Poate părea un lucru minor, dar spune multe despre harababura din Primăria Câmpina. În iulie 2018, Primăria trimite scrisori pe Strada Plopilor, o stradă care nu mai poartă această denumire de mai bine de 20 de ani. Practic, Plopilor s-a transformat în Constantin Stere la câțiva ani după revoluție, prin decizie a administrației locale, desigur. Noroc că mai există și factori poștali care își mai amintesc vechile denumiri ale străzilor. Totuși, o instituție publică precum Primăria nu are voie să facă asemenea gafe, mai ales într-o comunicare oficială către cetățeni.
Pe lângă surpriza de pe plic, unii dintre locuitorii de pe Constantin Stere au avut parte de o surpriză și în plic. Prin respectiva scrisoare, Primăria le recomanda să meargă la Floricon Salub pentru a-și actualiza contractele de salubritate și pentru a declara corect numărul de membri ai familiei. În caz contrar, sunt pasibili de plata taxei speciale de salubritate. Înțelegem demersul, dar sunt câteva lucruri de precizat. Locuitorii de pe Strada Constantin Stere au contracte pentru salubritate, iar pe contractele lor este adresa corectă, pentru că, la Floricon, Strada Plopilor nu mai există. În al doilea rând, unii dintre oameni au aflat de la Primărie că în familia lor sunt patru sau cinci membri, lucru care între timp s-a cam schimbat. Asta era situația de pe vreme când Constantin Stere se numea Plopilor, dar între timp unii dintre copii au cam crescut, s-au căsătorit, s-au mutat la casele lor în Câmpina sau în alte localități. Iar la domiciliul respectiv au rămas doar parinții. Unul dintre câmpinenii de pe Constatin Stere ne spunea că fiica lui s-a căsătorit și s-a mutat în București de mai bine de cinci ani, lucru pe care l-a anunțat, la momentul respectiv, peste tot pe unde era nevoie, inclusiv la Floricon, unde a și fost reactualizat contractul.
Prin urmare, constatăm încă o dată că baza de date a Primăriei este complet depășită. Vă amintiți probabil și de situația din 2016, când aproape o treime din scrisorile trimise de primar câmpinenilor, la început de an, s-au întors la Primărie pentru că printre destinatari se aflau multe persoane decedate sau familii care nu mai locuiesc de ani buni în municipiu, asta pe lângă faptul că, în destule cazuri, adresele erau greșite.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.