În atenția administrației locale câmpinene. Lăsați copiii să bată mingea gratuit pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot!

Actualitate (Categoria articolului)

Câțiva copii de gimnaziu, vreo cinci, s-au dus să joace baschet pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot din municipiul Câmpina. Nu li s-a permis accesul de către paznicul de la bazin. Patru dintre ei au încercat din nou, în ziua următoare, iar situația a fost aceeași - "Nu se intră decât contra-cost. Plătiți taxa de intrare, îmi aduceți chitanța și vă las să jucați". Cam așa stau lucrurile, iar părinții sunt revoltați că, pe un teren realizat cu fonduri de la bugetul local, nu este permis accesul gratuit al copiilor. Copii de 11-12 ani, care vor să bată mingea și să arunce la coș. Taxa de închiriere a terenului multifuncțional, aprobată de Consiliul Local Câmpina, este de 25 lei/oră de luni până vineri, între orele 8.00-16.00; 35 lei/oră de luni până vineri, între orele 16.00-22.00 și în week-end.

Terenul multifuncțional (unde se poate juca handbal sau baschet) aparține administrației locale și este administrat de Clubul Sportiv Câmpina (care administrează și terenul sintetic de fotbal din incinta Căminului Petrol, precum și bazinul de înot didactic). Amenajarea acestui teren a costat 147.000 lei (aproximativ 33.000 euro), bani alocați de la bugetul local. În august 2017, când terenul a fost gata, Consiliul Local a aprobat Regulamentul de Organizare și Funcționare (ROF), potrivit căruia au gratuitate pe acest teren elevii de la "ramurile sportive handbal, baschet și minifotbal, doar însoțiți de profesori", adică la desfășurarea orelor de sport, precum și la competițiile organizate de administrația locală. În orice altă situație, se plătește taxa de închiriere a terenului.
Acum, iată o situație - este vacanță, ștrand funcțional nu există în Câmpina, terenurile de sport ale unităților de învățământ sunt închise, în cea mai mare parte, ca să nu mai vorbim despre faptul că, la școli, teren de sport înseamnă o suprafață de beton. Patru-cinci copii vor să bată mingea, vor să arunce la poartă sau la coșul de baschet. Unde pot face acest lucru în Câmpina, fără să plătească? Unde pot bate mingea copiii din Câmpina? Pe stradă? Terenul multifuncțional ar putea fi o soluție pentru astfel de cazuri, iar din punctul nostru de vedere, copiii chiar ar trebui să fie încurajați să bată mingea. Ne plângem că stau cu ochii în tablete și telefoane, dar iată, când se adună câțiva și vor să joace ceva, nu prea au unde să o facă sau pot bate mingea doar contra-cost. 

Terenul multifuncțional nu este un loc atât de aglomerat încât niște copii să dea peste cap programul unor antrenamente sau competiții care s-ar desfășura aici. Sau să existe atât de multe programări pentru închirierea terenului, încât copiii să nu mai aibă loc. Vă prezentăm în facsimil cât a produs acest teren din taxa de închirere, conform raportului de activitate prezentat de CS Câmpina Consiliului Local: 365 lei în 2018 și 0 lei pe primul trimestru din 2019. Prin urmare, fără să li se permită accesul gratuit copiilor pe acest teren, iată cât de "profitabil" a fost. Deci nu s-ar pune problema că, lăsând copiii să intre aici, s-ar produce cine știe ce pagubă la bugetul CS Câmpina.
Acum, doar Consiliul Local ar putea lua o decizie, prin modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a terenului multifuncțional, că, altfel, paznicii de la bazin vor continua să-i alunge pe copii.

4934 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Paul 16.06.2019 19:21 Daca ai pile la CS sau la unii consilieri locali poti sa intri pe terenul ala fara sa dai bani. Stiu ce spun
  • Ninin 18.06.2019 09:11 Va rog frumos sa ne prezentați o situatie cu ce bani s-au încasat de pe acest teren de cand a fost facut acest teren. Sa vedem daca in varianta asta e rentabil. Multumesc!
  • Admin 18.06.2019 19:05 Pt. Ninin - Nu vă supărați, dar scrie în articol ce bani s-au încasat de pe acest teren - 365 lei în 2018 și 0 lei în 2019. Am pus și facsimile cu încasările...

Actualitate

2294 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2302 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

1 comentarii

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

162 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

2 vizualizari
25 apr. 2024 15:33

UAT Câmpina - Anunț prealabil privind afișarea publică a documentelor tehnice ale cadastrului

OCPI PRAHOVA anunță publicarea documentelor tehnice ale cadastrului pentru sectorul/sectoarele cadastral(e) nr. 13 si 14, pe o perioadă de 60 de zile calendaristice, conform art. 14 alin. (1) și (2) din Legea cadastrului și a publicității Imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare.