Mâine începe prima campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân din Câmpina. Cu finanțare din Germania și fără sprijinul administrației locale

Social (Categoria articolului)

Aproximativ 200 de persoane și-au înscris animalul de companie pe lista Asociației "Arca lui Norocel" (singura asociație pentru protecția animalelor din Câmpina) în vederea sterilizării. Inițial s-a stabilit programarea a 30 de câini pe zi, timp de două zile, însă având în vedere numărul destul de mare de solicitări venite de la persoane cu venituri reduse, s-a luat decizia prelungirii campaniei cu încă două zile, mai exact în perioada 14-17 mai 2018. Este prima campanie de acest gen, dar nu și ultima.

Campania de sterilizare a câinilor cu stăpân din Câmpina este organizată de Asociația "Arca lui Norocel" în parteneriat cu Clinica Veterinară "Center of Hope" din Piteasca (Ilfov) și cu Asociația Wave e.v. din Germania, care finanțează această campanie. Stăpânii nu plătesc absolut nimic, finanțarea pentru transport, sterilizare și orice alt cost fiind suportată de asociația din Germania. Operațiile vor avea loc la Clinica Veterinară "Center of Hope" din Piteasca, unde animalele vor fi transportate cu mașini speciale. Apoi vor fi aduse înapoi și predate stăpânilor.
Din păcate, în Câmpina nu a fost găsit un spațiu adecvat unei astfel e campanii. Medicii veterinari pot veni cu cabinetul mobil și pot efectua sterilizările, dar este nevoie de un spațiu mai mare și curat unde animalele să poată fi ținute înainte și după operație, până la revenirea completă din anestezie. Ei bine, în Câmpina nu s-a găsit un astfel de spațiu și, după cum spuneam și cu altă ocazie, administrația locală a refuzat să dea o mână de ajutor 
Asociației "Arca lui Norocel" chiar dacă, până la urmă, este vorba despre o acțiune comunitară menită să reducă fenomenul de abandonare a puilor pe domeniul public. Pentru că, este cunoscut faptul, majoritatea puilor aruncați în Câmpina provin de la cățele cu stăpân.
Vă reamintim faptul că, anul trecut, peste 4.500 de câmpineni au semnat pentru sterilizarea gratuită a animalelor, ca o soluție civilizată de stopare a înmulțirii necontrolate a animalelor. Sunt multe administrații locale în țară, inclusiv în județul Prahova, care organizează și finanțează astfel de campanii, în parteneriat cu asociațiile pentru protecția animalelor. La Câmpina, din păcate, administrația locală ignoră în continuare această problemă.
Trebuie să știți că următoarea campanie de sterilizare gratuită a animalelor (câini și pisici) din Câmpina și împrejurimi va avea loc în perioada 27-28 mai. Va fi finanțată tot de asociația din Germania și ar fi extraordinar dacă până atunci organizatorilor le-ar putea fi pus la dispoziție spațiul necesar aici, în Câmpina, sau măcar în împrejurimi.

3315 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alina 13.05.2018 22:02 Nici o administrație locala nu dorește sa eradicheze câinii fără stăpân! La Brebu am încercat și eu, primarul e interesat, NU! Corupția e prea înrădăcinat la noi, iar mentalitățile și ușurința de manipulare își spun cuvântul!
  • Marilena 14.05.2018 09:51 Primarul din Campina are multa "treaba" cu Chirobocea, ala de aduna cainii din Campina si satele invecinate, ia bani de la primarie si omoara cainii prin infometare. Daca s-ar castra toate animalele cu stapan si s-ar eradica fenomenul abandonului ce motiv ar mai avea primaru si Chirobocea sa fure din banii nostri?
  • Mihaela 16.05.2018 09:32 Vă rog frumos sa mi spuneți și mie cum pot lua legătura cu aceasta asociație.Va mulțumesc
  • Admin 16.05.2018 13:15 Intrați pe pagina de Facebook a Asociației ''Arca lui Norocel'' și găsiți acolo toate datele necesare de contact.

Social

2368 vizualizari
14 feb. 2019 10:00

Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica vor fi aduse, în pelerinaj, la mai multe biserici din Câmpina

Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica va fi adusă în pelerinaj la mai multe biserici din municipiul Câmpina, în perioada 17-24 februarie 2019. Sfântul Calinic a trăit între anii 1787-1868, iar printre numeroasele așezăminte ctitorite de el se numără și Biserica "Sfânta Treime" (de la piața) din Câmpina, lângă biserică ridicând și un cămin pentru bătrâni, apoi o școală primară. Este cel care s-a îngrijit de refacerea Bisericii de la Brazi (de la han) după cumplitul cutremur de la 1838. Sfântul Ierarh Calinic, stareț al Mănăstirii Cernica, a avut o mare influență asupra Câmpinei, căreia i-a impulsionat viața social-religioasă.

2927 vizualizari
13 feb. 2019 10:43

Incendiu la o casă din Băicoi. O bătrână a suferit arsuri la picioare și a fost transportată la spital

Un nou incendiu a avut loc în orașul Băicoi, de această dată la o casă de pe Strada Mihai Eminescu. Pompierii militari au intervenit într-un timp foarte scurt și au reușit să stingă focul înainte ca acesta să se extindă la întreaga casă. Au ars mai multe bunuri dintr-o cameră, iar o bătrână de 88 de ani a suferit arsuri de gradul 2 pe picioare și a fost transportată la UPU Ploiești de un echipaj Smurd.

Alte stiri recente

2069 vizualizari
15 feb. 2019 11:50

Inițiativă la nivelul administrației câmpinene: parteneriate cu investitori privați pentru punerea în valoare a unor spații publice

Se anunță vremuri complicate din punct de vedere al investițiilor publice. Bugetul local se duce, în cea mai mare parte, pe salarii și cheltuieli cu funcționarea instituțiilor publice, veniturile stau pe loc, iar accesarea unor credite bancare reprezintă o soluție pe termen scurt, cu îndatorare pe termen lung. În acest context, la nivelul administrației locale a fost organizată o întâlnire pentru găsirea unor soluții privind încheierea unor parteneriate cu investitori privați în vederea punerii în valoare a unor spații publice din Câmpina, pe care Primăria nu are bani să le modernizeze și să le găsească apoi o utilitate publică. Întâlnirea a fost organizată la inițiativa consilierilor locali Monica Clinciu - președintele Comisiei de Urbanism și Florin Frățilă - președintele Comisiei de Cultură, Sănătate și Sport.

2730 vizualizari
14 feb. 2019 21:44

A început administrarea de probe în procesul în care primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție

A fost nevoie de cinci termene pentru ca, la Secția Penală a Tribunalului Prahova, în procesul primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, să înceapă administrarea efectivă de probe. Până acum au fost doar amânări. La termenul de astăzi se poate spune că a început și judecarea propriu-zisă, chiar dacă dosarul a intrat pe rol la 15 noiembrie 2018. Următorul termen a fost fixat peste două săptămâni, pe 28 februarie.