactic de înot, terenul sintetic de fotbal și terenul multifuncțional sunt inițiate de Roxana Gheorghe (Partidul Verde), Liviu Briciu (POL), Liviu Dumitrache (USR) și Andrei Duran (PSD). De ce nu s-a putut face un singur proiect pentru toate bazele, e greu de înțeles, dar nu putem să nu constatăm această largă majoritate de partide, care nu reușesc niciodată să fie împreună pentru a iniția și altfel de proiecte, decât de acest gen - majorări de taxe. Până la urmă e alegerea lor... În acest context, ne-am reamintit și de vehemența cu care consilierii câmpineni s-au opus unui proiect al unui coleg de-al lor, consilierul Cosmin Raț, ca din Comitetul Director al CSC să facă parte numai oameni de sport, nu oameni politici. Poate cu oameni de sport în Comitetul Director al CSC, alta ar fi fost acum discuția...
Utilitățile și inflația, argumentele inițiatorilor
Atât adresa conducerii CS Câmpina, care stă la baza proiectelor, cât și decizia Comitetului Director, din care fac parte inițiatorii, precum și proiectul propriu-zis, toate acestea aduc ca argumente în favoarea majorării tarifelor de închiriere a bazelor sportive - creșterea prețurilor la utilități și inflația. Dar tot utilitățile sunt justificarea și pentru o parte importantă a bugetului CSC, de peste 1,2 milioane lei. Este unanim recunoscut că prețurile la utilități au crescut. O astfel de explicație ar putea fi valabilă în cazul bazinului de înot didactic, unde se folosesc din plin gaze și energie electrică. Dar ce utilități se folosesc la terenul multifuncțional pe timp de zi pentru a justifica această creștere? Și e doar un exemplu...
În privința inflației, pe care o resimțim cu toții, în opinia noastră, o astfel de justificare ar fi valabilă în cazul unui agent economic care ar fi interesat de profit. Dar la CSC nu ar trebui să vorbim de aspecte economice, ci de latura socială a sportului. Oferind unui număr cât mai mare de oameni șansa să facă sport, vom avea un popor mai sănătos, mai educat și, de ce nu, pot apărea chiar și unele talente. Altfel, prin astfel de majorări ale tarifelor de închiriere a bazelor sportive, unui număr mare de oameni le este limitat accesul la aceste baze sportive realizate din bani... publici, adică ai tutoror!
Argumentul londonez
Situația este izbitor de asemănătoare cu următoarea speță: în Londra sunt foarte multe muzee care se pot vizita gratuit, iar explicația oficialilor londonezi sună astfel - beneficiul ca un număr cât mai mare de oameni să descopere istoria și arta britanică sunt incomensurabile și nu pot fi comparate cu eventualele fonduri rezultate din vânzarea de bilete. În opinia noastră, lucrurile sunt asemănătoare - rolul administrației publice ar fi acela de a oferi șansa la mișcare, la sport unui număr cât mai mare de oameni. Iar argumentul londonez ar trebui să ajungă și la urechile consilierilor câmpineni.
Discriminare sau cineva vrea să pună bețe-n roate CSC-ului?
Chiar zilele trecute, pe pagina sa de Facebook, viceprimarul Liviu Dumitrache, unul dintre inițiatorii acestui proiect, se lăuda cu terenurile de sport realizate de administrația locală prin parcurile și locurile de joacă din cartierele Câmpinei. Ar putea oare cineva să explice care este diferența între un teren de sport administrat de municipalitate, care se află într-un parc și unde intrarea este liberă, și un teren de sport administrat de CS Câmpina, structură a municipalității, unde intrarea se face contra unei taxe? Poate conducerea CSC, inclusiv membrii Comitetului Director, ar trebui să se alarmeze, pentru că dacă există astfel de terenuri de sport gratuite în Câmpina, cine va mai veni la un teren de sport al CSC pe bani?

Noile tarife de închiriere ale bazelor sportive administrate de CS Câmpina (în paranteză, tarifele actuale)
Teren sintetic de fotbal
- taxă închiriere 250 lei/ora (200 lei);
- taxă închiriere turneu 400 lei/zi (300 lei); 600 lei/2 zile (500 lei); 800 lei/mai mult de două zile (600 lei).
Bazinul didactic de înot
- taxă utilizare bazin 20 lei/oră (13 lei);
- abonament 10 ore 170 lei (110 lei);
- abonament 20 ore 320 lei (210 lei);
- taxă bazin competiție 350 lei/oră (280 lei);
- abonament lunar sportivi legitimați 300 lei/două intrări pe zi (200 lei);
- taxă rezervare culoar 30 lei/culoar/oră (25 lei);
- taxă cursuri inițiere 50 lei/oră (35 lei);
- abonament 8 ședințe cursuri 350 lei (250 lei).
Teren multifuncțional
- închiriere teren 30 lei/oră (25 lei) - pentru intervalul de luni până vineri, între orele 8-16;
- închiriere teren 40 lei/oră (35 lei) - pentru intervalul de luni până vineri, între orele 16-22, și sâmbăta și duminica.


21 Jan 2023 13:49 3347 vizualizari



Comentarii






  • 24.01.2023 12:24 Catalin Ar trebui facut un calcul sa aflam cati campineni beneficiaza cu adevarat de aceste baze sportive gratuit si cati contra cost. La bazinul didactic, gratuit beneficiaza maxim 80 de copii de la clsele cu profil inot. Cred ca accesul esge extrem de selectov.
  • 22.01.2023 11:27 diss Pe consilierii locali atăt îi duce mintea, atât fac.
  • 21.01.2023 18:10 Aristide Foarte bizar, oare cui și la ce folosește măgaria asta?
431 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2544 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2651 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1496 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV