După 1989, ședințele Consiliului Local Câmpina au fost conduse de către un președinte ales dintre consilierii locali, pe un principiu unanim acceptat și foarte simplu, cel al rotației, în general fiind vorba de conducerea ședințelor de către consilieri în ordinea alfabetică. Și astfel, toți consilierii ajungeau să conducă măcar o ședință ordinară pe parcursul mandatului.
Foarte frumos, simplu și elegant, chiar și în situațiile în care a existat o majoritate covârșitoare din partea vreunui partid sau a unei alianțe, toți consilierii locali, indiferent de culoarea politică, aveau dreptul de a conduce, prin rotație, ședințele CL și asta s-a întâmplat vreme de 34 de ani.
Textul din Regulamentul Consiliului Local, valabil în prezent, a fost aprobat în iunie 2021 și menținea principiul rotației consilierilor în ordine alfabetică. În ședința din 26 noiembrie 2024, pe ordinea de zi se află un proiect inițiat de consilierul Livia Lupu, viitor viceprimar, proiect de modificare a ROF în sensul că președintele de ședință poate fi ales pentru o perioadă de trei luni, prin vot deschis cu majoritate simplă. Și atât! Practic, se elimină principiul rotațional și din trei în trei luni va fi propus și votat un nou președinte de ședință.
Care este problema? Păi, astfel, majoritatea din CL își poate impune președintele la toate ședințele. Practic, vom putea asista la situația ca, în acest mandat, ședințele Consiliului Local să nu fie conduse decât de consilieri dintr-un anume partid sau alianță. De ce ar fi de prefecrat așa ceva? Pentru că președintele de ședință are anumite atribuții, de exemplu, să dea cuvântul sau să ia cuvântul unui consilier, adică să nu-i permită să vorbească, să retrimită la comisia de specialitate un proiect întocmit superficial sau... incomod, să permită (sau nu) invitaților din afara CL să ia cuvântul la proiecte care-i vizează direct etc.
Credem că acesta nu este drumul corect. Chiar dacă modificarea propusă nu este ilegală, ea poate crea niște suspiciuni de care noul Consiliu Local nu are nevoie la început de mandat.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.