Primăria Câmpina a transmis o notificare asociațiilor de proprietari din blocurile cu risc seismic

Social (Categoria articolului)

În urma discuțiilor cu o parte a consilierilor locali pentru stabilirea unui verdict în privința blocului de necesitate din Câmpina, unul dintre pași era transmiterea de notificări către asdociațiile de proprietari din blocurile cu risc seismic. Acest lucru s-a întâmplat în aceste zile, administrația câmpineană așteptând un răspuns până la data de 10 septembrie 2023.

Vă reamintim că blocurile încadrate cu risc seismic gradul I din Câmpina sunt Blocul A6 de pe Strada Schelelor, blocurile 38, 39, 40, 31 și 43 de pe Strada Orizontului și blocurile 6, 8 și 10 de pe Strada Mihai Eminescu.
Iată conținutul notificării:
Având în vedere că imobilul pe care-l administrați a fost încadrat în clasa I de risc seismic, că întâlnirile și corespondența purtată de reprezentanții Primăriei municipiului Câmpina cu dvs. începând cu anul 2016 pe tema consolidării construcției cu destinație de locuință nu s-au finalizat prin demararea procedurilor de consolidare, iar legislația în acest domeniu s-a schimbat prin intrarea în vigoare a Legii 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor, precum și a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii 212/2022 privind derularea Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic, aprobate prin Ordinul 2853/2022 al Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației,
Vă aducem la cunoștință obligațiile ce vă revin în vederea reducerii riscului seismic, obligații prevăzute în art.3 din L 212/2022:
”Proprietarii clădirilor, persoane fizice sau juridice, și asociațiile de proprietari, precum şi persoanele juridice care au în administrare clădiri au următoarele obligații:
a)să asigure urmărirea comportării în exploatare a clădirilor din proprietate sau administrare, în condițiile legii, în vederea identificării din timp a unor degradări care conduc la diminuarea aptitudinii la exploatare;
b)să asigure expertizarea tehnică, de către experți tehnici atestați pentru cerința fundamentală rezistență mecanică și stabilitate, a clădirilor existente cu vulnerabilitate seismică identificată ca urmare a evaluării vizuale rapide, în vederea încadrării într-o clasă de risc seismic și fundamentării măsurilor de intervenție;
c)să asigure transmiterea concluziilor raportului de expertiză tehnică și a încadrării clădirii într-o clasă de risc seismic către autoritățile administrației publice locale competente, precum și către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în termen de 30 de zile de la data primirii raportului de expertiză tehnică, în vederea asigurării monitorizării acțiunilor pentru reducerea riscului seismic, respectiv notării în partea a III-a a cărții funciare a imobilului a clasei de risc seismic în care a fost încadrată clădirea existentă;
d)să aprobe decizia de intervenție, în funcție de concluziile fundamentate prin raportul de expertiză tehnică.”
În temeiul art.9 alin.3, lit h, din Legea 212/2022 vă notificăm că aveți obligativitatea să vă îndepliniți obligațiile prevăzute de lege. În cazul în care nu vă îndepliniți aceste obligații legale, vă asumați riscul și răspunderea pentru efectele potențiale ale seismelor. 
De aceea, vă solicităm ca până la data de 10.09.2023 să ne transmiteți hotărârea adunării generale a asociației de proprietari privind aprobarea procedurilor prevăzute de lege pentru consolidare.

2689 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

490 vizualizari
01 oct. 2023 16:40

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.

2238 vizualizari
28 sept. 2023 06:28

Deea State, o tânără scriitoare din Cornu, a pus bazele Editurii OrhiDeea și a revistei cu același nume

1 comentarii

"Ambiția mea este să ofer oricărui autor șansa de a-și publica volumul ca un profesionist, luptând în același timp împotriva analfabetismului. Visul unora trebuie să servească celor care au nevoie. Promovez autori români contemporani și promovez lectura ca pilon esențial în formarea oamenilor", spune Deea State.

Alte stiri recente

502 vizualizari
01 oct. 2023 17:18

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina în avans

1 Octombrie este Ziua Persoanelor Vâstnice, iar la Câmpina aceasta a fost sărbătorită în avans, vineri, 29 septembrie, printr-un șir de evenimente găzduite de Casa Tineretului și organizate de CAR Pensionari Câmpina, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina.

280 vizualizari
01 oct. 2023 15:16

”Invitație la lectură”, atelier de creație la Școala ”Ion Câmpineanu” în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor

În cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor, Școala ”Ion Câmpineanu” a fost gazda unui atelier de creație intitulat ”Invitație la lectură”.