Servicii secrete, generali, firme de investigații, dosare penale, politicieni aruncați peste bord... Toate, în micul nostru orășel de provincie.
Lucruri care nu s-au întâmplat în 35 de ani de la Revoluție, iată că s-au precipitat în ultimele patru luni, în Câmpina. Le-am denumit Turnul lui Babel pentru că nu înțelegem decât parțial ce se întâmplă. Dar haideți să recapitulăm evenimentele din ultima perioadă.
1. Primarul în exercițiu, Alin Moldoveanu, pierde dezastruos alegerile locale din 9 iunie în fața Irinei Nistor. Asta în condițiile în care toate persoanele din jurul lui clamau un scor senzațional de 70% în favoarea lui Moldoveanu până în ultimul moment. Inclusiv consilierul său personal, Eugen Prună, fost ofițer SRI, era relaxat și convins că Moldoveanu va câștiga fără probleme încă un mandat de primar și afirma asta chiar și în seara alegerilor, în sediul PNL.
2. Președintele interimar al PNL Prahova, Mircea Roșca, ia măsuri extreme: Roberta Anastase, demisă din funcția de președinte al PNL Ploiești și scoasă de pe lista pentru alegerile parlamentare. Alexandru Vane, schimbat de la conducerea PNL Câmpina, iar Alin Moldoveanu debarcat efectiv din PNL.
3. Oamenii lui Alin Moldoveanu în AUR, scoși din politică pe ușa din dos, fără loc pe lista pentru parlamentare și fără validarea mandatelor de consilieri locali.
4. Potrivit unor surse judiciare, Alin Moldoveanu a ajuns la DNA într-o dublă calitate. Pe de o parte, este citat în dosarul stufos și urât al lui Iulian Dumitrescu, fostul președinte al CJ Prahova, același dosar în care, potrivit surselor noastre, au ajuns la DNA și Gimi Palada și Ciprian Chirea (Cast/Roni Civil Interoute), iar pe de altă parte are calitatea de denunțător în alte două dosare privind cele două povești vechi, dar care au costituit baza campaniei sale electorale - terenurile Elsid de pe Doftana și microhidrocentrala Neptun de la Fântâna cu Cireși.
Până aici lucrurile sunt cât de cât clare. Încep să apară, însă, unele ciudățenii, curiozități pe care nu le putem explica, întrebări la care nu avem un răspuns. Cine sunt persoanele din spatele grupului care a condus Câmpina în ultimii patru ani? Care sunt motivele atacurilor concentrate la adresa celor două companii private, Elsid și Neptun? Ce legătură încearcă să se facă între Mihai Tufan, patronul Elsid, și dosarul Coldea-Dumbravă-Trăilă, în condițiile în care Tufan a menționat public faptul că nu-i cunoaște pe cei doi generali SRI, existând chiar și un comunicat al Elsid în care se subliniază acest lucru.
Surse din mediul local vorbesc și despre unele lucruri ciudate întâmplate la Elsid după separarea celor doi acționari (Mihai Tufan și Mihai Anastasescu) în 2015, până la evenimentul din 2020 în care a fost implicat Mihai Tufan, dar fără nicio legătură cu generalii SRI sau cu avocatul Doru Trăilă.
Mai mult, potrivit Realitatea TV, apare în schemă și una dintre cele mai puternice firme de investigații din țară - Interdiligence, firmă cu acționariat româno-american, care a lucrat cu avocatul Doru Trăilă, cu Elsid și Soceram, după cum vehiculează postul TV menționat. Am avut curiozitatea să ne uităm pe site-ul firmei Interdiligence și am descoperit următoarea caracterizare a co-fondatorului Marius Ghiba: “Timp de peste două decenii, Marius Ghiba a câștigat experiență în investigații și conducere în timp ce a ocupat diverse roluri în Guvernul României și SUA, inclusiv în Departamentul de Stat și Serviciul Secret al SUA în Orientul Mijlociu, Africa, SUA și Europa. Expertiza sa a fost, de asemenea, îmbogățită cu experiență operațională în industriile private, în timp ce a ocupat roluri de conducere în securitate pentru corporații internaționale cu sediul în SUA, precum Chevron și Hunt Oil. În 2014 a înființat Interdiligence, unde angajează foști oficiali de informații, jurnaliști, ingineri și cadre universitare care folosesc tehnici sofisticate de cercetare și analiză pentru a răspunde cu succes nevoii factorilor de decizie de a obține informații corecte. Marius Ghiba este un consilier de încredere și se implică în rezolvarea unor probleme pentru proprietarii de afaceri, consiliile de administrație și directorii, lucrând cu aceștia pentru a reduce riscul la diferite niveluri. El consiliază clienții cu privire la managementul riscurilor și strategiile de dezvoltare a afacerii în timp ce urmăresc investiții strategice, inclusiv achiziții transfrontaliere și investiții multinaționale. Marius Ghiba este licențiat în Drept și Științe Militare la Academia de Poliție ‘Alexandru Ioan Cuza’ din București. De asemenea, a absolvit mai multe cursuri de formare organizate de Departamentul de Stat al SUA, Departamentul de Justiție al SUA, FBI, DEA și de FLETC (Centrele Federale de Formare pentru Aplicarea Legii) pe diverse teme, inclusiv negocieri de criză, profilare criminală, criminalistică financiară, investigații criminale electronice”.
Am încercat să punem cap la cap toate aceste lucruri, pornind de la funcțiile și gradele persoanelor implicate, profilul și CV-ul lui Marius Ghiba și întregul tam-tam de la Realitatea TV pe acest subiect. Nu suntem noi în măsură să putem trage o concluzie clară, dar câteva supoziții se desprind de aici.
Pare că actualul primar, aflat la final de mandat, încearcă să se salveze “agățându-se” de un dosar care plutește într-o perdea de ceață, speculând faptul că Doru Trăilă este avocatul Elsid în procesul privind terenurile de pe Doftana. De fapt, în ceață a intrat și orășelul nostru de prin 2020, când au apărut aici persoane fără legătură cu Câmpina, dar strâns legate de primar (Eugen Prună, Adrian Dobre, peste 20 de noi angajați aduși la Primărie în toate compartimentele, mutații suspecte ale unor cetățeni din alte localități etc). Încet-încet, ceața se va răspândi și atunci vom vedea cine rămâne în picioare...
Sfânta Parascheva este ocrotitoarea a peste 450 biserici ortodoxe din țară, printre acestea numărându-se și biserica de la Câmpina, de pe Strada Orizontului, ce poartă hramul Cuvioasei.
La sediul Primăriei municipiului Câmpina a avut loc miercuri, 9 octombrie 2024, o ședință a Comisiei pentru Siguranța Circulației, condusă de primarul Alin Moldoveanu și în cadrul căreia s-au discutat mai multe proiecte importante, pentru care era necesar avizul acestei comisii.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 câteva imagini surprinse în aceste zile pe Strada 1 Mai.
Un caz aproape ireal s-a petrecut în Prahova, caz în urma căruia un tânăr de 21 ani a fost reținut de polițiști pentru crimă și incendierea autoturismului victimei.