După cum v-am informat într-un ARTICOL de la jumătatea lunii ianuarie, rezultatul licitației pentru reabilitarea, extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare din Câmpina și Poiana Câmpina a fost contestat de una dintre asocierile de firme participante. Ei bine, CNSC s-a pronunțat și în mare parte a dat dreptate contestatarului.
Investiția de la Câmpina și Poiana Câmpina face parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova, finanțat cu fonduri europene și derulat prin HidroPrahova. Valoarea estimativă a lucrărilor - 206.281.657 lei. Licitația a fost câștigată de o asociere de firme, liderul asocierii fiind societatea Maristar Com București și a fost contestată de cealaltă asociere de firme cu lider Terra Gaz Construct Otopeni.
Prin Decizia nr. 204/28.01.2025, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a dispus anularea raportului procedurii de achiziție publică, precum și a tuturor documentelor emise de autoritatea contractantă (HidroPrahova SA) în ceea ce privește stabilirea ofertei asocierii MARISTAR COM SRL - ROSOCONS CONSTRUCT SRL - HYDROSTROY AD - RAD PANORAMA CONSTRUCT SRL ca fiind admisibilă și câștigătoare. De asemenea, CNSC a decis obligarea HidroPrahova la continuarea procedurii de atribuire prin reevaluarea ofertei asocierii MARISTAR COM SRL, cu luarea în considerare a motivelor prezentate în contestație și stabilirea ofertei câștigătoare dintre ofertele admisibile, cu respectarea prevederilor legale în materia achizițiilor publice.
Prin urmare, procedura de achiziție va continua și vom vedea cum decurg lucrurile mai departe. Vă reamintim că lucrările de la Câmpina și Poiana Câmpina ar fi trebuit să înceapă în anul 2023, iar termenul de finalizare era 31 decembrie 2025. Suntem în februarie 2025 și nici nu s-a finalizat licitația pentru lucrări, lucru valabil și pentru multe alte localități din județ, unde se implementează acest proiect. Vestea bună este aceea că “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova” a trecut pe un alt program de finanțare europeană (de pe POIM, pe Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027), iar perioada de implementare este 51 de luni, fără a se depăși 31 decembrie 2029.
Citește cele mai noi știri locale publicate pe Câmpinatv.ro! Te invităm să devii membru al grupului nostru de Facebook - Câmpinatv și grupului de Whatsapp (0733.388.425).
Fii parte a comunității Câmpinatv.ro!
În urma unui parteneriat încheiat între Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Mediului și Ministerul Apelor și Pădurilor a fost creat planul de acțiune ”Scutul pădurii”, care presupune acțiuni de prevenire și combatere a faptelor ilegale din domeniul silvic.
Vă informam zilele trecute de incidentul în care a fost implicat fostul polițist Bogdan Deftu, găsit într-o baltă de sânge pe peronul Gării Câmpina.
Consiliul Local Câmpina se întrunește miercuri, 19 martie 2025, în ședință extraordinară de îndată pentru a aproba încetarea valabilității unei hotărâri adoptate în mandatul trecut. Este vorba despre HCL nr.90/18 mai 2023 privind Acordul de parteneriat dintre Municipiul Câmpina și Județul Prahova pentru pasajul subteran.
Probabil nu ați înțeles mare lucru din acest titlu, chiar dacă el este corect, dar vă vom explica în rândurile care urmează cine și cum a găsit legătura între pasajul subteran de la Câmpina și un drum județean care leagă câteva comune din sudul județului.