Festivalul Tineretului, organizat de Fundația Zamolxes din Câmpina, a ajuns la a XVI-a ediție. Spectacolul a avut o primă reprezentație joi, 24 noiembrie 2022, în sala Casei Tineretului. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul financiar al autorităților locale, fiind finanțat prin Legea 350/2005.
Florin Predescu, președintele Fundației Zamolxes, a vorbit la deschiderea festivalului, evocând prima ediție, care a avut loc într-o zi de iulie 1997, pe scena de la ”Fântâna cu Cireși”. Mai mult, au fost oferite publicului câteva imagini de pe o casetă VHS, de la acel moment. Și pentru că în urmă cu un sfert de veac, la prima ediție a Festivalului Tineretului, prima reprezentație a fost susținută de Tituș Constantin, același cunoscut cantautor local a fost invitat și la deschiderea ediției din acest an.
A urmat un scurt cuvânt din partea lui Cornel Brătilă, președinte al juriului, după care pe scenă au urcat, rând pe rând, concurenții din probele de dans, muzică și teatru. Primii au fost membrii Grupului vocal-instrumental ”Celesta” de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, condus de profesor Elisabeta Milea. Unul dintre cele mai apreciate grupuri din Câmpina a interpretat trei piese, cea din urmă la solicitarea publicului, iar din repertoriu nu a lipsit nici ”Baby, baby”, pe care ”Celesta” a avut șansa unică de a o cânta pe scena ”Serbărilor Toamnei”, din septembrie anul acesta, alături de Iris și Cristi Minculescu.
Festivalul Tineretului, organizat de Fundația Zamolxes, continuă și vineri, 25 noiembrie, invitați speciali fiind trupele Slide, Apollo22 și trupa de teatru ”Atelierul actorului”.
Pe 13 septembrie 2024 se împlinesc 111 ani de la temerara încercare a lui Aurel Vlaicu de a zbura peste Carpați, cu un aparat de zbor construit chiar de el.
Aglomerație, gălăgie, sute de buchete de flori, mașini parcate, altele care nu mai aveau unde parca... dar și emoții și bucurii, cam astfel ar putea fi sintetizată prima zi a noului an de învățământ la Școala Centrală Câmpina.
”Orizonturi europene” este numele Taberei internaționale de pictură, care se desfășoară la Balcic, în Bulgaria, în perioada 3-12 septembrie 2024.
La Editura Militară a văzut lumina tiparului o carte foarte interesantă - "Câmpina și câmpinenii în război (1941-1945)", scrisă de col. (r) Marian Dulă, președintele Asociației "Cultul Eroilor" - Filiala Câmpina.