Noua hartă de impozitare a Câmpinei, doar.. o păcăleală

Actualitate (Categoria articolului)

A făcut ceva vâlvă un proiect inclus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina, care a avut loc miercuri, 28 septembrie 2022 - aprobarea unei noi hărți cu zonele de impozitare. Inițiatorii acestui proiect au fost Valentin Crețu, Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu și Horațiu Zăgan.

În fapt, a fost doar o păcăleală, pe care a explicat-o mai bine, în plenul ședinței, chiar unul dintre inițiatori, Valentin Crețu. De fapt, proiectul cu aprobarea unei noi hărți a fost supus dezbaterii și votului Consiliului Local Câmpina doar pentru a se încheia o etapă și pentru a putea fi plătită firma care efectuase documentația în anul 2019. Mai mult, s-a propus și votat chiar și un amendament ca noua hartă să intre în vigoare la 1 ianuarie 2024, și nu 1 ianuarie 2023, așa cum prevedea proiectul inițial, tocmai în ideea de a fi refăcută.
În aceeași ședință, același Consiliu Local a aprobat noi criterii și potrivit lui Valentin Crețu, unul dintre inițiatori, ”abia după refacerea tuturor calculelor cu noile criterii, vom veni în plenul Consiliului Local cu o nouă hartă a zonelor de impozitare, cea din prezent, pe care o votăm astăzi (n.n. - miercuri) incluzând 95% dintre proprietățile din Câmpina în zona A de impozitare”.
Practic, acum în Consiliul Local a fost doar o încheie formală a unei etape pentru a se putea face plățile finale către firma care a realizat respectiva documentație, dar aceasta nu se va aplica... niciodată. O păcăleală pe banii câmpinenilor!
Sigur, important până la urmă este să se ajungă la o hartă de impozitare cât mai corectă, ceea ce nu se va întâmpla mai devreme de 1 ianuarie 2024.

2215 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cornelia 02.10.2022 00:12 Spuneți-ne vă rog, ce condiții trebuie să avem pt a ne încadra la zona 1 de impozitare !?

Actualitate

969 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.

1595 vizualizari
03 dec. 2022 13:14

Tutunul dăunează... libertății. Un bărbat de 33 ani din Adunați a ajuns în arestul Poliției după ce a furat 30 pachete de țigări

Un bărbat de 33 ani, din comuna Adunați a ajuns în arestul Poliției, după ce a furat chiar de Ziua Națională a României 30 pachete de țigări și suma de 250 lei, din incinta unei societăți comerciale din localitate. Polițiștii au stabilit că furtul a avut loc în seara zilei de 1 decembrie, bărbatul fiind depistat și reținut chiar a doua zi.

Alte stiri recente

383 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

600 vizualizari
03 dec. 2022 19:16

Concert caritabil organizat de liceenii câmpineni în beneficiul copiilor cu autism

Concertul "Zâmbete de sărbători" este organizat la Casa Tineretului de Grupul Informal de Inițiativă PeaceJam Câmpina, fiind un concert caritabil cu tineri artiști locali. Intrarea este liberă, iar publicul va putea face donații care vor ajunge la Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina.