Câțiva copii de gimnaziu, vreo cinci, s-au dus să joace baschet pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot din municipiul Câmpina. Nu li s-a permis accesul de către paznicul de la bazin. Patru dintre ei au încercat din nou, în ziua următoare, iar situația a fost aceeași - "Nu se intră decât contra-cost. Plătiți taxa de intrare, îmi aduceți chitanța și vă las să jucați". Cam așa stau lucrurile, iar părinții sunt revoltați că, pe un teren realizat cu fonduri de la bugetul local, nu este permis accesul gratuit al copiilor. Copii de 11-12 ani, care vor să bată mingea și să arunce la coș. Taxa de închiriere a terenului multifuncțional, aprobată de Consiliul Local Câmpina, este de 25 lei/oră de luni până vineri, între orele 8.00-16.00; 35 lei/oră de luni până vineri, între orele 16.00-22.00 și în week-end.
Terenul multifuncțional (unde se poate juca handbal sau baschet) aparține administrației locale și este administrat de Clubul Sportiv Câmpina (care administrează și terenul sintetic de fotbal din incinta Căminului Petrol, precum și bazinul de înot didactic). Amenajarea acestui teren a costat 147.000 lei (aproximativ 33.000 euro), bani alocați de la bugetul local. În august 2017, când terenul a fost gata, Consiliul Local a aprobat Regulamentul de Organizare și Funcționare (ROF), potrivit căruia au gratuitate pe acest teren elevii de la "ramurile sportive handbal, baschet și minifotbal, doar însoțiți de profesori", adică la desfășurarea orelor de sport, precum și la competițiile organizate de administrația locală. În orice altă situație, se plătește taxa de închiriere a terenului.
Acum, iată o situație - este vacanță, ștrand funcțional nu există în Câmpina, terenurile de sport ale unităților de învățământ sunt închise, în cea mai mare parte, ca să nu mai vorbim despre faptul că, la școli, teren de sport înseamnă o suprafață de beton. Patru-cinci copii vor să bată mingea, vor să arunce la poartă sau la coșul de baschet. Unde pot face acest lucru în Câmpina, fără să plătească? Unde pot bate mingea copiii din Câmpina? Pe stradă? Terenul multifuncțional ar putea fi o soluție pentru astfel de cazuri, iar din punctul nostru de vedere, copiii chiar ar trebui să fie încurajați să bată mingea. Ne plângem că stau cu ochii în tablete și telefoane, dar iată, când se adună câțiva și vor să joace ceva, nu prea au unde să o facă sau pot bate mingea doar contra-cost.
Terenul multifuncțional nu este un loc atât de aglomerat încât niște copii să dea peste cap programul unor antrenamente sau competiții care s-ar desfășura aici. Sau să existe atât de multe programări pentru închirierea terenului, încât copiii să nu mai aibă loc. Vă prezentăm în facsimil cât a produs acest teren din taxa de închirere, conform raportului de activitate prezentat de CS Câmpina Consiliului Local: 365 lei în 2018 și 0 lei pe primul trimestru din 2019. Prin urmare, fără să li se permită accesul gratuit copiilor pe acest teren, iată cât de "profitabil" a fost. Deci nu s-ar pune problema că, lăsând copiii să intre aici, s-ar produce cine știe ce pagubă la bugetul CS Câmpina.
Acum, doar Consiliul Local ar putea lua o decizie, prin modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a terenului multifuncțional, că, altfel, paznicii de la bazin vor continua să-i alunge pe copii.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă în cursul zilei de vineri, 13 septembrie, la intersecția străzilor Dealului și Rândunicii.
Începând de luni, 16 septembrie 2024, Bulevardul Culturii din municipiul Câmpina se închide parțial. Această situație va dura până pe 25 octombrie 2024, în cel mai bun caz.
S-a numit mai întâi Parcul Pionierilor, apoi Parcul cu Role și după aceea Parcul "Mițu-Chițu". Acum... numai este nimic. Un loc neîngrijit, în care vegetația este stăpână și pe lângă care treci cu o strângere de inimă.
Anul 2024 este singurul din istoria țării noastre în care cetățenii cu drept de vot au fost chemați la urne pentru toate tipurile de alegeri posibile. Au fost localele și europarlamentarele pe 9 iunie, urmează, spre finalul anului, alegerile parlamentare și prezidențiale.