Rectificarea bugetului local al municipiului, pe care primarul Alin Moldoveanu o propune Consiliului Local și va fi dezbătută într-o ședință extraordinară vineri, 25 noiembrie, atinge și instituțiile din subordinea administrației locale. Una dintre acestea este Clubul Sportiv Câmpina, al cărei buget va fi suplimentat cu suma de 97.330 lei, adică... aproape un miliard lei vechi!
Conform documentației aferente proiectului de rectificare a bugetului local, suma totală pentru CS Câmpina rezultă atât din suplimentarea unor capitole, cât și din diminuarea altora.
Astfel, veniturile CS Câmpina au crescut cu 10.050 lei din închirieri, cu 63.720 din alte venituri și cu 23.560 lei din donații și sponsorizări.
În același timp cheltuielile cresc cu 19.500 lei pentru salarii de bază, 1.000 lei pentru furnituri de birou, 1.000 lei pentru materiale de curățenie, 80.000 lei pentru alte bunuri și servici pentru întreținere și funcționare, 15.330 lei pentru dezinfectanți, dar scad cu 10.000 lei pentru apă, canal și salubritate, 9.500 lei pentru cheltuieli judicare și extrajudiciare.
În total, rezultă un plus la bugetul CS Câmpina de 97.330 lei.
Acum, poate ar fi nevoie și de o traducere a acestor cifre și indicatori destul de seci. Considerăm că este lăudabil că au fost atrase sponsorizări de peste 23.000 lei. Este un început, dar este extrem de puțin și poate nu ar fi rău ca pe viitor sumele suplimentare de la bugetul local să fie condiționate și de atragerea - cel puțin în aceeași valoare - a unor sponsorizări. Pentru că, altminteri, care mai e rolul unui conducător de club?! Doar să cheltuie banii?! În privința cheltuielilor, cea mai mare sumă se duce pe ”alte bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare”. Suntem convinși că există o justificare, dar oare ar fi fost greșit dacă lucrurile erau mai detaliate, mai transparente?! În absența acestora, este firesc să apară suspiciunile...
Cu această nouă suplimentare, bugetul CS Câmpina în anul 2022 ajunge la 1.906.000 lei, adică aproape 20 miliarde lei vechi sau aproape 400.000 euro!
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.