USR Câmpina cere abrogarea ordonanței care aduce modificări Codului Penal și așteaptă reacții și de la partidele cu reprezentare în Consiliul Local

Politică (Categoria articolului)

Prin intermediul unui comunicat de presă, USR Câmpina solicită public abrogarea OUG 13/2017 aprobată de Guvern marți noapte și își manifestă sprijinul pentru toți cei care protestează pașnic în țară împotriva subminării statului de drept. USR așteaptă o poziție oficială pe acest subiect și din partea celorlalte organizații câmpinene ale partidelor politice.

Iată comunicatul de presă remis de organizația locală a Uniunii Salvați România:

"Organizația USR Câmpina solicită public abrogarea Ordonanței de urgență” care, printre alte modificări aduse Codului Penal, dezincriminează abuzul în serviciu, ducând astfel la închiderea unui număr mare de dosare penale și la pierderea unui miliard de euro, prejudiciu adus României de către demnitari sau funcționari publici.
De asemenea, ne manifestăm sprijinul pentru sutele de mii de oameni care protestează pașnic în toată țara, inclusiv în Câmpina, împotriva subminării statului de drept din Marțea Neagră 2017, de către ”monstruoasa coaliție” PSD-ALDE. De altfel, în aceste zile, pe lângă depunerea moțiunii de cenzură împotriva guvernului Grindeanu-Dragnea, parlamentarii Uniunii Salvați România protestează non-stop în clădirea Palatului Parlamentului, în sala de ședințe a Camerei Deputaților.
De asemenea, așteptăm la nivel local o poziție oficială pe acest subiect din partea filialelor câmpinene ale partidelor reprezentate în Consiliul Local – PNL, PSD, PMP, ALDE. Credem că este de mare interes pentru cetățenii orașului să cunoască punctele de vedere ale conducerii și membrilor acestor partide, mai ales din partea celor care ar putea beneficia de prevederile acestei Ordonanțe ”de urgență”. Suntem curioși dacă în filialele câmpinene ale partidelor aflate la guvernare – PSD și ALDE – mai există oameni cu minimă decență și onoare, care să își manifeste dezaprobarea față de abuzul de putere săvârșit în aceste zile. De altfel, susținerea fermă a unor principii ar trebui sa contribuie la corecta informare a câmpinenilor cu privire la onestitatea politicienilor care conduc sau influențează destinele orașului".
(Biroul de Conducere al USR Câmpina)

(Sursă foto - pagina de Facebook a Uniunii Salvați România)

6440 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Aaaa 03.02.2017 23:16 Ceva proteste la Campina se fac?
  • As 07.02.2017 08:55 Pacat...Asa politicieni ne dorim?Desi tineri fiind(sens in care ne pusesem mari sperante) nu au nici un crez.S-a abrogat ordonanta pe justitie asa cum ati dorit initial.Nici asta nu va multumeste.Acum veniti cu alte pretentii.Aveti un ideal?Nu considerati ca sunteti manipulati?Dupa gandirea dvs.,politica se face in strada?Opriti-va cand inca se mai poate,nu ne blocati strazile...Multe ar fi de comentat...
  • cosmin 08.02.2017 10:54 Abrogarea OUG 13/2017 nu cred ca va veni niciodata , indiferent ce se va intampla , indiverent ca vor iesi 1000000 de oameni in strada in toata tara , sunt interese atat de mari in aceasta lege incat sunt foarte putini oameni care inteleg ``necesitatea`` ei.

Politică

6906 vizualizari
28 mai 2023 09:47

Irina Nistor: "Voi veni cu un proiect pentru Câmpina, bazat pe un dialog permanent cu cetățenii!"

PSD Câmpina a desemnat-o pe Irina Mihaela Nistor candidat la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale de anul viitor, după cum scriam într-un articol anterior. Este pentru prima dată când la Câmpina candidează o femeie din partea PSD și tot pentru prima dată când la lansarea oficială a candidatului de la Câmpina participă cei mai importanți lideri ai PSD Prahova.

4067 vizualizari
26 mai 2023 16:08

Irina Nistor, candidatul surpriză al PSD la Primăria Câmpina

1 comentarii

Surpriză de proporții oferită de PSD electoratului câmpinean. Irina Nistor a fost desemnată candidat la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale din toamna anului viitor.

Alte stiri recente

91 vizualizari
06 iun. 2023 22:36

Greva din învățământ continuă și la Câmpina. Contradicții între ministrul Educației și liderii sindicali

Greva din învățământ a continuat și marți, 6 iunie, după minivacanța de Rusalii. La Câmpina, în toate unitățile de învățământ se face grevă, într-o proporție mai mare sau mai mică.

703 vizualizari
06 iun. 2023 20:46

Cupa României. CS Șirna Varnița - Tricolorul Breaza 2-2, 4-3 după prelungiri

Lovitură de teatru marți după-amiază în semifinalele Cupei României, unde liderul incontestabil al campionatului Ligii A, Tricolorul Breaza, nu a putut să treacă de ocupanta locului 1 în Seria Vest a Superligii B1, al treilea eșalon județean, CS Șirna Varnița.