Este cea mai proastă veste posibilă pe care o primim la început de an. Poate că nu aveam așteptări prea mari, dar undeva exista o doză de speranță că lucrurile se vor îmbunătăți și măcar Calea Doftanei și Bobâlna vor si asfaltate în acest an. Nu se va întâmpla acest lucru în primul rând pentru că nu sunt bani.
Probabil ați văzut lista investițiilor stabilite de Primăria Câmpina pentru 2018. Și ați văzut că de pe această listă lipsesc străzile. Avem doar Strada Parcului, pentru care se alocă de la bugetul local 75.000 lei pentru documentații, lucrarea propriu-zisă urmând să fie finanțată de la bugetul de stat prin PNDL. Mai avem Șoseaua Paltinu, la care se va interveni doar dacă vor fi alocați bani de la Consiliul Județean. Și mai avem Calea Doftanei și Bobâlna, marile dureri ale câmpinenilor, pentru fiecare dintre ele prinzându-se în bugetul local câte un milion de lei, adică foarte, foarte puțin față de cât ar fi nevoie. După cum reiese din proiectele tehnice și după cum a afirmat primarul Horia Tiseanu la ședința de aseară a Consiliului Local, pentru reabilitarea celor două străzi ar fi nevoie de 10,5 milioane lei: 8,4 milioane lei pentru Calea Doftanei și 2,1 milioane lei pentru Bobâlna. Adică tot bugetul destinat investițiilor în acest an.
"Aceste lucrări au un grad mare de incertitudine. Aici HidroPrahova ar trebui să realizeze lucrarea de canalizare. Noi avem acordul HidroPrahova pentru reabilitarea acestor străzi într-un strat chiar dacă lucrarea de canalizare nu va fi începută sau realizată. Totuși, nu puteam prinde niște sume așa mari pentru că am fi blocat bugetul. Din ceea ce știm noi, al doilea proces al HidroPrahova cu societatea Cast este pe cale de finalizare și apoi HidroPrahova va trebui să inițieze o nouă procedură de achiziție, care nu va fi ușoară și care probabil va dura niște luni. Vom vedea. Oricum, nu avem curaj să cerem fonduri europene pentru Calea Doftanei și Bobâlna pentru că nu știm când se va realiza canalizarea. Dacă asfaltăm, cinci ani nu vor mai putea fi sparte străzile. La fel și cu PNDL, nu putem cere bani pentru că sunt și aici niște termene și noi nu știm când vine HidroPrahova cu canalizarea. Ar mai exista o idee pe care mi-a sugerat-o directorul de la ADR Sud Muntenia. Să accesăm fonduri europene din Axa 13 cu care să realizăm noi atât canalizarea, cât și asfaltarea pe Bobâlna și Calea Doftanei. Dar aici este o problemă pentru că nu știu în ce măsură am putea retrage aceste străzi din proiectul HidroPrahova", a afirmat primarul Horia Tiseanu. (video)
Bugetul Câmpinei a fost aprobat. 2018, încă un an în care municipiul va sta în loc
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.