La ședința Consiliului Local Câmpina, din luna octombrie, câțiva iubitori de animale au venit să încerce să convingă administrația locală să aloce bani de la buget în vederea sterilizării câinilor și pisicilor, ca unică soluție civilizată pentru stoparea înmulțirii necontrolate a acestor animale pe domeniul public. Atunci, consilierilor locali le-au fost aduse listele cu cele 2.500 semnături strânse de la cetățeni în cadrul unei campanii fără precedent la Câmpina.
La ședința din 28 noiembrie, iubitorii de animale au revenit la Consiliul Local, de această dată într-un grup mai numeros. Și au adus alte peste 2.000 de semnături de la populație. În total, peste 4.500 de câmpineni au semnat pentru sterilizare.
În fața Consiliului Local, Iulia Burloiu, tânăra care a avut inițiativa aceste campanii de strângere de semnături de la populație, a vorbit despre animalele abandonate pe domeniul public, despre puii aruncați la gunoi sau prin parcuri ori curți, despre pseudo-adăpostul de câini de la Zorile, finanțat de municipalitate și unde animalele sunt sortite pieirii. A vorbit din nou despre necesitatea sterilizării animalelor, astfel încât să se rezolve într-un mod civilizat o problemă cu care se confruntă comunitatea locală. Iar Câmpina nu ar fi primul oraș din țară care ar aplica o astfel de măsură. Din contră, sunt multe localități unde administrațiile locale au înțeles că sterilizarea este o soluție eficientă pentru reducerea pe cale naturală a animalelor. (video)
La ședința din octombrie, Iulia Burloiu a prezentat o petiție pe tema sterilizării animalelor cu și fără stăpân, petiție înregistrată și la Primărie și la care ar fi trebuit să primească răspuns în termenul legal de 30 de zile. Nu a primit, nici nu avea cum de vreme ce răspunsul a fost înregistrat pe 24 noiembrie, dar a plecat din Primărie pe... 28 noiembrie, adică în ziua ședinței CL. În schimb, acel răspuns l-a citit primarul Horia Tiseanu în ședința de marți, 28 noiembrie. Un răspuns mai degrabă tehnic, o înșiruire de acte acte normative din care nu știm dacă a înțeles cineva ceva. Apoi, Horia Tiseanu și-a exprimat un punct de vedere personal, unul mai degrabă diplomatic, astfel încât să nu-și pună în cap iubitorii de animale, care veneau, totuși, în număr destul de mare în fața administrației locale, aducând și 4.500 de semnături de la câmpineni. Primarul nu a zis NU, dar nici nu a făcut vreo promisiune, a lăsat la latitutinea Consiliului Local să decidă atunci cand va fi aprobat bugetul pentru 2018. (video)
Din materialele video veți înțelege mai bine cum au decurs discuțiile. Noi am dori doar să precizăm câteva lucruri. În continuare, mulți dintre reprezentanții administrației locale sunt deranjați de această inițiativă privind sterilizarea animalelor și mai ales de prezența la ședințele CL a cetățenilor. În continuare unii consilieri locali fac glume proaste pe seama acestor tineri care, până la urmă, ne dau o lecție tuturor prin inițiativa lor. Au strâns 4.500 de semnături pe stradă, prin toată Câmpina. S-au mobilizat și s-au organizat pentru a rezolva o problemă reală. Animale aruncate, animale omorâte, adăpost impropriu, dar finanțat cu 14.187 lei pe lună de la bugetul local. În continuare, administratorul public al municipiului, Remus Bădulescu, cel care ar trebui să monitorizeze adăpostul, pare că ia partea firmei care se ocupă de acest adăpost (Alextib Construct SRL Telega a lui Alexandru Chirobocea). Nu întreabă nimeni cât ar costa o campanie de sterilizare, așa cum nu a întrebat nimeni atâția ani cum cheltuie Chirobocea banii dați de la bugetul local, asta până când a venit Curtea de Conturi și a descoperit un șir nesfârșit de nereguli. Ideea este că administrația locală nu vrea bătăi de cap, nu vrea să i se ceară socoteală, nu vrea ca oamenii să aibă inițiative. Sigur, nu generalizăm, nu toți reprezentanții administrației locale sunt așa, mai sunt și excepții, câteva.
Iar pentru a răspunde la întrebarea unor consilieri locali, da, CâmpinaTV.ro susține campania de sterilizare a animalelor, cu finanțare parțială sau totală de la bugetul local, în conformitate cu legislația în vigoare.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.