Tituș Constantin și ”Celesta” au deschis a XVI-a ediție a Festivalului Tineretului, de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Festivalul Tineretului, organizat de Fundația Zamolxes din Câmpina, a ajuns la a XVI-a ediție. Spectacolul a avut o primă reprezentație joi, 24 noiembrie 2022, în sala Casei Tineretului. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul financiar al autorităților locale, fiind finanțat prin Legea 350/2005.

Florin Predescu, președintele Fundației Zamolxes, a vorbit la deschiderea festivalului, evocând prima ediție, care a avut loc într-o zi de iulie 1997, pe scena de la ”Fântâna cu Cireși”. Mai mult, au fost oferite publicului câteva imagini de pe o casetă VHS, de la acel moment. Și pentru că în urmă cu un sfert de veac, la prima ediție a Festivalului Tineretului, prima reprezentație a fost susținută de Tituș Constantin, același cunoscut cantautor local a fost invitat și la deschiderea ediției din acest an.
A urmat un scurt cuvânt din partea lui Cornel Brătilă, președinte al juriului, după care pe scenă au urcat, rând pe rând, concurenții din probele de dans, muzică și teatru. Primii au fost membrii Grupului vocal-instrumental ”Celesta” de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, condus de profesor Elisabeta Milea. Unul dintre cele mai apreciate grupuri din Câmpina a interpretat trei piese, cea din urmă la solicitarea publicului, iar din repertoriu nu a lipsit nici ”Baby, baby”, pe care ”Celesta” a avut șansa unică de a o cânta pe scena ”Serbărilor Toamnei”, din septembrie anul acesta, alături de Iris și Cristi Minculescu.
Festivalul Tineretului, organizat de Fundația Zamolxes, continuă și vineri, 25 noiembrie, invitați speciali fiind trupele Slide, Apollo22 și trupa de teatru ”Atelierul actorului”.

2211 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

600 vizualizari
03 dec. 2022 19:16

Concert caritabil organizat de liceenii câmpineni în beneficiul copiilor cu autism

Concertul "Zâmbete de sărbători" este organizat la Casa Tineretului de Grupul Informal de Inițiativă PeaceJam Câmpina, fiind un concert caritabil cu tineri artiști locali. Intrarea este liberă, iar publicul va putea face donații care vor ajunge la Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina.

1497 vizualizari
03 dec. 2022 17:24

Marcel Pavel cântă la Câmpina într-un concert de gală, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Concertul este organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza", dar cum în sala de spectacole a acestei instituții se desfășoară lucrări de modernizare, Marcel Pavel va cânta pe scena Casei Tineretului. Un concert-eveniment care va avea loc vineri, 23 decembrie 2022, de la ora 18.30. Biletele vor putea fi achiziționate de la Casa de Cultură, începând de luni, 5 decembrie. Prețul unui bilet - 35 lei.

Alte stiri recente

383 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

969 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.