Pe site-ul Primăriei Câmpina a fost publicat anunțul cu privire la lansarea, în dezbatere publică, a steagului localității. Sunt prezentate trei modele, iar cetățenii pot trimite în scris "sugestii, propuneri sau opinii cu valoare de recomandare", la registratura instituției, prin poștă, prin fax sau e-mail, până la 28 noiembrie 2017. Problema este că modelele prezentate pe site-ul Primăriei arată toate la fel, fiind scanate alb-negru. Noi am cerut Primăriei varianta color, astfel încât cititorii noștri să vadă diferența și să aleagă modelul, dacă doresc.
Municipiul Câmpina are steag propriu încă din anul 2009. Are fundal alb, iar în mijloc se află stema Câmpinei. A fost aprobat de Consiliul Local Câmpina prin HCL 63/30 aprilie 2009, odată cu Statutul localității. Numai că a fost doar o inițiativă locală, iar în anul 2015 a apărut Legea 141 privind arborarea și folosirea de către unitățile administrativ-teritoriale a steagurilor proprii. Iar acest act normativ prevede că o administrație locală poate stabili modelul de steag numai după ce au fost consultați cetățenii. Proiectul modelului de steag trebuie supus dezbaterii publice, apoi trebuie aprobat de Consiliul Local, iar apoi trebuie transmis Guvernului spre aprobare. Așa spune legea, așa face acum, în noiembrie 2017, Primăria Câmpina. Prin urmare, vă sunt prezentate trei modele de steag, la care diferă doar fundalul, iar dvs. trebuie să alegeți unul dintre ele și să comunicați Primăriei pe care îl preferați.
Premierul Ilie Bolojan a anunțat pe lista măsurilor pentru reducerea deficitului și mărirea normei didactice.
La finalul acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, pe esplanada Casei Tineretului vor avea loc primele două concerte din cadrul evenimentului Câmpina Summer Park Music.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.