Distrugerea coșurilor de gunoi din Câmpina este o problemă cu care autoritățile locale se confruntă frecvent. Zeci de coșuri de gunoi sunt distruse anual în Câmpina, dărâmate, sparte, incendiate. Coșurile acelea verzi, din plastic, pe care unii își varsă năduful provenit fie din aburii alcoolului, fie din teribilism, fie din alte motive. Acum s-a trecut la un alt nivel. Zilele trecute, au fost distruse mai multe coșuri de gunoi din Parul Regele Mihai I (zona Milia). Coșuri zdravene, din beton, dar care au început să reprezinte o tentație din cauza cadrelor metalice pe care le au în interior. Datorită camerelor de supraveghere amplasate în parc, Poliția Locală Câmpina a reușit identificarea autorilor. Este vorba despre un adult și un minor, ambii cu domiciliul în Băicoi.
"Urmare a transmiterii către agenții din teren a semnalmentelor obținute prin intermediul imaginilor furnizate de sistemul de monitorizare video, au fost depistate persoanele care au deteriorat, cu intenție, trei coșuri de gunoi stradal din Parcul Regele Mihai I, zona Milia, în scopul sustragerii dispozitivului metalic al acestora. În vederea efectuării cercetărilor privind fapta de furt recunoscută prin declarațiile olografe date la sediul Poliției Locale Câmpina, cazul a fost transmis organzelor de cercetare penală, prejudiciul fiind deja recuperat integral", ne-a declarat directorul Poliției Locale, Marius Vișan. Astfel de fapte constituie o infracțiune, fiind de competența Poliției Municipale, în vreme ce Poliția Locală doar le semnalează și transmite cercetările efectuate și eventualele probe.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.