Patru luni de când Spitalul Municipal Câmpina a devenit unitate-suport pentru pacienții cu COVID-19

Interviuri (Categoria articolului)

În această săptămână, mai exact pe 31 iulie 2020, se împlinesc patru luni de când Spitalul Municipal Câmpina a devenit, prin ordin al ministrului Sănătății, unitate-suport pentru pacienții cu COVID-19. Subiectul principal al emisiunii cu dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina, a fost tocmai o radiografie a acestei perioade extrem de grele din viața Câmpinei, în general, și a Spitalului Municipal, în special. (video)

Într-o avanpremieră a acestei emisiuni, în urmă cu câteva zile, v-am prezentat situația dramatică în care se poate ajunge în scurt timp și la Spitalul Municipal din cauza numărului mare de pacienți cu COVID-19, asociat și cu alte probleme de sănătate: medicii ar putea fi nevoiți să decidă pe cine ventilează și pe cine nu, asta pentru că sunt patologii agravate de virus, iar numărul ventilatoarelor este foarte mic. La Spitalul Municipal Câmpina se folosesc inclusiv aparatele de anestezie din sălile de operații pe post de ventilatoare. Iar aici trebuie să precizăm că nu banii ar fi neapărat o problemă, deși un ventilator pulmonar pentru ATI costă destul de mult, între 10.000 și 50.000 euro. Problema este că, din cauza cererii foarte mari la nivel mondial, astfel de aparate nu se mai găsesc pe piață.
Dincolo de această situație extrem de delicată, dr. Călin Tiu ne-a răspuns mai multor întrebări legate de spital. Astfel, a explicat pe larg de ce apar acele deconturi foarte mari pentru pacienții internați șli tratați la Câmpina. ”Suntem ca în situația pompierilor. Dacă la o unitate de pompieri este nevoie să fie stins un singur incendiu într-o lună, cheltuielile cu acel incendiu vor include toate cheltuielile de funcționare ale întregii unități, rezultând un decont mult mai mare decât dacă ar fi fost, să spunem, 30 de incendii în luna respectivă. La fel și la noi. Practic, acele deconturi, care nu sunt achitate de pacient, ci decontate de Casa de Asigurări trebuie să acopere cheltuielile întregului spital pentru perioada respectivă. Înainte de pandemie aveam în jur de 1.000 - 1.100 externări pe lună, acum numărul pacienților este mult mai mic, deci cheltuielile se împart la acest număr mic de pacienți. Oricum, eu cred că numai cine nu vrea nu înțelege cu adevărat situația”, a afirmat dr. Călin Tiu.
De asemenea, managerul spitalului câmpinean a prezentat situația internărilor, a activității Ambulatoriului (Policlinica Municipală), a echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale și a explicat de ce nu sunt primiți la spitalul din Câmpina pacienții non-COVID. Aici este, de fapt, marea durere a locuitorilor din Câmpina și din comunele învecinate, care își vor spitalul înapoi, dar nimeni nu le poate spune în acest moment când se va întâmpla asta. Mai mult de atât, pe lângă Spitalul Municipal Câmpina, ar putea deveni spitale COVID și cele din Breaza, Băicoi și Florești, după cum au anunțat Prefectura Prahova și Direcția de Sănătate Publică, ba chiar și Spitalul de Psihiatrie Voila, instituție care ar putea pune la dispoziție 30 de paturi pentru pacienții COVID, cu circuit separat.
Pentru că tot mai multe lume este interesată dacă la Spitalul Municipal Câmpina se fac teste pentru COVID, răspunsul managerului Tiu a fost că ”se fac teste, dar numai pacienți și pentru personalul medical. Din păcate, noi nu putem asigura și teste pentru alte categorii care doresc efectiv doar să se testeze, pentru că pleacă în concedii sau din orice alte motive”.

3967 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

3685 vizualizari
08 aug. 2020 16:48

Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Mircea Hagianu de la debutul pe terenul ”Ileana” până la Naționala feminină a României

1 comentarii

În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea oficială a primei echipe de fotbal din Câmpina. CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Invitatul acestui episod este Mircea Hagianu, un fost jucător și un tehnician care a parcurs mai bine de jumătate din secolul de fotbal câmpinean.

3753 vizualizari
28 iul. 2020 08:22

Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Ion Burchi, despre drumul de la juniori, la turneul din Slovacia cu o selecționată națională, via Bănești

În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea oficială a primei echipe de fotbal din Câmpina. CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Invitatul acestui episod este Ion Burchi, fostul mijlocaș și fundaș de la Poiana Câmpina într-o perioadă bună a acestui club, de la sfârșitul anilor '90 și începutul anilor 2000. Ion Burchi a povestit lucruri mai puțin știute din cariera sa și veți afla urmărind interviul peripețiile de pe drumul de la juniori la un turneu în Slovacia cu o selecționată națională, dar și de pe drumul de la jucător la antrenor, iar acum maseur la Astra Giurgiu, în Liga I.

Alte stiri recente

876 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

1664 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.