În atenția administrației locale câmpinene. Lăsați copiii să bată mingea gratuit pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot!

Actualitate (Categoria articolului)

Câțiva copii de gimnaziu, vreo cinci, s-au dus să joace baschet pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot din municipiul Câmpina. Nu li s-a permis accesul de către paznicul de la bazin. Patru dintre ei au încercat din nou, în ziua următoare, iar situația a fost aceeași - "Nu se intră decât contra-cost. Plătiți taxa de intrare, îmi aduceți chitanța și vă las să jucați". Cam așa stau lucrurile, iar părinții sunt revoltați că, pe un teren realizat cu fonduri de la bugetul local, nu este permis accesul gratuit al copiilor. Copii de 11-12 ani, care vor să bată mingea și să arunce la coș. Taxa de închiriere a terenului multifuncțional, aprobată de Consiliul Local Câmpina, este de 25 lei/oră de luni până vineri, între orele 8.00-16.00; 35 lei/oră de luni până vineri, între orele 16.00-22.00 și în week-end.

Terenul multifuncțional (unde se poate juca handbal sau baschet) aparține administrației locale și este administrat de Clubul Sportiv Câmpina (care administrează și terenul sintetic de fotbal din incinta Căminului Petrol, precum și bazinul de înot didactic). Amenajarea acestui teren a costat 147.000 lei (aproximativ 33.000 euro), bani alocați de la bugetul local. În august 2017, când terenul a fost gata, Consiliul Local a aprobat Regulamentul de Organizare și Funcționare (ROF), potrivit căruia au gratuitate pe acest teren elevii de la "ramurile sportive handbal, baschet și minifotbal, doar însoțiți de profesori", adică la desfășurarea orelor de sport, precum și la competițiile organizate de administrația locală. În orice altă situație, se plătește taxa de închiriere a terenului.
Acum, iată o situație - este vacanță, ștrand funcțional nu există în Câmpina, terenurile de sport ale unităților de învățământ sunt închise, în cea mai mare parte, ca să nu mai vorbim despre faptul că, la școli, teren de sport înseamnă o suprafață de beton. Patru-cinci copii vor să bată mingea, vor să arunce la poartă sau la coșul de baschet. Unde pot face acest lucru în Câmpina, fără să plătească? Unde pot bate mingea copiii din Câmpina? Pe stradă? Terenul multifuncțional ar putea fi o soluție pentru astfel de cazuri, iar din punctul nostru de vedere, copiii chiar ar trebui să fie încurajați să bată mingea. Ne plângem că stau cu ochii în tablete și telefoane, dar iată, când se adună câțiva și vor să joace ceva, nu prea au unde să o facă sau pot bate mingea doar contra-cost. 

Terenul multifuncțional nu este un loc atât de aglomerat încât niște copii să dea peste cap programul unor antrenamente sau competiții care s-ar desfășura aici. Sau să existe atât de multe programări pentru închirierea terenului, încât copiii să nu mai aibă loc. Vă prezentăm în facsimil cât a produs acest teren din taxa de închirere, conform raportului de activitate prezentat de CS Câmpina Consiliului Local: 365 lei în 2018 și 0 lei pe primul trimestru din 2019. Prin urmare, fără să li se permită accesul gratuit copiilor pe acest teren, iată cât de "profitabil" a fost. Deci nu s-ar pune problema că, lăsând copiii să intre aici, s-ar produce cine știe ce pagubă la bugetul CS Câmpina.
Acum, doar Consiliul Local ar putea lua o decizie, prin modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a terenului multifuncțional, că, altfel, paznicii de la bazin vor continua să-i alunge pe copii.

3613 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Paul 16.06.2019 19:21 Daca ai pile la CS sau la unii consilieri locali poti sa intri pe terenul ala fara sa dai bani. Stiu ce spun
  • Ninin 18.06.2019 09:11 Va rog frumos sa ne prezentați o situatie cu ce bani s-au încasat de pe acest teren de cand a fost facut acest teren. Sa vedem daca in varianta asta e rentabil. Multumesc!
  • Admin 18.06.2019 19:05 Pt. Ninin - Nu vă supărați, dar scrie în articol ce bani s-au încasat de pe acest teren - 365 lei în 2018 și 0 lei în 2019. Am pus și facsimile cu încasările...

Actualitate

4147 vizualizari
15 oct. 2019 08:48

Echipa Delice Câmpina va reprezenta România la Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie de la Milano

În perioada 21-22 octombrie 2019, la Milano, în Italia, va avea loc prestigiosul concurs The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate, adică Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie, eveniment destinat specialiștilor din domeniu. Este o competiție senzațională, de anvergură, la care participă patiseri - cofetari din întreaga lume, miza fiind trofeul și, bineînțeles, tilul de campion mondial. Tema ediției din acest an este "Artă și tradiție națională", iar România va fi reprezentată la Milano de o echipă de la Cofetăriile Delice Internațional Câmpina.

2196 vizualizari
14 oct. 2019 20:16

Trafic deviat și stații desființate temporar în Câmpina, pe Bd. Carol I, pentru executarea lucrărilor de canalizare. Marți se asfaltează și Strada Golești

După cum vă informam la sfârșitul săptămânii trecute, de astăzi, 14 octombrie 2019, Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este închis circulației pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Fibec și Biserica de la Brazi, pentru executarea lucrărilor de canalizare derulate cu fonduri europene prin HidroPrahova. Avizul de închidere a circulației este valabil până pe 8 noiembrie 2019, iar în toată această perioadă traficul rutier va fi deviat pe străzile Frații Golești și B.P. Hasdeu.

Alte stiri recente

1571 vizualizari
15 oct. 2019 11:47

Campanii de prevenție și informare ale Poliției Județene și ANIP cu ocazia Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane

Traficul de persoane continuă să fie un fenomen în plină evoluţie atât din punct de vedere al interesului manifestat de traficanţi, aflaţi într-o necontenită căutare de mijloace de îmbogăţire rapidă şi ilegală, cât şi, într-o manieră firească şi proporțională, al interesului manifestat de marile organisme internaţionale angrenate în contracararea acestui fenomen. Pe 18 octombrie este Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, ocazie cu care Poliția Prahova, dar și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANIP) - Centrul Regional Ploiești derulează o serie de acțiuni.

2837 vizualizari
14 oct. 2019 22:06

Scrisoarea impresionantă a unei femei ai cărei părinți au fost uciși, către parlamentarii care au votat Legea recursului compensatoriu

Maria Dumitru este o femeie din Constanța, ai cărei părinți au fost uciși cu bestialitate, în vara acestui an, de un individ eliberat din penitenciar în baza Legii privind recursul compensatoriu. Pe 9 octombrie 2019, ea le-a trimis o scrisoare parlamentarilor care au aprobat această lege controversată, cerându-le să o abroge cât mai repede. ”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, scrie Maria Dumitru în scrisoarea adresată parlamentarilor.