USR Câmpina cere abrogarea ordonanței care aduce modificări Codului Penal și așteaptă reacții și de la partidele cu reprezentare în Consiliul Local

Politică (Categoria articolului)

Prin intermediul unui comunicat de presă, USR Câmpina solicită public abrogarea OUG 13/2017 aprobată de Guvern marți noapte și își manifestă sprijinul pentru toți cei care protestează pașnic în țară împotriva subminării statului de drept. USR așteaptă o poziție oficială pe acest subiect și din partea celorlalte organizații câmpinene ale partidelor politice.

Iată comunicatul de presă remis de organizația locală a Uniunii Salvați România:

"Organizația USR Câmpina solicită public abrogarea Ordonanței de urgență” care, printre alte modificări aduse Codului Penal, dezincriminează abuzul în serviciu, ducând astfel la închiderea unui număr mare de dosare penale și la pierderea unui miliard de euro, prejudiciu adus României de către demnitari sau funcționari publici.
De asemenea, ne manifestăm sprijinul pentru sutele de mii de oameni care protestează pașnic în toată țara, inclusiv în Câmpina, împotriva subminării statului de drept din Marțea Neagră 2017, de către ”monstruoasa coaliție” PSD-ALDE. De altfel, în aceste zile, pe lângă depunerea moțiunii de cenzură împotriva guvernului Grindeanu-Dragnea, parlamentarii Uniunii Salvați România protestează non-stop în clădirea Palatului Parlamentului, în sala de ședințe a Camerei Deputaților.
De asemenea, așteptăm la nivel local o poziție oficială pe acest subiect din partea filialelor câmpinene ale partidelor reprezentate în Consiliul Local – PNL, PSD, PMP, ALDE. Credem că este de mare interes pentru cetățenii orașului să cunoască punctele de vedere ale conducerii și membrilor acestor partide, mai ales din partea celor care ar putea beneficia de prevederile acestei Ordonanțe ”de urgență”. Suntem curioși dacă în filialele câmpinene ale partidelor aflate la guvernare – PSD și ALDE – mai există oameni cu minimă decență și onoare, care să își manifeste dezaprobarea față de abuzul de putere săvârșit în aceste zile. De altfel, susținerea fermă a unor principii ar trebui sa contribuie la corecta informare a câmpinenilor cu privire la onestitatea politicienilor care conduc sau influențează destinele orașului".
(Biroul de Conducere al USR Câmpina)

(Sursă foto - pagina de Facebook a Uniunii Salvați România)

6393 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Aaaa 03.02.2017 23:16 Ceva proteste la Campina se fac?
  • As 07.02.2017 08:55 Pacat...Asa politicieni ne dorim?Desi tineri fiind(sens in care ne pusesem mari sperante) nu au nici un crez.S-a abrogat ordonanta pe justitie asa cum ati dorit initial.Nici asta nu va multumeste.Acum veniti cu alte pretentii.Aveti un ideal?Nu considerati ca sunteti manipulati?Dupa gandirea dvs.,politica se face in strada?Opriti-va cand inca se mai poate,nu ne blocati strazile...Multe ar fi de comentat...
  • cosmin 08.02.2017 10:54 Abrogarea OUG 13/2017 nu cred ca va veni niciodata , indiferent ce se va intampla , indiverent ca vor iesi 1000000 de oameni in strada in toata tara , sunt interese atat de mari in aceasta lege incat sunt foarte putini oameni care inteleg ``necesitatea`` ei.

Politică

930 vizualizari
30 ian. 2023 21:07

Va trece sau nu bugetul Câmpinei de votul Consiliului Local?

După ce anul trecut a fost un întreg scandal în Consiliul Local pe tema votului asupra bugetului local, aruncăm o privire asupra situației politice din Legislativul câmpinean și ce premise sunt pentru ca situația de anul trecut să se repete. Sau nu... Ședința extraordinară a Consiliului Local Câmpina pentru aprobarea bugetului local al anului 2023 este programată joi, 2 februarie 2023, ora 17.00, în sala mică a Casei Tineretului.

1587 vizualizari
27 dec. 2022 07:44

PMP Câmpina își menține poziția privind pasajul subteran propus prin PUZ de primarul Alin Moldoveanu

Am primit la redacție un comunicat de presă din partea Partidului Mișcarea Populară, pe care îl redăm în continuare integral. Subiectul îl constituie proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), care include și pasajul subteran, proiect care se va afla pe ordinea de zi a ședinței din 28 decembrie 2022 a Consiliului Local Câmpina.

Alte stiri recente

429 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.

706 vizualizari
30 ian. 2023 22:36

În bugetul Câmpinei pentru anul 2023 este inclusă și amenajarea unui traseu de motocros

Joi, 2 februarie 2023, de la ora 17.00, este programată ședința extraordinară de îndată pentru aprobarea bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. Sunt multe lucruri interesante în proiectul bugetului local, despre unele dintre ele chiar am scris în ultimele săptămâni, dar în rândurile de față vom detalia un alt punct din buget - realizarea unui studiu de oportunitate pentru amenajarea unui teren pentru motocros.