Firma care reabilitează termic blocurile de pe Bulevardul Carol I din Câmpina și-a strâns schelele și a plecat

Actualitate (Categoria articolului)

În urmă cu aproximativ două săptămâni vă prezentam situația extrem de neplăcută apărută în urma lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina. Și scriam atunci despre apartamentele din blocul nr.1, de la ultimul etaj, apartamente în care apa s-a infiltrat, distrugând pereții și parchetul. Firma executantă nu doar că nu a remediat problemele apărute, mai mult, și-a strâns schelele și a plecat.

Câmpinenii care locuiesc în apartamentele respective sunt exasperați, pentru că, la fiecare ploaie, apartamentele lor se deteriorează din ce în ce mai mult. Și nu vine nimeni să rezolve problema, nu răspunde nimeni pentru daunele create. Iar lucrarea a fost lăsată baltă de firma constructoare, asta după ce Primăria Câmpina acceptase prelungirea cu 45 de zile a termenului de execuție. De ce nu se mai lucrează la reabilitarea termică a acestor blocuri? Pentru că firma constructoare nu a primit niciun ban. Iată explicația oficială pe care am primit-o de la Primăria Câmpina: "În ceea ce privește lucrarea de reabilitare a blocurilor de pe Bulevardul Carol I, întârzierea decontărilor de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a dus la lipsa plăților societății către furnizori, dar și la incapacitatea acordării salariilor către angajați. De aceea a apărut această problemă și firma a sistat lucrarea. Acum, situația plăților a fost reglată și până la sfârșitul acestei săptămâni constructorul își va relua activitatea, începând cu montajul țiglei și finalizarea lucrărilor de termoizolare a teraselor necirculabile."
Blocurile nr. 1 și 1A de pe Bulevardul Carol I au fost primele din cele șapte blocuri la care ar fi trebuit să se execute lucrările de reabilitare termică finanțate parțial de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării și parțial de la bugetul local. Lucrările sunt realizate de firma Just Civil Engineering SRL Ploiești, cea care a câștigat licitația organizată de Primăria Câmpina. Valoarea totală a contractului pentru cele șapte blocuri (1, 1A, 1C, 1D, 1E, 1F și 1G) este de 3.569.133 lei fără TVA. Lucrările au început în luna mai a acestui an la primele două blocuri, iar la jumătatea lunii iulie au fost, practic, abandonate de firma constructoare.

Citiți și: Apartamentele unor câmpineni au fost distruse de firma care execută lucrările de reabilitare termică din bani publici

4101 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2338 vizualizari
24 sept. 2020 18:16

Accident pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Câmpina

Joi după-amiază, în jurul orei 13.40, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Câmpina, în dreptul intersecției spre centrele comerciale Lidl și Kaufland, a avut loc un accident de circulație soldat, din fericire, fără victime, dar cu pagube materiale considerabile.

1862 vizualizari
23 sept. 2020 17:11

Grupul de firme Neptun – Soceram va sprijini financiar familiile defavorizate din Câmpina prin intermediul bisericilor

După întâlnirea de marți, cu directorii unităților de învățământ din municipiul Câmpina, reprezentanții grupului de firme Neptun – Soceram s-au întâlnit miercuri cu părintele protoiereu Grigore Melnic, cu preoții parohi de la toate bisericile ortodoxe și cu pastorii celorlalte culte din localitate. A fost o nouă rundă de discuții din seria celor inițiate de grupul de firme Neptun – Soceram pentru găsirea soluțiilor concrete de sprijinire a comunității locale.

Alte stiri recente

194 vizualizari
24 sept. 2020 22:48

Partidul Verde și candidatul său la Primăria Telega, Bogdan Șoldan, mesaj de suflet pentru locuitorii comunei

Cu câteva zile înaintea scrutinului electoral din 27 septembrie 2020, echipa Partidului Verde Telega transmite un mesaj locuitorilor comunei, un mesaj care include nu doar un îndemn la vot, ci și speranța că votul de duminică va aduce în fruntea comunei o administrație locală guvernată de principii corecte: grija și respectul față de cetățean, transparență și eficiență.

73 vizualizari
24 sept. 2020 21:53

”Pe primul loc în Agenda lui Pițigoi sunt oamenii din Câmpina!”

Ioan Adrian Pițigoi este viceprimarul în funcție al municipiului Câmpina și candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar la alegerile din 27 septembrie 2020. ”Primarul trebuie să fie al tuturor oamenilor din Câmpina, indiferent de opțiunea politică a fiecăruia, de aceea pe primul loc în Agenda lui Pițigoi sunt oamenii din Câmpina”, susține Ioan Adrian Pițigoi.