CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

La dezbaterea publică de miercuri, 30 ianuarie, se va discuta despre alte tarife la gunoi decât cele anunțate inițial de Primăria Câmpina

- Actualitate -

La dezbaterea publică de miercuri, 30 ianuarie, se va discuta despre alte tarife la gunoi decât cele anunțate inițial de Primăria Câmpina

După cum v-am informat recent, pe 30 ianuarie 2019, de la ora 14.00, Primăria Câmpina va organiza o dezbatere publică pe tema tarifelor la gunoi, dezbatere solicitată de Asociația Câmpina Civică. Numai că, nu se va discuta asupra proiectului de hotărâre postat inițial pe site-ul Primăriei, pentru a fi studiat de cetățeni. Se va discuta despre un alt proiect, unul nou, cu alte tarife la gunoi, un proiect ca va intra și în dezbaterea Consiliului Local în ședința de joi, 31 ianuarie. Da, știm, este o întreagă nebunie legată de aceste proiecte și vom încerca să explicăm în așa fel încât cititorii noștri să înțeleagă cum stau lucrurile.

Marți, 15 ianuarie, pe site-ul Primăriei Câmpina a fost postat un proiect de hotărâre inițiat de Comisia de Administrație Publică a Consiliului Local. Un proiect privind noile tarife pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajere de la populație, agenți economici și instituții publice. Acest proiect prevedea tarife diferențiate pentru deșeurile reciclabile și celelalte tipuri de deșeuri, precum și introducerea contribuției pentru economia circulară, o taxă stabilită de Guvern prin OUG 74/2018. Proiectul a fost postat pentru consultare publică și urma să intre în dezbaterea CL Câmpina în ședința de joi, 31 ianuarie. Între timp, la solicitarea Asociației Câmpina Civică, Primăria a decis să organizeze la sediul său, pe 30 ianuarie, o dezbatere publică pentru toți cei interesați de noile tarife la gunoi.
Vineri, 25 ianuarie, pe site-ul Primăriei a fost postat un alt proiect privind gunoiul menajer. Un proiect în care nu mai apar tarifele diferențiate pe tipuri de deșeuri, apare doar tariful clasic la care se adaugă contribuția pentru economia circulară. În aceste condiții, normal, sunt alte tarife decât cele din primul proiect menționat anterior. Iar acest nou proiect va fi supus dezbaterii publice de miercuri și tot acest nou proiect va fi pe ordinea de zi a ședinței de joi a CL Câmpina.
În concluzie, sunt două proiecte diferite, iar cei interesați de dezbatere trebuie să îl ia în considerare pe cel de-al doilea, pentru că asupra acestuia se vor purta discuții. Acum, se mai impun câteva precizări. Trebuie să știți că în legislația privind deșeurile au intervenit mai multe modificări de la 1 ianuarie 2019, iar administrațiile locale au șase luni la dispoziție să le pună în aplicare. Asta, cu excepția contribuției pe economia circulară, o taxă stabilită de Guvern la 30 lei/tona de deșeuri eliminată prin depozitare și care, calculată la cantitatea de deșeuri din Câmpina, va fi de 0,64 lei/persoană/lună - în cazul persoanelor fizice și de 10,50 lei/mc/lună - în cazul agenților economici și instituțiilor publice. Celelalte modificări sunt aduse de Legea 31/2019, publicată în Monitorul Oficial din 14 ianuarie 2019. La solicitarea operatorului de salubritate, administrația locală a întocmit un prim proiect de hotărâre (cel postat pe site-ul Primăriei pe 15 ianuarie) și tot la solicitarea operatorului de salubritate l-a retras pe acela și a introdus un nou proiect (cel care va fi discutat la dezbaterea publică). Iar motivul invocat este tocmai apariția acestei noi legi 31/2019. 

Practic, Consiliul Local va aproba joi un proiect de hotărâre privind tarifele la gunoi și până cel târziu la 30 iunie va trebuie să mai aprobe un proiect privind tarifele, care să conțină și noile prevederi legislative. Proiectul care va fi aprobat joi prevede următoarele tarife majorate prin includerea contribuției pentru economia circulară:
12,25 lei/persoană/lună pentru persoanele fizice (cu tot cu TVA)
- 110 lei/mc/lună pentru agenții economici și instituțiile publice altele decât cele din subordinea administrației locale (cu tot cu TVA)

- 107,92 lei/mc/lună pentru Primărie și instituțiile publice aflate în subordinea acesteia (cu tot cu TVA)

Citiți și: "Contribuția pentru economia circulară", noua taxă pe care o vom regăsi în factura la gunoiul menajer


27 Jan 2019 19:39 3827 vizualizari



Comentarii






  • 28.01.2019 16:57 diss Ce dezbatere publica???Dublati tarifele si cu asta basta!
472 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2553 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2664 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1503 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV