Mai mulți locuitori din Cartierul Voila ne-au semnalat faptul că o defrișare de amploare s-a produs zilele trecute în zona cuprinsă între Strada Dealului și malul râului Doftana. Sute de copaci au fost tăiați "la ras" pe o porțiune însemnată, de o echipă specializată în astfel de operațiuni și dotată, evident, cu toate cele necesare. Oamenii au anunțat și autoritățile locale, precum și Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Prahova, cercetările sunt în curs de desfășurare și urmează să se stabilească dacă este sau nu vorba despre o infracțiune. Terenul în cauză, pe care se aflau copacii tăiați, este un teren privat, iar din primele informații se pare că există mai mulți proprietari care urmează să fie identificați și contactați. Un lucru este cert, Ocolul Silvic nu a fost anunțat de această defrișare, deși, potrivit legislației în vigoare, această instituție este singura abilitată să marcheze copacii care urmează să fie tăiați în vederea valorificării materialului lemnos, vânzarea lemnului făcându-se de către proprietarul terenului, fie el instituție publică sau persoană privată.
Acum, trebuie precizat faptul că, din ceea ce noi am reușit să aflăm până la această dată, tăierea copacilor s-a făcut de o firmă specializată, agreată de Transelectrica, iar defrișarea la ras a vegetației s-a realizat pe un culoar de siguranță, o zonă de protecție a liniei electrice aeriene (LEA) de înaltă tensiune. Conform legislației în vigoare și normativelor tehnice privind delimitarea zonelor de protecție și de siguranță aferente capacităților energetice, lățimea culoarului de siguranță trebuie să fie de 44 m pentru LEA cu tensiune de 220 kV și de 54 m pentru LEA cu tensiune de 400 kV, cum este cazul liniei electrice aeriene de înaltă tensiune Brazi (Prahova) - Dârste (Brașov). Menținerea culoarului de trecere al liniei prin păduri se realizează prin defrișări periodice, programate de deținătorul liniei, conform drepturilor conferite prin Legea energiei electrice. Acestea sunt prevederile legale și se pare că exact asta s-a întâmplat în cazul acestor defrișări din Cartierul Voila, iar din informațiile noastre, așa se va proceda pe tot traseul liniei Brazi - Dârste. Vom reveni asupra acestui subiect pe măsură ce vor exista noi informații și, eventual, se va finaliza cercetarea IJP Prahova.
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.