Poliția Locală Câmpina a aplicat 35 de sancțiuni pentru proprietarii care nu curăță în urma animalelor de companie, pe domeniul public

Social (Categoria articolului)

Prin Hotărârea nr. 108 din iulie 2013 a Consiliului Local Câmpina a fost aprobat Regulamentul privind creșterea și deținerea câinilor, document care prevede obligațiile pe care le au proprietarii animalelor atunci când le scot la plimbare pe domeniul public. După o perioadă în care s-a derulat o campanie de informare a posesorilor de animale de companie, Poliția Locală a început să acorde și sancțiuni.

În sinteză, este vorba de obligativitatea stăpânilor să dețină asupra lor şi să utilizeze materialele (mătură, pungă etc) necesare pentru a curăța în urma câinilor (acolo unde își fac nevoile), să nu permită accesul animalelor pe spaţiile verzi, în locurile de joacă pentru copii şi o serie întreagă de alte spaţii de utilitate publică şi, nu în ultimul rând, să ţină câinii în lesă, iar cei de talie mai mare să aibă și botniţă. După ce, în perioada august - septembrie 2018, Poliția Locală a derulat o campanie de informare privind obligațiile posesorilor de animale de companie în timpul plimbării acestora pe domeniul public, în octombrie s-a trecut la sancțiuni. Într-un interval de aproximativ trei săptămâni, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale posesorilor de animale de companie, care nu au respectat prevederile regulamentului aprobat de Consiliul Local - nu au strâns dejecțiile de pe domeniul public; nu au avut asupra lor materialele necesare pentru a strânge în urma câinilor; animalele nu erau ținute cu lesa, iar cele de talie mare nu aveau botniță. Conducerea Poliției Locale Câmpina a dat asigurări că astfel de acțiuni vor continua.

4324 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Eva 04.11.2018 09:51 Apreciem actiunea,,dar pentru cainii fara stapan cine este sanctionat?
  • Burloiu Iulia 04.11.2018 10:14 Nu au voie în spațiul verde, nu au voie în parcuri, dar cu toate astea, nu văd să fie înființat niciun parc pentru animale, așa cum se regăsesc în cele mai multe orașe din țară.
  • Ion Petre 04.11.2018 17:29 Unii nu mai știu cu ce sa mai iasă în fata. Au ajuns sa se laude cu '' c... ati" la câini. Alte probleme importante nu le rezolvați.
  • Iulia Gaina 04.11.2018 17:32 Problema câinilor fără stăpân nu sunteți în stare sa o rezolvați. Degeaba sunam și reclamam.
  • coco stiri 05.11.2018 00:40 Bravo... La mai mare !!!
  • Petre 06.11.2018 00:01 Felicitări Poliției Locale , ar trebui mai multe amenzi ; sa scăpăm de mizeria din oraș și sa civilizăm oamenii la care educația lipsește

Social

1985 vizualizari
23 ian. 2019 09:12

O casă, două anexe și două garaje au fost mistuite de un incendiu, la Talea

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la o casă din comuna Talea. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea focului. A fost o intervenție dificilă pentru că, la sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent și generalizat pe o suprafață de peste 200 mp.

2117 vizualizari
22 ian. 2019 11:40

Triajul copiilor, curățenia și aerisirea claselor și dezinfecția băncilor - recomandările DSP Prahova către școli, pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă

Încă trei decese cauzate de virusul gripal de tip A, subtip H1, au fost înregistrate ieri în România. Este vorba despre trei femei, de 43 de ani, de 51 de ani și de 72 de ani, din Prahova, Gorj și București. În județul Prahova, acesta este al patrulea deces cauzat de gripă. La nivel național, 23 de persoane și-au pierdut până acum viața din cauza gripei, după cum a transmis Institutul Național de Sănătate Publică. Ministrul Sănătății a anunțat că România este în pragul unei epidemii de gripă, săptămâna trecută înregistrându-se 1.155 cazuri de gripă clinică, la nivel național, dintr-un total de peste 90.000 de cazuri de viroze respiratorii. Având în vedere această situație, Direcția de Sănătate Publică Prahova a transmis Inspectoratului Școlar Județean, iar acesta, la rândul său, a transmis tuturor unităților de învățământ, o adresă privind instituirea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în școli.

Alte stiri recente

2282 vizualizari
23 ian. 2019 20:55

Hora Unirii, dansată de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

1 comentarii

Pentru că joi, 24 Ianuarie, este zi liberă, elevii și profesorii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina au sărbătorit cu o zi mai devreme Unirea Principatelor Române. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal) au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

1939 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)