Unul dintre proiectele de hotărâre care părea o simplă formalitate a iscat numeroase discuții și controverse la ședința din 25 ianuarie a Consiliului Local. Era vroba despre aprobarea modelului de steag al municipiului Câmpina, proiect inițiat de consilierii Viorel Bondoc și Lucian Cercel.
Câmpina are deja un propriul steag care se află expus atât la Casa Căsătoriilor, cât și în sala mică a Casei Tineretului, acolo unde au loc şedinţele Consiliului Local. Problema este că modelul deja existent (stema municipiului pe un fundal alb) nu este aprobat prin Hotărâre de Guvern, așa cum prevede legislația în vigoare. Este nevoie de o hotârâre a Consiliului Local, la care să se atașeze o întreagă documentație și toate acestea să fie trimise Guvernului spre aprobare. Din păcate, Câmpina pare să funcționeze după alt fus orar, aici totul făcându-se cu întârziere. Legea care impune aprobarea steagului localităților a apărut în iunie 2015. La Câmpina, s-a făcut steagul de multă vreme, dar abia în ianuarie 2018 s-a venit cu un proiect pentru aprobarea modelului. Și culmea, nu a modelului deja cunoscut, stema pe fundal alb, ci a altui model, la alegere, cu stema fie pe galben pai, fie pe crem, fie pe albastru azur. Despre toate acestea s-a discutat în ședința de joi, 25 ianuarie.
Ceea ce nu am înţeles noi a fost altceva. În toamna anului trecut, Primăria Câmpina a organizat o dezbatere publică privind alegerea noului model de steag. La finalul perioadei de dezbatere, pe 28 noiembrie, Primăria Câmpina ne informa că nu a fost nimeni interesat de noul model de steag. Cu toate acestea, săptămâna trecută, pe masa consilierilor locali au apărut opt adrese din partea unor cetăţeni care propuneau alegerea variantei 2, cea cu stema pe fundal crem. Acum, cât de mare să fie coincidenţa, ca șapte din opt să depună hârtia pe aceeaşi dată, 16 noiembrie 2017, toţi să aleagă aceeaşi variantă, dar, mai ales, ca toate hârtiile să fie înregistrate în Primărie pe 29 noiembrie, adică la o zi după expirarea termenului! Şi ca şirul coincidenţelor să fie şi mai de neînţeles, printre cetăţenii care au răspuns la dezbaterea Primăriei s-a numărat şi Marian Dulă, consilierul personal al primarului Horia Tiseanu.
Acum, a mai fost o “coincidenţă” pe care o poate confirma oricând un specialist în grafologie: cifrele de pe toate cele opt adrese sunt identice, ca și cum ar fi fost scrise de aceeași persoană, lucru foarte posibil având în vedere că semnatarii provin aproape toți din asociația rezerviștilor militari, condusă de Marian Dulă. La toate acestea s-au mai adăugat și glumele din ședința CL, cum că s-a dat deja comanda și unii vor fundalul crem pentru că... e material pe stoc la o anumită firmă.
Până la urmă, având în vedere toate discuțiile și semnele de întrebare, inițiatorii și-au retras proiectul.
Informațiile transmise la CSAT de serviciile secrete despre campanie lui Călin Georgescu au fost desecretizate miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea.
Podul feroviar peste râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina, va deveni curând istorie..
13 organizații neguvernamentale i-au cerut președintelui Klaus Iohannis desecretizarea informațiilor din ședința Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT) de săptămâna trecută.
Pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină la un incendiu produs în această dimineață la o locuință din satul Perșunari, comuna Cocorăștii Colț.