Firma care reabilitează termic blocurile de pe Bulevardul Carol I din Câmpina și-a strâns schelele și a plecat

Actualitate (Categoria articolului)

În urmă cu aproximativ două săptămâni vă prezentam situația extrem de neplăcută apărută în urma lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina. Și scriam atunci despre apartamentele din blocul nr.1, de la ultimul etaj, apartamente în care apa s-a infiltrat, distrugând pereții și parchetul. Firma executantă nu doar că nu a remediat problemele apărute, mai mult, și-a strâns schelele și a plecat.

Câmpinenii care locuiesc în apartamentele respective sunt exasperați, pentru că, la fiecare ploaie, apartamentele lor se deteriorează din ce în ce mai mult. Și nu vine nimeni să rezolve problema, nu răspunde nimeni pentru daunele create. Iar lucrarea a fost lăsată baltă de firma constructoare, asta după ce Primăria Câmpina acceptase prelungirea cu 45 de zile a termenului de execuție. De ce nu se mai lucrează la reabilitarea termică a acestor blocuri? Pentru că firma constructoare nu a primit niciun ban. Iată explicația oficială pe care am primit-o de la Primăria Câmpina: "În ceea ce privește lucrarea de reabilitare a blocurilor de pe Bulevardul Carol I, întârzierea decontărilor de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a dus la lipsa plăților societății către furnizori, dar și la incapacitatea acordării salariilor către angajați. De aceea a apărut această problemă și firma a sistat lucrarea. Acum, situația plăților a fost reglată și până la sfârșitul acestei săptămâni constructorul își va relua activitatea, începând cu montajul țiglei și finalizarea lucrărilor de termoizolare a teraselor necirculabile."
Blocurile nr. 1 și 1A de pe Bulevardul Carol I au fost primele din cele șapte blocuri la care ar fi trebuit să se execute lucrările de reabilitare termică finanțate parțial de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării și parțial de la bugetul local. Lucrările sunt realizate de firma Just Civil Engineering SRL Ploiești, cea care a câștigat licitația organizată de Primăria Câmpina. Valoarea totală a contractului pentru cele șapte blocuri (1, 1A, 1C, 1D, 1E, 1F și 1G) este de 3.569.133 lei fără TVA. Lucrările au început în luna mai a acestui an la primele două blocuri, iar la jumătatea lunii iulie au fost, practic, abandonate de firma constructoare.

Citiți și: Apartamentele unor câmpineni au fost distruse de firma care execută lucrările de reabilitare termică din bani publici

4999 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2245 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2248 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

1 comentarii

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

97 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

1159 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.