Poliția Locală Câmpina a aplicat 35 de sancțiuni pentru proprietarii care nu curăță în urma animalelor de companie, pe domeniul public

Social (Categoria articolului)

Prin Hotărârea nr. 108 din iulie 2013 a Consiliului Local Câmpina a fost aprobat Regulamentul privind creșterea și deținerea câinilor, document care prevede obligațiile pe care le au proprietarii animalelor atunci când le scot la plimbare pe domeniul public. După o perioadă în care s-a derulat o campanie de informare a posesorilor de animale de companie, Poliția Locală a început să acorde și sancțiuni.

În sinteză, este vorba de obligativitatea stăpânilor să dețină asupra lor şi să utilizeze materialele (mătură, pungă etc) necesare pentru a curăța în urma câinilor (acolo unde își fac nevoile), să nu permită accesul animalelor pe spaţiile verzi, în locurile de joacă pentru copii şi o serie întreagă de alte spaţii de utilitate publică şi, nu în ultimul rând, să ţină câinii în lesă, iar cei de talie mai mare să aibă și botniţă. După ce, în perioada august - septembrie 2018, Poliția Locală a derulat o campanie de informare privind obligațiile posesorilor de animale de companie în timpul plimbării acestora pe domeniul public, în octombrie s-a trecut la sancțiuni. Într-un interval de aproximativ trei săptămâni, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale posesorilor de animale de companie, care nu au respectat prevederile regulamentului aprobat de Consiliul Local - nu au strâns dejecțiile de pe domeniul public; nu au avut asupra lor materialele necesare pentru a strânge în urma câinilor; animalele nu erau ținute cu lesa, iar cele de talie mare nu aveau botniță. Conducerea Poliției Locale Câmpina a dat asigurări că astfel de acțiuni vor continua.

4374 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Eva 04.11.2018 09:51 Apreciem actiunea,,dar pentru cainii fara stapan cine este sanctionat?
  • Burloiu Iulia 04.11.2018 10:14 Nu au voie în spațiul verde, nu au voie în parcuri, dar cu toate astea, nu văd să fie înființat niciun parc pentru animale, așa cum se regăsesc în cele mai multe orașe din țară.
  • Ion Petre 04.11.2018 17:29 Unii nu mai știu cu ce sa mai iasă în fata. Au ajuns sa se laude cu '' c... ati" la câini. Alte probleme importante nu le rezolvați.
  • Iulia Gaina 04.11.2018 17:32 Problema câinilor fără stăpân nu sunteți în stare sa o rezolvați. Degeaba sunam și reclamam.
  • coco stiri 05.11.2018 00:40 Bravo... La mai mare !!!
  • Petre 06.11.2018 00:01 Felicitări Poliției Locale , ar trebui mai multe amenzi ; sa scăpăm de mizeria din oraș și sa civilizăm oamenii la care educația lipsește

Social

1965 vizualizari
19 feb. 2019 11:30

Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi, acasă, la Câmpina. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie 2019

Trupul neînsuflețit al lui Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi la Câmpina și va fi depus la domiciliul fostului mare sportiv și om de fotbal. Familia anunță că toți cei care doresc să își ia rămas bun de la Dan Chițu o pot face începând din această după-amiază, la casa de pe Strada Ion Heliade Rădulescu din Cartierul Muscel. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie. Slujba religioasă se va desfășura la Biserica "Sfinții Voievozi" (de la lac), iar la ora 12.00 cortegiul funerar va pleca de la biserică spre Cimitirul "Învierea lui Lazăr" din Cartierul Câmpinița.

7137 vizualizari
18 feb. 2019 21:50

A încetat din viață Dan Ștefan Chițu, maestru emerit al sportului, multiplu campion național și balcanic la motocros

2 comentarii

UPDATE - Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi, acasă, la Câmpina. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie 2019

O seară tristă pentru sport, o seară tristă pentru Câmpina. Ne-a părăsit pentru totdeauna Dan Ștefan Chițu, unul dintre marii campioni ai României la motocros, maestru emerit al sportului, fost antrenor al lotului național de motocros și, mai târziu, patron al echipei de fotbal Poiana Câmpina. Dan Chițu a încetat din viață în această seară, după o grea suferință. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!

Alte stiri recente

2324 vizualizari
18 feb. 2019 18:42

Din nou despre Soldatul câmpinean, evaluat la 22.600 lei și mutat dintr-un parc în altul cu 184.794 lei

O sumă foarte mare (de aproape 185.000 lei) și o vorbă neinspirată (“am semnat ca primarul”), spusă probabil într-unul dintre rarele momente de sinceritate absolută ale primarului Horia Tiseanu, au declanșat scandalul din jurul mutării Monumentului Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională. Soldatul cel greu încercat de-a lungul timpului. Deși s-a vorbit și s-a scris mult pe marginea acestui subiect, mai sunt câteva lucruri care ar trebui subliniate, unele chiar clarificate. Monumentul a fost realizat în anul 1925, la cererea Primăriei Câmpina, de către sculptorul Gheorghe Tudor din Breaza. A costat 250.000 lei. Astăzi, la aproape un secol de la realizarea ei, statuia - monument de for public - are o valoare de inventar de 22.600 lei, potrivit unui raport de evaluare comandat de Primărie.

2148 vizualizari
18 feb. 2019 09:45

Ateliere de creație, concursuri și momente artistice la Târgul Mierii, Câmpina 2019

La sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 22-24 februarie 2019, la Casa Tineretului din Câmpina se va desfășura cea de-a XIV-a ediție a Târgului Mierii, eveniment la care vor fi prezenți peste 100 de apicultori din întreaga țară, dar și din străinătate - Macedonia, Republica Moldova, Serbia și Bulgaria. Târgul Mierii este organizat de Asociația Apicolă "Valea Prahovei", împreună cu administrația locală câmpineană, iar programul manifestării îl puteți citi în continuare.