Tituș Constantin și ”Celesta” au deschis a XVI-a ediție a Festivalului Tineretului, de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Festivalul Tineretului, organizat de Fundația Zamolxes din Câmpina, a ajuns la a XVI-a ediție. Spectacolul a avut o primă reprezentație joi, 24 noiembrie 2022, în sala Casei Tineretului. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul financiar al autorităților locale, fiind finanțat prin Legea 350/2005.

Florin Predescu, președintele Fundației Zamolxes, a vorbit la deschiderea festivalului, evocând prima ediție, care a avut loc într-o zi de iulie 1997, pe scena de la ”Fântâna cu Cireși”. Mai mult, au fost oferite publicului câteva imagini de pe o casetă VHS, de la acel moment. Și pentru că în urmă cu un sfert de veac, la prima ediție a Festivalului Tineretului, prima reprezentație a fost susținută de Tituș Constantin, același cunoscut cantautor local a fost invitat și la deschiderea ediției din acest an.
A urmat un scurt cuvânt din partea lui Cornel Brătilă, președinte al juriului, după care pe scenă au urcat, rând pe rând, concurenții din probele de dans, muzică și teatru. Primii au fost membrii Grupului vocal-instrumental ”Celesta” de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, condus de profesor Elisabeta Milea. Unul dintre cele mai apreciate grupuri din Câmpina a interpretat trei piese, cea din urmă la solicitarea publicului, iar din repertoriu nu a lipsit nici ”Baby, baby”, pe care ”Celesta” a avut șansa unică de a o cânta pe scena ”Serbărilor Toamnei”, din septembrie anul acesta, alături de Iris și Cristi Minculescu.
Festivalul Tineretului, organizat de Fundația Zamolxes, continuă și vineri, 25 noiembrie, invitați speciali fiind trupele Slide, Apollo22 și trupa de teatru ”Atelierul actorului”.

2839 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

501 vizualizari
01 oct. 2023 17:18

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina în avans

1 Octombrie este Ziua Persoanelor Vâstnice, iar la Câmpina aceasta a fost sărbătorită în avans, vineri, 29 septembrie, printr-un șir de evenimente găzduite de Casa Tineretului și organizate de CAR Pensionari Câmpina, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina.

276 vizualizari
01 oct. 2023 15:16

”Invitație la lectură”, atelier de creație la Școala ”Ion Câmpineanu” în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor

În cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor, Școala ”Ion Câmpineanu” a fost gazda unui atelier de creație intitulat ”Invitație la lectură”.

Alte stiri recente

483 vizualizari
01 oct. 2023 16:40

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.

1376 vizualizari
01 oct. 2023 13:41

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au avut loc jocurile din cadrul etapei a 9-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele întregistrate, clasamentul la zi și programul etapei viitoare