În atenția administrației locale câmpinene. Lăsați copiii să bată mingea gratuit pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot!

Actualitate (Categoria articolului)

Câțiva copii de gimnaziu, vreo cinci, s-au dus să joace baschet pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot din municipiul Câmpina. Nu li s-a permis accesul de către paznicul de la bazin. Patru dintre ei au încercat din nou, în ziua următoare, iar situația a fost aceeași - "Nu se intră decât contra-cost. Plătiți taxa de intrare, îmi aduceți chitanța și vă las să jucați". Cam așa stau lucrurile, iar părinții sunt revoltați că, pe un teren realizat cu fonduri de la bugetul local, nu este permis accesul gratuit al copiilor. Copii de 11-12 ani, care vor să bată mingea și să arunce la coș. Taxa de închiriere a terenului multifuncțional, aprobată de Consiliul Local Câmpina, este de 25 lei/oră de luni până vineri, între orele 8.00-16.00; 35 lei/oră de luni până vineri, între orele 16.00-22.00 și în week-end.

Terenul multifuncțional (unde se poate juca handbal sau baschet) aparține administrației locale și este administrat de Clubul Sportiv Câmpina (care administrează și terenul sintetic de fotbal din incinta Căminului Petrol, precum și bazinul de înot didactic). Amenajarea acestui teren a costat 147.000 lei (aproximativ 33.000 euro), bani alocați de la bugetul local. În august 2017, când terenul a fost gata, Consiliul Local a aprobat Regulamentul de Organizare și Funcționare (ROF), potrivit căruia au gratuitate pe acest teren elevii de la "ramurile sportive handbal, baschet și minifotbal, doar însoțiți de profesori", adică la desfășurarea orelor de sport, precum și la competițiile organizate de administrația locală. În orice altă situație, se plătește taxa de închiriere a terenului.
Acum, iată o situație - este vacanță, ștrand funcțional nu există în Câmpina, terenurile de sport ale unităților de învățământ sunt închise, în cea mai mare parte, ca să nu mai vorbim despre faptul că, la școli, teren de sport înseamnă o suprafață de beton. Patru-cinci copii vor să bată mingea, vor să arunce la poartă sau la coșul de baschet. Unde pot face acest lucru în Câmpina, fără să plătească? Unde pot bate mingea copiii din Câmpina? Pe stradă? Terenul multifuncțional ar putea fi o soluție pentru astfel de cazuri, iar din punctul nostru de vedere, copiii chiar ar trebui să fie încurajați să bată mingea. Ne plângem că stau cu ochii în tablete și telefoane, dar iată, când se adună câțiva și vor să joace ceva, nu prea au unde să o facă sau pot bate mingea doar contra-cost. 

Terenul multifuncțional nu este un loc atât de aglomerat încât niște copii să dea peste cap programul unor antrenamente sau competiții care s-ar desfășura aici. Sau să existe atât de multe programări pentru închirierea terenului, încât copiii să nu mai aibă loc. Vă prezentăm în facsimil cât a produs acest teren din taxa de închirere, conform raportului de activitate prezentat de CS Câmpina Consiliului Local: 365 lei în 2018 și 0 lei pe primul trimestru din 2019. Prin urmare, fără să li se permită accesul gratuit copiilor pe acest teren, iată cât de "profitabil" a fost. Deci nu s-ar pune problema că, lăsând copiii să intre aici, s-ar produce cine știe ce pagubă la bugetul CS Câmpina.
Acum, doar Consiliul Local ar putea lua o decizie, prin modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a terenului multifuncțional, că, altfel, paznicii de la bazin vor continua să-i alunge pe copii.

3343 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Paul 16.06.2019 19:21 Daca ai pile la CS sau la unii consilieri locali poti sa intri pe terenul ala fara sa dai bani. Stiu ce spun
  • Ninin 18.06.2019 09:11 Va rog frumos sa ne prezentați o situatie cu ce bani s-au încasat de pe acest teren de cand a fost facut acest teren. Sa vedem daca in varianta asta e rentabil. Multumesc!
  • Admin 18.06.2019 19:05 Pt. Ninin - Nu vă supărați, dar scrie în articol ce bani s-au încasat de pe acest teren - 365 lei în 2018 și 0 lei în 2019. Am pus și facsimile cu încasările...

Actualitate

93 vizualizari
18 iul. 2019 22:20

Strada Tineretului din Câmpina va fi... NU asfaltată, ci doar expertizată tehnic, deocamdată

Strada Tineretului se află pe lista administrației locale pentru asfaltare în acest an. Adică în 2019. Bine, s-a mai aflat și anul trecut, când Consiliul Local a alocat banii necesari, iar Primăria Câmpina chiar a promis că lucrarea va fi gata în toamna lui 2018. Nu s-a întâmplat așa, iar în 2019 o regăsim din nou pe listă. Iar noi, ca și locuitorii de pe Tineretului, așteptam licitația pentru stabilirea firmei care să execute lucrările.

587 vizualizari
18 iul. 2019 21:46

Încep, în sfârșit, lucrările de reabilitare a aleilor de la Casa Tineretului din Câmpina

Casa Tineretului a finalizat noua procedură de achiziție publică pentru reabilitarea aleilor, licitația fiind câștigată de societatea Sisănelu Forexim SRL Ploiești, cu prețul de 207.361 lei fără TVA. Lucrarea urmează să înceapă în aceste zile. Am spus "noua procedură" pentru că, poate vă amintiți, o licitație similară a fost organizată și în toamna lui 2017, fiind câștigată tot de o societate din Ploiești - Polaris Construct. Numai că, după finalizarea achiziției publice și semnarea contractului, firma respectivă nu s-a mai prezentat la treabă. I-au fost trimise mai multe notificări, iar în cele din urmă contractul a fost reziliat și a fost reluată procedura de achiziție publică.

Alte stiri recente

1198 vizualizari
18 iul. 2019 20:14

La SanConfind se efectuează intervenții clasice, dar și minim invazive în chirurgia ginecologică

Secția de Obstetrică Ginecologie a Centrului Medical SanConfind din Poiana Câmpina este, probabil, una dintre cele mai moderne din țară, dotările de aici, aparatura medicală de ultimă generație și personalul foarte bine pregătit stând la baza actului medical de calitate. Trebuie să știți că la SanConfind se efectuează intervenții chirurgicale ginecologice complexe atât prin metoda clasică, operația obișnuită, cât și prin tehnici minim-invazive (chirurgia laparoscopică).

1725 vizualizari
18 iul. 2019 11:16

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

Tabăra Voila sau satul de vacanță, cum i se mai spunea, era un loc superb unde nu doar că veneau copii din toată țara, dar aici se organizau diverse activități și pentru copiii din Câmpina. Poate că unii dintre dumneavoastră vă mai amintiți de ceea ce reprezenta odată satul de vacanță, de tot ceea ce era aici: spații de cazare (27 de cabane/căsuțe), sală de mese, birouri, terenuri de sport și nu în ultimul rând trenulețul cu care te puteai plimba prin aproape toată tabăra. Astăzi, nu mai există nimic. Au rămas doar porțile, dar a dispărut până și gardul.