"Hora prahoveană" este un festival folcloric cu tradiție în municipiul Câmpina, ajuns la cea de-a 24-a ediție. Anul acesta, autoritățile locale au decis să includă "Hora prahoveană" în Festivalul "Serbările toamnei", prima zi a acestui eveniment fiind, astfel, dedicată exclusiv folclorului. 12 ansambluri folclorice din județul Prahova au participat la prima parte a "Horei prahovene", adică la spectacolul din timpul zilei. Câteva ore bune, copiii ne-au încantat cu prestația lor pentru care merită toate aplauzele noastre.
Au fost prezente la "Hora prahoveană" 2018 următoarele ansambluri folclorice:
- Ansamblul "Crăișorul" din Băicoi (instructor George Stătescu)
- Ansamblul "Prahovița" din Măgureni (instructor Nicolae Miclea)
- Ansamblul "Poienița" din Poiana Câmpina (instructor George Stătescu)
- Ansamblul "Cosmineanca" din Cosminele (instructor George Stătescu)
- Ansamblul "Fântâna" din Șirna (instructor Georgeta Anghel)
- Ansamblul "Floare de cireș" din Bănești (instructor Cristi Colezea)
- Ansamblul "Flori de liliac" din Băicoi (instructor Cristi Colezea)
- Ansamblul "Garofița" din Brătășanca (instructor Costel Chiru)
- Ansamblul "Datina" din Scorțeni (instructor Ramona Barbu)
- Ansamblul "Mugurași de primăvară" de la Clubul Copiilor Câmpina (instructor Alina Botoacă), cu soliștii vocali Ștefania Ciupală, Miruna Bălan, Diana Panait, Bogdan Dragomir, Patricia Făcăleț și Ramona Fulga
- Ansamblul "Ciobănașul" al Școlii Gimnaziale "Ion Câmpineanu" din Câmpina (instructor Maria Câmpeanu)
- Ansamblul vocal "Plai câmpinean" al Casei de Cultură "Geo Bogza" (instructor Elena Căciulă)
A fost un spectacol frumos, cu dansuri și cântece populare, un spectacol în care copiii au pus mult suflet și pentru care s-au pregătit intens. În cursul serii a urmat partea a doua a "Horei prahovene", când au evoluat Ansamblul "Nufărul" din Cahul (Basarabia), Ansamblul "Ghiocelul" al Casei de Cultură Câmpina și Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului Câmpina, dar despre aceste ansambluri mult mai experimentate și multipremiate vom scrie separat.
Citiți și: Serbările Toamnei 2018. Deschiderea oficială, cu fanfară, ansambluri populare și, bineînțeles, multe oficialități
Elevii olimpici şi sportivii cu rezultate deosebite, premiaţi în prima zi a "Serbărilor Toamnei" Câmpina 2018
Super spectacol folcloric la Câmpina, în cadrul "Serbărilor Toamnei" 2018
Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a fost duminică, 19 ianuarie 2025, gazda unui eveniment interesant - o discuție și un work-shop despre securitatea cibernetică.
În continuarea manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale, la Câmpina a avut loc sâmbătă dimineață prima ediție a Galei Scriitorilor Câmpineni, eveniment găzduit de Casa Tineretului.
Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina este una dintre instituțiile de elită ale învățământului la nivel județean și nu trece zi de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale, fără ca aici să nu se organizeze o acțiune.
Sâmbătă, 18 ianuarie 2025, de la ora 11.00, la Casa Tineretului va avea loc "Gala scriitorilor câmpineni", un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale.