De-a lungul timpului, Primăria Câmpina a funcționat în clădiri frumoase, cu o arhitectură deosebită, clădiri - simbol în vremurile acelea. Situația nu s-a schimbat, chiar și în zilele noastre sediul Primăriei se află într-un imobil splendid, Casa cu Grifoni, o clădire cu o istorie bogată.
După primul război mondial, în Câmpina a fost construită "Primăria cea nouă". A fost inaugurată în anul 1922. O clădire frumoasă, cu ceas, situată pe strada principală, adică bulevardul central de astăzi, la intersecția cu Calea Telegii (Calea Doftanei de astăzi). Aici a funcționat Primăria Câmpina multă vreme, iar mai târziu, spre sfârșitul anilor '60, după ce Primăria s-a mutat în clădirea de pe Strada Mărășești, imobilul cu ceas a devenit Magazinul Orizont. La începutul anilor '80, odată cu sistematizarea urbană, clădirea a fost demolată. În locul respectiv se află astăzi blocuri. Pe locul Primăriei de altădată a fost construit blocul care a găzduit multă vreme Casa Cărții, un alt simbol al Câmpinei, dispărut de câțiva ani buni.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiți și: Câmpina, România 100. Casa cu Grifoni - Școala de Maiștri Sondori de ieri, Primăria de astăzi
Câmpina, România 100. Casa Venețiană de ieri, zona centrală de azi
Câmpina, România 100. Școala Germană de ieri, unul dintre corpurile Liceului Tehnologic Energetic de astăzi
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.