Poliția Locală Câmpina a aplicat 35 de sancțiuni pentru proprietarii care nu curăță în urma animalelor de companie, pe domeniul public

Social (Categoria articolului)

Prin Hotărârea nr. 108 din iulie 2013 a Consiliului Local Câmpina a fost aprobat Regulamentul privind creșterea și deținerea câinilor, document care prevede obligațiile pe care le au proprietarii animalelor atunci când le scot la plimbare pe domeniul public. După o perioadă în care s-a derulat o campanie de informare a posesorilor de animale de companie, Poliția Locală a început să acorde și sancțiuni.

În sinteză, este vorba de obligativitatea stăpânilor să dețină asupra lor şi să utilizeze materialele (mătură, pungă etc) necesare pentru a curăța în urma câinilor (acolo unde își fac nevoile), să nu permită accesul animalelor pe spaţiile verzi, în locurile de joacă pentru copii şi o serie întreagă de alte spaţii de utilitate publică şi, nu în ultimul rând, să ţină câinii în lesă, iar cei de talie mai mare să aibă și botniţă. După ce, în perioada august - septembrie 2018, Poliția Locală a derulat o campanie de informare privind obligațiile posesorilor de animale de companie în timpul plimbării acestora pe domeniul public, în octombrie s-a trecut la sancțiuni. Într-un interval de aproximativ trei săptămâni, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale posesorilor de animale de companie, care nu au respectat prevederile regulamentului aprobat de Consiliul Local - nu au strâns dejecțiile de pe domeniul public; nu au avut asupra lor materialele necesare pentru a strânge în urma câinilor; animalele nu erau ținute cu lesa, iar cele de talie mare nu aveau botniță. Conducerea Poliției Locale Câmpina a dat asigurări că astfel de acțiuni vor continua.

4611 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Eva 04.11.2018 09:51 Apreciem actiunea,,dar pentru cainii fara stapan cine este sanctionat?
  • Burloiu Iulia 04.11.2018 10:14 Nu au voie în spațiul verde, nu au voie în parcuri, dar cu toate astea, nu văd să fie înființat niciun parc pentru animale, așa cum se regăsesc în cele mai multe orașe din țară.
  • Ion Petre 04.11.2018 17:29 Unii nu mai știu cu ce sa mai iasă în fata. Au ajuns sa se laude cu '' c... ati" la câini. Alte probleme importante nu le rezolvați.
  • Iulia Gaina 04.11.2018 17:32 Problema câinilor fără stăpân nu sunteți în stare sa o rezolvați. Degeaba sunam și reclamam.
  • coco stiri 05.11.2018 00:40 Bravo... La mai mare !!!
  • Petre 06.11.2018 00:01 Felicitări Poliției Locale , ar trebui mai multe amenzi ; sa scăpăm de mizeria din oraș și sa civilizăm oamenii la care educația lipsește

Social

1660 vizualizari
18 aug. 2019 20:23

Emoțiile absolvirii pentru promoția 2016-2019 a Școlii Postliceale "Louis Pasteur" din Câmpina

În 2016, aproximativ 60 de tineri porneau pe un drum nou. Unii abia terminaseră liceul, alții aveau diverse meserii și au dorit să se reprofileze, alții voiau, pur și simplu, să-și încerce forțele, să se convingă dacă sunt sau nu pregătiți pentru o astfel de provocare. Cu toții au devenit colegi la Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina și pentru toți au urmat trei ani grei, cu multe încercări, cu momente delicate, dar trei ani frumoși, în familia AMUS. Astăzi, acei tineri au absolvit școala, mai au de susținut examenul final și apoi vor primi diplomele de asistenți medicali generaliști.

2513 vizualizari
18 aug. 2019 10:44

Codul Rutier a fost modificat. Amendă și permis suspendat pentru șoferii care fac "live la volan"

1 comentarii

Guvernul a aprobat, la începutul săptămânii, Ordonanța de Urgență 11/2019 care modifică și completează Codul Rutier. Actul normativ a fost publicat deja în Monitorul Oficial. Potrivit OUG 11, se va interzice ținerea în mână ori folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare. Varianta aflată în prezent în vigoare interzice doar folosirea telefoanelor mobile în timpul mersului.

Alte stiri recente

227 vizualizari
20 aug. 2019 12:47

Peste 2 milioane de euro, valoarea echipamentelor medicale achiziționate în 2019 de Spitalul Municipal Câmpina

Din punct de vedere al investițiilor în dotarea cu aparatură medicală, 2019 este un an foarte bun pentru Spitalul Municipal Câmpina. Potrivit managerului Călin Tiu, până acum, din veniturile proprii ale spitalului, au fost achiziționate echipamente medicale extrem de necesare, la toate secțiile, în valoare de aproximativ 1 milion euro. De asemenea, este în curs de derulare achiziția altor echipamente printr-un program al Ministerului Sănătății, cu cofinanțare de 10% de la bugetul local.

307 vizualizari
20 aug. 2019 09:38

Parcul de la Soldat (rămas fără Soldat) încă nu e gata pentru efectuarea recepției tehnice

482 de zile au trecut de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului de la Soldat, rămas între timp și fără... Soldat. Lucrarea ar fi trebuit să fie finalizată în termen de 120 de zile și probabil că va rămâne un exemplu negativ de referință pentru investițiile din Câmpina. Luni, 19 august, în Parcul de la Soldat nu era nici picior de muncitor, asta în condițiile în care mai sunt unele lucruri de făcut, iar recepția lucrării evident că nu a fost realizată.