CONTACT

Un an de la alegerile locale. PMP, atac fără precedent la liderul Coaliției de dreapta din Consiliul Local Câmpina

- Politică -

Adrian Pițigoi - președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) Câmpina și secretar general adjunct la nivel național și Bogdan Ene - consilier local din partea aceleiași formațiuni politice au fost invitații noștri la o nouă emisiune care a avut ca principală temă împlinirea unui an de la alegerile locale. 

Subiectul fierbinte cu care am început discuția a fost cel al Coaliției de dreapta din Consiliul Local Câmpina, prilej pentru liderul PMP, Adrian Pițigoi, să lanseze un atac dur la adresa actualului viceprimar și lider oficial al acestei coaliții majoritare în Consiliul Local Câmpina: ”Acestă construcție a apărut natural la un moment dat, cristalizându-se în jurul lui Liviu Dumitrache. Intenția noastră a fost să formăm o structură, nu neapărat o coaliție, care să genereze idei, proiecte în vederea dezvoltării Câmpinei. Mai nou, există divergențe. În ultima periodă, ceea ce discutăm nu se mai întâmplă... Discuțiile nu s-au materializat nici în ședința Consiliul Local. Una am discutat, alta s-a întâmplat, ceea ce ne face să înțelegem - primind și niște mesaje de la domnul viceprimar, care au apărut și prin presă - că dânsul are o bivalență, una vorbește, alta face. Eu înțeleg de ce domnul Dumitrache are această dualitate, bivalență, pentru că nu are autoritate în partid, dar asta este strict problema dânsului. Noi continuăm așa cum ne-am dorit de la început, să susținem interesele Câmpinei!”.
Discuția a ajuns și la cel mai recent comunicat al Coaliției, probabil și ultimul, cel privind declarația de solidaritate a celor zece consilieri de dreapta cu viceprimarul Liviu Dumitrache, comunicat la finalul căruia se menționa "semnat de cei zece consilieri...". Lucrurile nu au stat chiar așa, după cum a precizat Bogdan Ene: ”Comunicatul celor zece consilieri din Coaliție nu a fost semnat efectiv de consilieri, cel puțin nu de noi”. Și a fost completat de Adrian Pițigoi: ”Nu este un document semnat. A fost așa: dacă noi, USR, avem acest punct de vedere, voi ce credeți... Da, este opțiunea lor. Este opțiunea lor de a răspunde, să răspundă, dar noi nu ne-o asumăm. Dacă ne-o asumam, o și semnam. A fost un joc de comunicare regizat defectuos, pentru că lucrurile se limpezesc, iată oamenii nu au semnat... A fost o forțare mediatică”.
Actualul viceprimar nu a fost singura țintă politică a atacurilor lui Adrian Pițigoi, ci și consilierul PLUS, Valentin Crețu: ”Divergențele de la ședința Consiliului Local din 30 septembrie nu au fost primele. Au mai fost sincope în comunicare pe la domnul Crețu, pe acolo... Domnul Crețu este asumat că este de sine-stătător. Știam acest lucru, că voteză așa cum dorește dânsul”, a fost numai una dintre săgețile trimise de Adrian Pițigoi către Valentin Crețu.

De asemenea, ar fi de remarcat atitudinea lui Adrian Pițigoi față de primarul Alin Moldoveanu: l-a și lăudat pentru unele lucruri, dar l-a și criticat pentru altele. De exemplu, Adrian Pițigoi îi dă nota 10 lui Moldoveanu pentru comunicarea publică, dar o notă foarte mică la comunicarea cu consilierii locali, iar în privința dezvoltării orașului, fostul viceprimar spune că actualul primar a cheltuit sume mari de bani pentru studii de fezabilitate și documentații tehnice, "în loc să folosească banii pentru repararea străzilor". Urmăriți emisiunea și veți vedea care sunt criticile aduse primarului de liderul PMP.
La rândul său, Bogdan Ene a vorbit despre precedentul său mandat de consilier local, în legislatura 2004-2008, despre cum și cât s-au schimbat lucrurile de atunci în administrația locală: ”Am fost consilier de mult. Sub alte timpuri, în alte conjuncturi, într-o mult mai multă liniște și pace a urbei, într-o altfel de majoritate. E mult mai greu acum. Și vă dau un exemplu: avem un proiect, îl susținem, îl discutăm în partid, apoi în alianță, apoi în plen, este mult mai solicitant”. În același timp, Bogdan Ene a nuanțat și felul în care PMP își va promova proiectele în Consiliul Local: ”Nu trebuie să existe o majoritate formală, pe hârtie. Cred că orice proiect, din partea oricui vine, dacă este benefic pentru comunitate, pentru câmpineni, ar trebui să fie votat de toți consilierii locali. Nouă nu ne rămâne decât să demonstrăm că proiectele cu care PMP va veni în Consiliul Local sunt în interesul comunității”.
Acestea au fost numai câteva dintre subiectele abordate cu reprezentanții PMP. De asemenea, urmărind emisiunea veți afla și de ce a plecat Adrian Pițigoi din Consiliul Local imediat după alegerile locale sau cum se făcea bugetul local al anilor trecuți, despre care actualul primar, Alin Moldoveanu, a spus în repetate rânduri că era ”umflat”: ”Erau create niște fonduri de rezervă, dar care era sursa acelor venituri nu aș ști să vă spun.” (Adrian Pițigoi).


16 Oct 2021 12:55 8471 vizualizari


Comentarii






  • 17.10.2021 20:05 Din lac în put După ce a fost surclasat de Moisescu și Florescu, cvasi necunoscuți, după ce a fost consilier și viceprimar campinenii au văzut ce poate. Scări zona centru și Irep, parc Soldat???? Ce prieteni le_au făcut, monșer???? Ca era mai bine acu 10 ani, câți agenți economici au falimentat, câți au dorit sa deschidă afacere în Câmpina dar nu au acceptat condițiile, pardon comisioanele lui Tiseanu și Pițigoi. În urma razboiului,Piti draga știi proverbul.....
  • 17.10.2021 07:02 diss Cămpina nu face excepție și se îndreaptă, ca toată țara, spre un dezastru economic-moral-etic.Noua administrație nu a schimbat nimic iar orașul rămăne un târg prafuit și plin de gropi.
8 vizualizari 05 May 2024 10:54 Doi fotbaliști cu prezențe în prima ligă vor să ajungă consilieri locali la Câmpina

Doi fotbaliști cu prezențe în prima ligă vor să ajungă consilieri locali la Câmpina

Pe listele cu candidați la Consiliul Local Câmpina, la alegerile din 9 iunie, pe care le-am publicat integral aici, regăsim și doi fotbaliști cu prezențe în prima ligă. Este vorba de Valentin Negoiță - locul 9 pe lista Partidului Național Liberal, și Claudiu Dumitrescu - locul 17 pe lista Partidului Câmpina Curată.

citeste mai mult
1425 vizualizari 03 May 2024 15:55 Virgiliu Nanu: ”Câmpina are nevoie de o schimbare!”

Virgiliu Nanu: ”Câmpina are nevoie de o schimbare!”

citeste mai mult
1694 vizualizari 02 May 2024 20:11 Alegeri locale la Câmpina. Opt candidați la funcția de primar și 148 la Consiliul Local

Alegeri locale la Câmpina. Opt candidați la funcția de primar și 148 la Consiliul Local

S-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie 2024. La Câmpina, s-au înscris în cursa electorală opt candidați la funcția de primar din partea a tot atâtea partide politice și alianțe, precum și 148 candidați la Consiliul Local din partea a zece formațiuni politice și un independent.

citeste mai mult
1757 vizualizari 02 May 2024 18:58 Suspiciuni privind posibile fraude electorale, semnalate de Partidul Câmpina Curată

Suspiciuni privind posibile fraude electorale, semnalate de Partidul Câmpina Curată

În cadrul unei declarații de presă, pe care au susținut-o joi, 2 mai, liderii Partidului Câmpina Curată au făcut o serie de declarații pe mai multe subiecte, cel mai ”fierbinte” fiind cel al unei posibile fraude electorale în perspectiva alegerilor locale din 9 iunie 2024.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV