Siguranța pacientului, prioritatea Centrului Medical SanConfind Poiana Câmpina

Social (Categoria articolului)

Centrul Medical SanConfind Poiana Câmpina a marcat astăzi, prin mai multe acțiuni, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. La cel mai important spital privat din județul Prahova, evenimentul a fost prezentat de asistenta șefă, Gabriela Grozea. Vă reamintim că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a stabilit ca, începând din acest an, 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului, iar spitalele din România s-au alăturat acestui demers.

În cadrul prezentării de la SanConfind a fost menționată o statistică a Organizației Mondiale a Sănătății, conform căreia, anual, la nivel mondial se înregistrează aproape 134 de milioane de prejudicii evitabile aduse pacientului în cursul asistenței medicale oferite în spitale. Sunt afectați 4 din 10 pacienți tratați în cabinetele medicilor de familie și în ambulatorii, determinând aproximativ 2,6 milioane de decese.
Referindu-se strict la Centrul Medical SanConfind, Gabriela Grozea a arătat avantajele clinicii în cadrul procesului de garantare a siguranței pacientului: aparatură și dispozitive medicale noi și moderne; posibilități complete de diagnostic și tratament; farmacie aprovizionată conform solicitărilor specialiștilor centrului; servicii hoteliere și de catering personalizate; rampe de acces și facilități multiple pentru persoanele cu dizabilități și altele. De asemenea, obiectivele Centrului Medical SanConfind privind siguranța pacienților vizează creșterea procentului de pacienți mulțumiți de serviciile oferite de la 97% la 100% în următoarele 12 luni; creșterea cu 10% a numărului de pacienți noi în următoarele 6 luni; formarea profesională în domeniul culturii organizaționale pentru 20% din personal în următoarele 12 luni. La evenimentul de la Centrul Medical SandConfind, prin care s-a marcat Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, au participat atât cadre medicale, invitați, cât și foști pacienți ai centrului. Iar culoarea dominantă a fost, bineînțeles, portocaliu, culoarea-simbol stabilită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru Ziua Siguranței Pacientului.

2628 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1702 vizualizari
14 oct. 2019 22:06

Scrisoarea impresionantă a unei femei ai cărei părinți au fost uciși, către parlamentarii care au votat Legea recursului compensatoriu

Maria Dumitru este o femeie din Constanța, ai cărei părinți au fost uciși cu bestialitate, în vara acestui an, de un individ eliberat din penitenciar în baza Legii privind recursul compensatoriu. Pe 9 octombrie 2019, ea le-a trimis o scrisoare parlamentarilor care au aprobat această lege controversată, cerându-le să o abroge cât mai repede. ”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, scrie Maria Dumitru în scrisoarea adresată parlamentarilor.

769 vizualizari
14 oct. 2019 21:30

”Un pas către tine”, un proiect important destinat copiilor de la Centrul "Glasul Autismului" din Câmpina

Proiectul „Un pas către tine” se derulează pe parcursul a trei luni la Centrul ”Glasul Autismului” din Câmpina și își propune să valorifice potențialul copiilor cu tulburări din spectrul autist, beneficiari ai centrului menționat, prin implicarea în activități de coordonare, mișcare și sport. Acesta este cel de-al doilea proiect al Asociației "Glasul Autismului" finanțat de Kaufland în cadrul Programului START ONG, implementat de Act for Tomorrow.

Alte stiri recente

1605 vizualizari
14 oct. 2019 20:16

Trafic deviat și stații desființate temporar în Câmpina, pe Bd. Carol I, pentru executarea lucrărilor de canalizare. Marți se asfaltează și Strada Golești

După cum vă informam la sfârșitul săptămânii trecute, de astăzi, 14 octombrie 2019, Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este închis circulației pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Fibec și Biserica de la Brazi, pentru executarea lucrărilor de canalizare derulate cu fonduri europene prin HidroPrahova. Avizul de închidere a circulației este valabil până pe 8 noiembrie 2019, iar în toată această perioadă traficul rutier va fi deviat pe străzile Frații Golești și B.P. Hasdeu.

1551 vizualizari
14 oct. 2019 16:46

Sâmbătă, 19 octombrie, la Câmpina au loc Cupa Speranțelor Olimpice și Memorialul ”Luca Henegar”, la aruncări

Cele mai importante competiții de atletism găzduite de Câmpina au loc în mod tradițional în luna octombrie, atunci când în organziarea CSS ”Constantin IstratI” și a Casei Tineretului se desfășoară Cupa Speranțelor Olimpice, ajunsă la a treia ediție, și Memorialul ”Luca Henegar”, la aruncări. Organizarea simultană a celor două competiții care aduc la Câmpina, în fiecare an, cei mai buni aruncători din România, este singurul prilej de omagiere a unei mari personalități a Câmpinei, un om de mare valoare și de o modestie rară - profesorul Luca Henegar.