Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă destinat părinților copiilor cu dizabilități

Social (Categoria articolului)

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni, la Câmpina, proiect care va include mai multe activități.

”Proiectul este realizat prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe de o parte, proiectul răspunde nevoii de suport și informații în rândul părinților copiilor cu dizabilități, care au  acces redus la servicii de integrare, din cinci comunități rurale defavorizate din județul Prahova. În egală măsură, proiectul va aborda nevoile de resurse și informații în rândul organizațiilor societății civile care își doresc să poată dezvolta servicii de suport pentru grupurile vulnerabile, dar nu au capacitatea să o facă.
Activitățile propuse pentru creșterea capacității de advocacy a părinților și pentru dezvoltarea organizațiilor societății civile constau într-un mix de programe de formare și informare, analiză a nevoilor și formulare de politici publice locale și campanii de conștientizare.
- 60 de părinți ai copiilor cu dizabilități (cu focus special pe autism) din cinci comunități rurale și municipiul Câmpina vor beneficia de patru workshopuri informative pe teme legate de accesul la servicii în comunitate.
- 15 părinți singuri, în special mame, vor beneficia de sprijin în cadrul unui grup de suport pe durata proiectului.
- Beneficiarii vor fi implicați în analiza situației realizată în cadrul proiectului și în formularea și susținerea unei politici publice referitoare la integrarea persoanelor cu dizabilități și accesul la servicii de suport, adresate autorităților locale.
- 45 de persoane reprezentând societatea civilă (ONG-uri, grupuri de inițiativă, voluntari) vor participa la trei cursuri acoperind teme legate de fundraising, management de proiect și advocacy în vederea dezvoltării de servicii la nivel local.
- Părinții copiilor cu dizabilități și 15 voluntari vor colabora în organizarea unui eveniment de socializare și joacă pentru copiii și vor dezvolta o campanie de sensibilizare în Câmpina și cele cinci comunități rurale învecinate, campanie adresată publicului larg, având ca scop creșterea conștientizării cu privire la nevoia de integrare și drepturile persoanelor cu dizabilități.", se precizează în comunicatul transmis de Asociația ”Glasul Autismului”.

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general este acela de a reduce disparitățile (diferențele, dezechilibrele) economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia.
Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.
Mai multe informații cu privire la activitățile proiectului găsiți pe pagina de Facebook a  Asociației ”Glasul Autismului” sau contactând coordonatorul proiectului, Ileana Papahagi, la numărul de telefon 0739.841.169.

4422 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1246 vizualizari
24 sept. 2021 21:06

Rata incidenței COVID-19 pentru localitățile din Prahova. La Gura Vadului, Brebu și Slănic, se revine la restricții privind circulația pe timpul nopții, în week-end

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi, 24 septembrie 2021, rata incidenței COVID-19 pentru fiecare localitate din Prahova. 17 localități din județ, printre care și municipiul Câmpina, au rata incidenței mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Din păcate, există și cinci localități unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 5 la mia de locuitori. (foto)

1641 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.

Alte stiri recente

1587 vizualizari
24 sept. 2021 19:53

La Comarnic, un bărbat de 45 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs

UPDATE - Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Prahova a făcut o serie de precizări privind diagnosticul bărbatului - traumatism cranio-facial cu lipsă scalp fronto parietal drept, multiple plăgi delabrante faciale, gât și ambele urechi, multiple plăgi torace anterior; abdomen și antebraț drept transportat la Spitalul Județean Ploiești de un echipaj cu medic. Bărbatul a fost preluat conștient, dar pronosticul este rezervat. 
Un bărbat de 45 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs în această după-amiază, la Comarnic, undeva la ieșirea spre Secăria. Bărbatul a fost preluat de echipaje medicale și transportat la spital.

1391 vizualizari
24 sept. 2021 18:43

Poliția Locală Câmpina a demarat o nouă campanie de informare a cetățenilor privind colectarea selectivă a deșeurilor

Administrația publică locală din Câmpina are ca prioritate creșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor menajare. În acest sens, prin intermediul Poliției Locale Câmpina s-a început o nouă acțiune de informare și prevenire privind colectarea selectivă a deșeurilor menajere, acțiune care face parte din campania "Câmpina curată", inițiată de societatea civilă și derulată cu sprijinul Primăriei și operatorului de salubritate.