USR Câmpina cere abrogarea ordonanței care aduce modificări Codului Penal și așteaptă reacții și de la partidele cu reprezentare în Consiliul Local

Politică (Categoria articolului)

Prin intermediul unui comunicat de presă, USR Câmpina solicită public abrogarea OUG 13/2017 aprobată de Guvern marți noapte și își manifestă sprijinul pentru toți cei care protestează pașnic în țară împotriva subminării statului de drept. USR așteaptă o poziție oficială pe acest subiect și din partea celorlalte organizații câmpinene ale partidelor politice.

Iată comunicatul de presă remis de organizația locală a Uniunii Salvați România:

"Organizația USR Câmpina solicită public abrogarea Ordonanței de urgență” care, printre alte modificări aduse Codului Penal, dezincriminează abuzul în serviciu, ducând astfel la închiderea unui număr mare de dosare penale și la pierderea unui miliard de euro, prejudiciu adus României de către demnitari sau funcționari publici.
De asemenea, ne manifestăm sprijinul pentru sutele de mii de oameni care protestează pașnic în toată țara, inclusiv în Câmpina, împotriva subminării statului de drept din Marțea Neagră 2017, de către ”monstruoasa coaliție” PSD-ALDE. De altfel, în aceste zile, pe lângă depunerea moțiunii de cenzură împotriva guvernului Grindeanu-Dragnea, parlamentarii Uniunii Salvați România protestează non-stop în clădirea Palatului Parlamentului, în sala de ședințe a Camerei Deputaților.
De asemenea, așteptăm la nivel local o poziție oficială pe acest subiect din partea filialelor câmpinene ale partidelor reprezentate în Consiliul Local – PNL, PSD, PMP, ALDE. Credem că este de mare interes pentru cetățenii orașului să cunoască punctele de vedere ale conducerii și membrilor acestor partide, mai ales din partea celor care ar putea beneficia de prevederile acestei Ordonanțe ”de urgență”. Suntem curioși dacă în filialele câmpinene ale partidelor aflate la guvernare – PSD și ALDE – mai există oameni cu minimă decență și onoare, care să își manifeste dezaprobarea față de abuzul de putere săvârșit în aceste zile. De altfel, susținerea fermă a unor principii ar trebui sa contribuie la corecta informare a câmpinenilor cu privire la onestitatea politicienilor care conduc sau influențează destinele orașului".
(Biroul de Conducere al USR Câmpina)

(Sursă foto - pagina de Facebook a Uniunii Salvați România)

5994 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Aaaa 03.02.2017 23:16 Ceva proteste la Campina se fac?
  • As 07.02.2017 08:55 Pacat...Asa politicieni ne dorim?Desi tineri fiind(sens in care ne pusesem mari sperante) nu au nici un crez.S-a abrogat ordonanta pe justitie asa cum ati dorit initial.Nici asta nu va multumeste.Acum veniti cu alte pretentii.Aveti un ideal?Nu considerati ca sunteti manipulati?Dupa gandirea dvs.,politica se face in strada?Opriti-va cand inca se mai poate,nu ne blocati strazile...Multe ar fi de comentat...
  • cosmin 08.02.2017 10:54 Abrogarea OUG 13/2017 nu cred ca va veni niciodata , indiferent ce se va intampla , indiverent ca vor iesi 1000000 de oameni in strada in toata tara , sunt interese atat de mari in aceasta lege incat sunt foarte putini oameni care inteleg ``necesitatea`` ei.

Politică

2995 vizualizari
12 ian. 2021 18:20

Laura Moagher și Bogdan Toader vor avea cabinete parlamentare la Câmpina

Începând cu 1 februarie 2021, la sediul Partidului Social Democrat din Câmpina vor funcționa două cabinete parlamentare - al senatorului Laura Moagher și al deputatului Bogdan Toader.

2523 vizualizari
24 dec. 2020 19:38

Comunicat de presă din partea Partidului Verde Prahova cu privire la ședința din 23 decembrie a Consiliului Local Câmpina

2 comentarii

După scandalul din ședința de miercuri, 23 decembrie 2020, a Consiliului Local Câmpina, ședință în cadrul căreia nu a putut fi ales viceprimarul Câmpinei, mai mulți consilieri părăsind sala, am primit la redacție un comunicat din partea lui Cezar Grama, președintele Partidului Verde Prahova.

Alte stiri recente

479 vizualizari
18 ian. 2021 21:41

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni la Câmpina.  Asociația a transmis în acest sens următorul comunicat de presă:

2456 vizualizari
18 ian. 2021 13:46

Monumentele istorice ale Câmpinei, înscrise în patrimoniul național și în patrimoniul cultural local

În Lista monumentelor istorice aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii, Câmpina apare la toate cele patru categorii: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public și monumente memoriale sau funerare. Din punct de vedere valoric, aceste monumente sunt incluse în grupa A (cele de valoare națională sau universală) ori în grupa B (cele reprezentative pentru patrimoniul cultural local).