Poliția Locală Câmpina a aplicat 35 de sancțiuni pentru proprietarii care nu curăță în urma animalelor de companie, pe domeniul public

Social (Categoria articolului)

Prin Hotărârea nr. 108 din iulie 2013 a Consiliului Local Câmpina a fost aprobat Regulamentul privind creșterea și deținerea câinilor, document care prevede obligațiile pe care le au proprietarii animalelor atunci când le scot la plimbare pe domeniul public. După o perioadă în care s-a derulat o campanie de informare a posesorilor de animale de companie, Poliția Locală a început să acorde și sancțiuni.

În sinteză, este vorba de obligativitatea stăpânilor să dețină asupra lor şi să utilizeze materialele (mătură, pungă etc) necesare pentru a curăța în urma câinilor (acolo unde își fac nevoile), să nu permită accesul animalelor pe spaţiile verzi, în locurile de joacă pentru copii şi o serie întreagă de alte spaţii de utilitate publică şi, nu în ultimul rând, să ţină câinii în lesă, iar cei de talie mai mare să aibă și botniţă. După ce, în perioada august - septembrie 2018, Poliția Locală a derulat o campanie de informare privind obligațiile posesorilor de animale de companie în timpul plimbării acestora pe domeniul public, în octombrie s-a trecut la sancțiuni. Într-un interval de aproximativ trei săptămâni, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale posesorilor de animale de companie, care nu au respectat prevederile regulamentului aprobat de Consiliul Local - nu au strâns dejecțiile de pe domeniul public; nu au avut asupra lor materialele necesare pentru a strânge în urma câinilor; animalele nu erau ținute cu lesa, iar cele de talie mare nu aveau botniță. Conducerea Poliției Locale Câmpina a dat asigurări că astfel de acțiuni vor continua.

4471 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Eva 04.11.2018 09:51 Apreciem actiunea,,dar pentru cainii fara stapan cine este sanctionat?
  • Burloiu Iulia 04.11.2018 10:14 Nu au voie în spațiul verde, nu au voie în parcuri, dar cu toate astea, nu văd să fie înființat niciun parc pentru animale, așa cum se regăsesc în cele mai multe orașe din țară.
  • Ion Petre 04.11.2018 17:29 Unii nu mai știu cu ce sa mai iasă în fata. Au ajuns sa se laude cu '' c... ati" la câini. Alte probleme importante nu le rezolvați.
  • Iulia Gaina 04.11.2018 17:32 Problema câinilor fără stăpân nu sunteți în stare sa o rezolvați. Degeaba sunam și reclamam.
  • coco stiri 05.11.2018 00:40 Bravo... La mai mare !!!
  • Petre 06.11.2018 00:01 Felicitări Poliției Locale , ar trebui mai multe amenzi ; sa scăpăm de mizeria din oraș și sa civilizăm oamenii la care educația lipsește

Social

1251 vizualizari
19 apr. 2019 20:10

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi", un proiect frumos derulat de Grădinița "Iulia Hasdeu" Câmpina

La Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina se derulează un proiect frumos și foarte interesant, izvorât intr-o idee generoasă - "Meseria de părinte se învață în fiecare zi". Joi, 18 aprilie, s-a derulat o nouă etapă din cadrul acestui proiect, eveniment la care au fost prezenți și mai mulți inspectori școlari din cadrul ISJ Prahova, tema acestei activități fiind legată de Sărbătorile Pascale - "Sărbători creștine alături de cei dragi".

1916 vizualizari
19 apr. 2019 18:55

Anul acesta, Procesiunea de Florii nu mai are loc la Câmpina, ci la Ploiești, cu participarea credincioșilor ortodocși din cea mai mare parte a județului

Ani la rând, la Câmpina, în Ajunul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, adică în sâmbăta de dinaintea Floriilor, avea loc tradiționala Procesiune de Florii, un eveniment de mare însemnătate în plan spiritual pentru comunitatea locală. Preoți și măicuțe din Protorieria Câmpina, dar și sute de credincioși participau la această veche și frumoasă tradiție a Bisericii Ortodoxe, care arată legătura dintre Sâmbăta Învierii lui Lazăr și Sâmbăta Mare a coborârii Domnului în mormânt, culminând cu Duminica Învierii Mântuitorului.

Alte stiri recente

481 vizualizari
19 apr. 2019 21:42

Sunteți invitați să intrați în lumea "Pony Show", pe Domeniul Cantacuzino, de ziua tuturor copiilor

În perioada 31 mai - 2 iunie 2019, pe Domeniul Cantacuzino de la Florești va avea loc cea de-a treia ediție a Karpatia Pony Show, un spectacol ecvestru destinat în special familiilor cu copii, dar și tuturor iubitorilor de natură și de frumos. Karpatia Pony Show 2019 va duce mai departe succesul edițiilor anterioare pe perioada a trei zile de concursuri și show-uri desfășurate pe două arene.

1623 vizualizari
19 apr. 2019 18:51

Liga A Prahova, etapa a 23-a. Rezultate și clasament

Vineri după-amiază a început etapa a 23-a din Liga A Prahova cu partida de la Boldești, dintre Petrolistul și CS Cornu. Iată rezultatul partidei de la Boldești: