CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

"Contribuția pentru economia circulară", noua taxă pe care o vom regăsi în factura la gunoiul menajer

- Actualitate -

O denumire destul de ciudată pentru o taxă pe care o vor plăti toate persoanele (fizice și juridice, publice și private) care au contract cu operatorul de salubritate. Este o taxă stabilită de Guvern la 30 lei/tona de deșeuri eliminată prin depozitare și al cărei scop ar fi acela de încurajare a populației și firmelor să colecteze selectiv deșeurile. Pentru că, prin colectare selectivă, s-ar reduce cantitatea de gunoi depozitată la rampă. La Câmpina, contribuția pentru economia circulară va fi de 0,64 lei/persoană/lună - în cazul populației și de 10,50 lei/mc/lună - în cazul persoanelor juridice.

Legislația privind colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor a suferit mai multe modificări în a doua parte a anului trecut și începutul acestui an, toate aceste modificări intrând în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Mai întâi a fost adoptată Ordonanța de Urgență 74/2018, care modifică Legea 211/2011 și Legea 249/2015, pentru ca apoi să fie adoptată Legea 31/2019 care completează și modifică încă o dată toate actele normative menționate. Legea 31 a fost publicată în Monitorul Oficial pe 14 ianuarie 2019.
Pornind de la această schimbare a legislației, Consiliul Local Câmpina va avea de aprobat două proiecte privind tarifele pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajere. Un proiect se va afla pe ordinea de zi a ședinței din 31 ianuarie 2019, iar cel de-al doilea va trebui adoptat până cel târziu la 30 iunie 2019.
"Principalele modificări legislative se referă la introducerea de tarife diferențiate pentru gunoiul reciclabil și cel menajer și la introducerea taxei pentru economia circulară, o taxă valabila de la 1 ianuarie 2019 și care va fi evidențiată separat pe factură. Noi colectăm această taxă și o dăm mai departe la Fondul de Mediu", ne-a declarat Florin Constantinescu, directorul Floricon Salub. (video)
În ședința de joi, Consiliul Local va aproba noile tarife la gunoi rezultate în urma introducerii contribuției pe economia circulară, iar lunile viitoare va aproba tarifele diferențiate pentru deșeurile reciclabile și... restul gunoiului. 
Practic, adăugând contribuția pe economia circulară, vor rezulta următoarele tarife:
- 12,25 lei (cu tot cu TVA)/persoană/lună pentru persoanele fizice
- 110 lei/mc/lună pentru agenții economici și instituțiile publice altele decât cele din subordinea administrației locale
- 107,92 lei/mc/lună pentru Primărie și instituțiile publice aflate în subordinea acesteia

"Dacă am reuși să încheiem contracte cu mai mulți abonați, tarifele ar scădea. Noi avem în jur de 22.000 contracte cu persoanele fizice, în acest moment. De asemenea, dacă ar crește cantitatea de deșeuri reciclabile și s-ar reduce cea de gunoi de alt tip, tarifele ar fi și ele mai mici. Pentru că și taxa de rampă pentru deșeurile reciclabile este mult mai mică decât taxa de rampă pentru gunoiul menajer", a mai afirmat Florin Constantinescu. (video)


27 Jan 2019 18:30 10369 vizualizari



Comentarii






  • 01.02.2019 13:33 COJOCARU ION Buna ziua, Eu selectez si separ gunoiul menajer de deseurile reciclabile. Il pun separat, in saci diferiti, si in tomberoane diferite. Dar constat ca la ridicare, toti sacii sunt amestecati si aruncati impreuna in aceeasi masina !!!! De ce se amesteca la ridicare ???? De ce nu se ridica separat aceste deseuri ??? Degeaba colectez separat deseurile , degeaba platesc taxa suplimentara daca nu se iau masuri concrete de colectare selectiva. La toate campaniile de predare deseuri/echipamente reciclabile am participat cu diverse produse uzate. Am si castigat un produs nou la tombola organizata de dvs! Multumesc . Cu stima, Ion COJOCARU
  • 28.01.2019 11:00 Nae Buna ziua, in ce fel sunt stimulati cetatenii sa sorteze gunoiul? A aparut un proiect de hotarare in care apar tarife diferentiate pe tipuri de deseuri dar concluzia era ca avem de platit mai mult. Eu sunt dispus sa sortez deseurile pe categorii si sa-l predau operatorului sortat pentru tarife mai mici. Am posibilitatea aceasta? Multumesc.
465 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2549 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2662 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1502 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV