CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Proiect extrem de interesant, în parteneriat cu Formula 1, prezentat la deschiderea Academiei STEAM de la Câmpina

- Eveniment -

Proiect extrem de interesant, în parteneriat cu Formula 1, prezentat la deschiderea Academiei STEAM de la Câmpina

Evenimentul de deschidere a Academiei STEAM a Fundației Zamolxes, care a avut loc vineri, 23 februarie, la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes - Câmpina, în prezența primarului Alin Moldoveanu, a cuprins și un moment care a stârnit maxim interes în rândul tinerilor prezenți.

Astfel, în cadrul prezentării susținute de Gheorghe Cazan - expert internațional WorldSkills, a atras atenția momentul dedicat unui proiect aflat la început de drum în România - F1 in schools. 
”Este o competiție la care participă echipe formate din trei-șase copii de liceu. Participarea nu înseamnă doar concursul, ci și realizarea unui proiect tehnic, managementul de proiect, atragerea de fonduri, de sponsorizări, planificarea activităților. Copiii își dezvoltă astfel o abilitate, prin crearea de la zero a unei mașinuțe, care trebui să respecte criteriile impuse de organizator, numai cu materialele furnizate de firma organizatoare. Nu este numai concursul, ci și o activitate mai complexă de a prezenta produsul rezultatul muncii, cum ai obținut mașina de la design la prelucrare, cum ai atras fonduri, cum popularizezi zona din care provii. Competiția de mașinuțe este fantastică. Este un concurs multidisciplinar, trebuie să faci designul 3D al mașinii folosind aplicația fusion 360, trebuie să calculezi rezistența la vânt folosind o altă aplicație autodesk și utilizând o mașină cu comanda numerică se realizează modelul 3D care va intra în concurs. Toate componentele sunt furnizate de firma organizatoare pentru ca toți concurenții să aibă aceleași condiții. Este o franciză asociată cu Formula 1. La acest moment eu sunt mandatat să creez rețeaua în România, în licee. Competiția mondială se desfășoară cu o săptămână înaintea Marelui Premiu de Formula 1 de la Singapore. Anul trecut, echipa Colegiului ”Andrei Șaguna” din Brașov a beneficiat de un wild card, iar copiii au avut ocazia inclusiv să dea mâna cu toți piloții de la echipele de Formula 1. În protocolul de franciză scrie că toate echipele vizitează standurile, astfel că fiecare echipă va avea parte de o expunere maximă. Este o mare oportunitate și o șansă poate unică în viață”, a mai punctat Gheorghe Cazan, care a însoțit mare parte a discursului său cu un filmuleț de prezentare a ediției trecute a acestui concurs extrem de atractiv atât pentru iubitorii tehnicii, cât și ai automobilismului.
Nu este deloc simplu, suma necesară pentru a participa în finala mondială de la Singapore fiind estimată în jurul valorii de 30.000 euro. Dar poate fi atât de frumos...


23 Feb 2024 22:47 2066 vizualizari


Comentarii


2741 vizualizari 20 Jul 2024 12:34 La Castelul ”Hasdeu” din Câmpina vin... haiducii!

La Castelul ”Hasdeu” din Câmpina vin... haiducii!

Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina va fi gazda unui concert extraordinar, inclus în șirul mai larg al evenimentelor intitulate ”Seratele Hasdeu”.

citeste mai mult
3937 vizualizari 18 Jul 2024 16:31 Câmpina Summer Park Music, trei concerte în centrul orașului, în perioada iulie - august 2024

Câmpina Summer Park Music, trei concerte în centrul orașului, în perioada iulie - august 2024

Cu ceva întârziere față de tradiția anilor precedenți, ediția 2024 a evenimentului Câmpina Summer Park Music va avea loc în zilele de 28 iulie, 4 și 25 august.

citeste mai mult
586 vizualizari 18 Jul 2024 07:20 La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

Competiția de ciclism montan Royal Race a ajuns la ediția a V-a, programată anul acesta la 1 septembrie, pe dealul Muscel și în împrejurimile Câmpinei, cu plecarea de pe Strada Prutului, de lângă Parcul Soceram.

citeste mai mult
1014 vizualizari 17 Jul 2024 20:08 Miercuri, 24 iulie, petrecere ca-n Hawaii la Premium Tenis Club Câmpina

Miercuri, 24 iulie, petrecere ca-n Hawaii la Premium Tenis Club Câmpina

Hawaii Vibes este denumirea evenimentului care va avea loc miercuri, 24 iulie, cu începere de la ora 21.30, la Premium Tenis Club din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV