CÂMPINA CURATĂ, un proiect generos, inițiat de mai multe ONG-uri și unități de învățământ din municipiu

Social (Categoria articolului)

Mai multe asociații neguvernamentale și instituții de învățământ din municipiul Câmpina au inițiat un proiect de mediu generos, purtând denumirea (#9nePASĂ.ÎMPREUNĂ PENTRU) CȂMPINA CURATĂ. Acest proiect, care beneficiază de sprijinul Primăriei și al mai multor instituții publice și private, reprezintă mult mai mult decât o ecologizare a unor zone “sensibile” din municipiu. Este un proiect complex pentru o localitate curată și respectată.

Vorbim despre o inițiativă fără precedent în Câmpina, despre un proiect care implică mai multe acțiuni și, mai ales, numeroși participanți. Și nu pentru o săptămână, două, trei, o lună, ci pentru o perioadă mai lungă de timp. Inițiatorii acestui proiect sunt următoarele ONG-uri: Game Changers, Fundaţia Zamolxes, Asociaţia Frizzly, Asociaţia Părinţilor Elevilor din Colegiul Naţional “Nicolae Grigorescu”, Asociaţia Young Motivation, Asociaţia Tata Verde, Asociaţia Spitalului de Psihatrie Voila și Asociaţia Prietenii Şcolii “Ion Cȃmpineanu”, iar lista rămâne deschisă.
Lor li s-au alăturat ca parteneri, până acum: Colegiul Naţional “Nicolae Grigorescu”, Liceul Tehnologic Energetic și Școala Gimnazială Centrală. Și în cazul unităților de învățământ, lista rămâne deschisă. De asemenea, după cum spuneam, proiectul se bucură de sprijinul Primăriei Câmpina, al operatorului de salubritate și al mai multor instituții publice și private.
(#9nePASĂ.ÎMPREUNĂ PENTRU) CȂMPINA CURATĂ a pornit simplu, firesc, de la faptul că sunt tot mai mulți cei care s-au săturat de gropile improvizate de gunoi din Câmpina, de gunoaiele aruncate la întâmplare pe străzi, de coșurile distruse etc. Iar ei, cei care respectă cu adevărat acest oraș, și-au dat mâna pentru o CÂMPINĂ CURATĂ, o Câmpină respectată!

Pe scurt, ce înseamnă acest proiect despre care noi vom scrie de mai multe ori de acum înainte, un proiect pe care CâmpinaTV.ro îl susține și în care se va implica din tot sufletul:
- înseamnă acțiuni practice în teren: identificarea zonelor transformate în gropi de gunoaie, realizarea de fotografii și videoclipuri, discuții educative cu participanții; acțiuni de ecologizare (cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară), colectarea deșeurilor pe categorii, conform criteriilor de reciclare selectivă; vizite ale elevilor și tinerilor la stațiile de sortare și reciclare.
- înseamnă dezbateri și campanii de informare privind sortarea gunoiului, reciclarea deșeurilor, dar și privind educația ecologică, mobilizarea cetățenilor, identificarea grupurilor generatoare de gunoi etc.
Proiectul este mult mai amplu, noi l-am prezentat pe scurt, dar vom reveni asupra acestui subiect. O primă întâlnire a tuturor celor implicați va avea loc miercuri, 17 martie 2021, la Casa Tineretului. Întâlnirea a fost stabilită de primarul Alin Moldoveanu pentru a pune față în față inițiatorii acestui proiect cu celelalte entități juridice implicate și pentru ca reprezentanții ONG-urilor să-și poată prezenta propunerile, ideile, viziunea. Inițiativa societății civile se pliază foarte bine pe planurile administrației locale legate de salubritate, de desființarea rampelor improvizate de gunoi, de monitorizarea video a zonelor vulnerabile etc. Câmpina are nevoie de o astfel de echipă formată din societate civilă, administrație locală, instituții publice și companii private, iar acest proiect, care îi aduce pe toți laolaltă, nu poate fi decât unul de succes.

3907 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Iosifescu Renata Beatrice 15.03.2021 13:20 Un concurs de '' frumusete '' pt cel mai frumos balcon, scară de bloc, stradă,.

Social

817 vizualizari
04 dec. 2021 12:42

Târg de dulciuri de Moș Nicolae, la Câmpina, în beneficiul copiilor speciali

O acțiune deosebită va avea loc luni, 6 decembrie 2021, la cafeneaua 5 to go din municipiul Câmpina, situată pe Bulevardul Carol I, vis a vis de Spitalul Municipal. Este vorba despre un târg de dulciuri de Moș Nicolae, un eveniment organizat de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Mai exact, voluntarii din cadrul proiectului PeaceJam Câmpina, derulat la CNNG, organizează acest târg în beneficiul copiilor de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina.

4302 vizualizari
02 dec. 2021 20:22

La Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina a avut loc premierea concursului de creație literară pentru elevi

Ajuns la a V-a ediție, concursul de creație literară ”Pe tărâmul lecturii” rezervat elevilor câmpineni, s-a încheiat joi, 2 decembrie, cu festivitatea de premiere, care a avut loc pe terasa Bibliotecii Municipale ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina.

Alte stiri recente

219 vizualizari
04 dec. 2021 18:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 4 decembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2020 vizualizari
03 dec. 2021 20:53

Triumf Poiana Câmpina și recordurile care au dus-o pe primul loc la jumătatea campionatului

Cu un lot valoros, probabil cel mai valoros din actuala ediție de campionat a Superligii B Prahova, al doilea eșalon fotbalistic al județului, Triumf Poiana Câmpina a stabilit o serie de recorduri, care au dus-o la jumătatea întrecerii pe primul loc, la un avans de patru puncte de ocupanta locului secund.