CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Transportul public local din Câmpina, între 5 lei biletul și posibila reziliere a contractului

- Actualitate -

Proiectul de hotărâre privind majorarea prețului la biletul de călătorie, de la 3,5 lei la 5 lei, pe traseele interne de transport persoane din Câmpina a creat numeroase discuții în spațiul public. Vă reamintim că proiectul este inițiat de Comisia de administrație publică a Consiliului Local și se află postat pe site-ul Primăriei, pentru consultare publică. Având în vedere această intenție de scumpire a biletului, am dorit să punem față în față toate părțile implicate, transportator, cetățeni, administrație locală, pentru o emisiune-dezbatere în care fiecare să-și prezinte punctul de vedere.

Au răspuns invitației noastre doi câmpineni care locuiesc în Cartierul Voila - Gabriela Pisăliță și Adrian Anghel, precum și consilierii locali ai POL - Liviu Briciu și Cosmin Raț. Nu au răspuns invitației noastre reprezentanți ai altor partide din Consiliul Local, nici membri ai comisiei care au inițiat proiectul, dar nici reprezentanți ai conducerii firmei Eliro, cea care asigură transportul local de persoane în Câmpina. Poate că au existat motive obiective pentru care nu s-a dat curs invitației noastre la dezbatere, poate că oamenii chiar nu au putut veni, poate că subiectul este mult prea delicat, poate că, politic vorbind, nu s-a luat o decizie în cadrul partidelor din CL. Nu știm și nici nu mai contează, au venit cei care au avut ceva de spus.
Discuțiile cu invitații prezenți la emisiune au fost cât se poate de deschise. Pe de o parte, cei doi reprezentanți ai locuitorilor din Cartierul Voila au vorbit despre calitatea precară a transportului local, despre prețul mult prea mare (5 lei) prevăzut în proiectul de hotărâre, despre lipsa de investiții în transportul public din Câmpina, din ultimii 14 ani, de când Eliro asigură acest serviciu, despre toate nemulțumirile celor care circulă cu aceste microbuze pe traseele locale. Oamenii au cerut administrației locale să negocieze cu Eliro și să nu cedeze în fața acestei firme.
De cealaltă parte, cei doi consilieri locali ai POL au vorbit despre situația delicată în care se află în acest moment administrația locală. În cazul în care nu se acceptă majorarea prețului la bilet, Eliro ar putea rezilia unilateral contractul cu Primăria, lucru pe care reprezentanții firmei l-au și menționat la una dintre întâlnirile organizate la Primărie pe această temă. Organizarea unei noi licitații pentru atribuirea serviciului public de transport ar dura poate două-trei luni și atunci, în acest interval, cine ar asigura transportul oamenilor către cartierele Voila, Muscel și Câmpinița? De asemenea, Liviu Briciu a prezentat o situație din ultimii ani a reducerii numărului de călători din și spre cartierul Voila, precum și alte motive invocate de societatea transportatoare atunci când a solicitat majorarea tarifului. Consilierul Cosmin Raț a menționat o posibilă soluție pentru creșterea numărului de călători, astfel încât să nu se ajungă la o scumpire atât de mare a biletului – înființarea unei stații pentru transportul local în interiorul parcării de la Kaufland, cu acordul conducerii Kaufland, desigur. Iar o altă soluție propusă: comasarea traseelor Pram-Muscel cu Pram-Voila, tot pentru rentabilizare și evitarea scumpirii biletelor.
Discuțiile au fost ample, s-a vorbit despre problemele vechi și noi din transportul local, despre contractul aflat în vigoare și care expiră la finalul lunii octombrie a acestui an, despre tarifele din alte localități, despre eventuala subvenționare a biletelor pentru mai multe categorii de persoane, despre proiectul privind modernizarea transportului local, pentru care se încearcă obținerea de fonduri europene de către actuala administrație, pentru că vechea administrație a ratat în două rânduri o astfel de oportunitate. Pe larg, despre toate acestea veți afla urmărind emisiunea noastră.


04 Feb 2022 07:05 8379 vizualizari



Comentarii






  • 18.02.2022 14:55 Preda G. De ce nu au venit cei 2 invitati de pe Voila la o dezbatere atunci cand s-au scumpit carburantii? Ar trebui sa vina zilnic dupa cate imi dau seama.Astazi este 7.05 lei litrul de motorina! Sau curentul electric, gazele, mancarea la supermarket, ar fi trebuit sa faca dezbateri! Dar de ce cand s-a scumpit gunoiul n-au venit sa ceara firmei care-l ridica, sa vina cu masini noi, sa nu mai foloseasca aceiasi muncitori cu maturi de nuiele, ca acum 15-20 de ani,sa fie conditii mai bune in oras (curatenie nu bataie de joc)! Pai daca exista sustinere in consiliul local,se poate scumpi fara dezbateri! Cand se cere o scumpire, dragii nostri consilieri voteaza fara probleme! N-am vazut sa ni se ceara noua cetatenilor parerea! Oare de ce?
  • 10.02.2022 18:43 Petre Ar trebui sa își facă SRL de transport primăria. Dacă nu ar renta traseul și s ar organiza licitație nu s ar prezenta. Dar câinele nu pleacă de la măcelărie. Ar trebui stipulat ca noii șefi, șoferi etc sa nu aibă tangenta cu Eliro Cum sa supere actualii consilierii PSD greii partidului
  • 10.02.2022 12:54 Anonim Firma Eliro NU va rezilia unilateral. Aceasta este o manipulare. Imi pare rau ca domnii consilieri de la POL nu-si dau seama!
  • 10.02.2022 12:52 Anonim Sa se rezilieze! Transportul asigurat de aceasta firma e o MIZERIE!
  • 09.02.2022 20:23 Admin La o emisiune Câmpinatv.ro, noi adresăm invitațiile, nu altcineva. Pe cei doi locuitori din Cartierul Voila NOI i-am invitat la emisiune!
  • 09.02.2022 15:07 queen V-au spus cei 2 locuitori ai cartierului Voila cine i-a chemat la dezbateri? Umbla vorba prin targ ca au fost adusi de catre un consilier de la PSD, n-au venit de buna voie! Acel consilier putea sa participe, nu sa trimita pe altii. Dar frica de a pierde voturi si de a-si asuma niste lucruri e mare! Avem un consiliu local la Campina de tot rasul!
2522 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2632 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1482 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5645 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV