În multe localități din țară, astfel de campanii sunt organizate și finanțate de administrația publică locală. La Câmpina, iubitorii de animale nu au reușit să convingă Primăria și Consiliul Local că sterilizarea este unica soluție civilizată pentru stoparea înmulțirii necontrolate a animalelor. Asta, deși peste 4.500 de câmpineni au semnat pentru sterilizare. În schimb, iubitorii de animale au reușit să atragă atenția unor asociații de profil din țară și chiar a unei asociații din Germania, care s-a oferit să finanțeze o astfel de campanie.
Concret, este vorba despre o campanie de sterilizare a câinilor cu stăpân, iar această inițiativă a plecat de la un fapt cunoscut de toată lumea: cei mai mulți dintre puii aruncați pe domeniul public provin de la cățele cu stăpân. Așa rezolvă unii oameni situația, pentru că așa li se pare a fi cel mai simplu pentru ei. Uneori abandonează cățeaua cu tot cu pui. Aici sunt, totuși, mai multe categorii de stăpâni: unii neinformați, iar o campanie de informare cu privire la sterilizare, cu privire la legislația din domeniu, ar fi binevenită; alții ar dori să-și sterilizeze animalul, dar nu-și permit din punct de vedere financiar.
Campania de sterilizare a câinilor cu stăpân din Câmpina va avea loc în perioada 14-15 mai 2018. Este organizată de Asociația "Arca lui Norocel" (singura asociație de profil din Câmpina), în parteneriat cu Clinica Veterinară "Center of Hope" din Piteasca (Ilfov) și cu Asociația Wave e.v. din Germania, care finanțează această campanie. În Câmpina nu s-a găsit un spațiu adecvant pentru această campanie, iar administrația locală nu a întins o mână de ajutor nici la acest capitol, motiv pentru care sterilizările vor avea loc la Clinica Veterinară "Center of Hope" din Piteasca (sat al comunei Găneasa din județul Ilfov. Câinii vor fi preluați din parcarea de la Kaufland Câmpina, la ora 8.00, atât luni, 14 mai, cât și marți, 15 mai. Sunt ambulanțe veterinare care preiau animalele, le transportă la clinică, iar după operație le aduc înapoi și vor putea fi preluate de stăpâni. Pot fi sterilizați maxim 30 de câini pe zi. Stăpânii nu plătesc absolut nimic, finanțarea pentru transport, sterilizare și orice alt cost fiind suportată de asociația din Germania. Pentru informații suplimentare și pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0730.585.088.
Acesta poate fi un prim pas. La dezbaterea publică privind concesionarea serviciului de egstionare a câinilor fără stăpân, primarul Horia Tiseanu a afirmat că "așa cum corupția nu poate fi combătută complet din nicio țară, nici câinii fără stăpân nu pot dispărea de tot". Poate că la partea cu corupția primarul are dreptate, dar în privința câinilor în mod cert se înșeală. Sunt atâtea țări europene (și nu numai) unde nu mai vezi picior de maidanez, iar acele state nu au rezolvat problema adunând câinii și omorându-i pe capete sau mutându-i dintr-o localitate în alta, pentru a avea tot timpul treabă firmele care au făcut din asta o afacere extrem de profitabilă. Adăposturi civilizate, sterilizări, campanii de informare, campanii de adopții, așa s-a rezolvat problema în multe țări și de multă vreme. Păcat că aleșii noștri nu văd și aceste lucruri prin deplasările lor, păcat că nu învață nimic din experiența altora.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.