CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Proiect extrem de interesant, în parteneriat cu Formula 1, prezentat la deschiderea Academiei STEAM de la Câmpina

- Eveniment -

Proiect extrem de interesant, în parteneriat cu Formula 1, prezentat la deschiderea Academiei STEAM de la Câmpina

Evenimentul de deschidere a Academiei STEAM a Fundației Zamolxes, care a avut loc vineri, 23 februarie, la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes - Câmpina, în prezența primarului Alin Moldoveanu, a cuprins și un moment care a stârnit maxim interes în rândul tinerilor prezenți.

Astfel, în cadrul prezentării susținute de Gheorghe Cazan - expert internațional WorldSkills, a atras atenția momentul dedicat unui proiect aflat la început de drum în România - F1 in schools. 
”Este o competiție la care participă echipe formate din trei-șase copii de liceu. Participarea nu înseamnă doar concursul, ci și realizarea unui proiect tehnic, managementul de proiect, atragerea de fonduri, de sponsorizări, planificarea activităților. Copiii își dezvoltă astfel o abilitate, prin crearea de la zero a unei mașinuțe, care trebui să respecte criteriile impuse de organizator, numai cu materialele furnizate de firma organizatoare. Nu este numai concursul, ci și o activitate mai complexă de a prezenta produsul rezultatul muncii, cum ai obținut mașina de la design la prelucrare, cum ai atras fonduri, cum popularizezi zona din care provii. Competiția de mașinuțe este fantastică. Este un concurs multidisciplinar, trebuie să faci designul 3D al mașinii folosind aplicația fusion 360, trebuie să calculezi rezistența la vânt folosind o altă aplicație autodesk și utilizând o mașină cu comanda numerică se realizează modelul 3D care va intra în concurs. Toate componentele sunt furnizate de firma organizatoare pentru ca toți concurenții să aibă aceleași condiții. Este o franciză asociată cu Formula 1. La acest moment eu sunt mandatat să creez rețeaua în România, în licee. Competiția mondială se desfășoară cu o săptămână înaintea Marelui Premiu de Formula 1 de la Singapore. Anul trecut, echipa Colegiului ”Andrei Șaguna” din Brașov a beneficiat de un wild card, iar copiii au avut ocazia inclusiv să dea mâna cu toți piloții de la echipele de Formula 1. În protocolul de franciză scrie că toate echipele vizitează standurile, astfel că fiecare echipă va avea parte de o expunere maximă. Este o mare oportunitate și o șansă poate unică în viață”, a mai punctat Gheorghe Cazan, care a însoțit mare parte a discursului său cu un filmuleț de prezentare a ediției trecute a acestui concurs extrem de atractiv atât pentru iubitorii tehnicii, cât și ai automobilismului.
Nu este deloc simplu, suma necesară pentru a participa în finala mondială de la Singapore fiind estimată în jurul valorii de 30.000 euro. Dar poate fi atât de frumos...


23 Feb 2024 22:47 2024 vizualizari


Comentarii


2661 vizualizari 20 Jun 2024 18:24 Delia, Smiley, Andra și Theo Rose vin pe 28 iunie la Câmpina!

Delia, Smiley, Andra și Theo Rose vin pe 28 iunie la Câmpina!

Asociația Câmpina Curată invită câmpinenii la un megaconcert susținut de cei mai îndrăgiți artiști ai momentului. Evenimentul va avea loc vineri, 28 iunie, de la ora 18.00, pe stadionul ”Rafinăriei”.

citeste mai mult
954 vizualizari 19 Jun 2024 22:19 Câmpineanca Alexandra Olteanu a obținut Premiul al III-lea la Festivalul ”Chocolate Saga”

Câmpineanca Alexandra Olteanu a obținut Premiul al III-lea la Festivalul ”Chocolate Saga”

La București, la Sala Palatului, a avut loc week-end-ul trecut Festivalul ”Chocolate Saga”, un adevărat regal al dulciurilor, cu ateliere, dar și concursuri, care au reunit cei mai vestiți cofetari din țara noastră.

citeste mai mult
1127 vizualizari 18 Jun 2024 10:16 Festivalul de Jazz-Pop-Rock de la Breaza, la a patra ediție

Festivalul de Jazz-Pop-Rock de la Breaza, la a patra ediție

Evenimentul se va desfășura în perioada 27-28 iulie 2024, în "Popasul Cultural" din centrul orașului, iar pe scenă vor urca: A.L.L. Of Us Trio, Ozana Barabancea, Trupa Cardinal, Ioana-Teodora Spînu Trio, Nidal, Radu Pescaru, Trupa Jeff Family, Green Onions Experience.

citeste mai mult
1361 vizualizari 15 Jun 2024 16:45 La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

În urmă cu aproximativ două luni a avut loc concursul școlar ”Știință pentru toți”, organizat și găzduit de Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV