Fostul primar Horia Tiseanu aruncă vina pentru eventuala pierdere a procesului privind corecția la Calea Dacia pe actuala administrație locală

Actualitate (Categoria articolului)

Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, reușește să surprindă din nou prin unele afirmații pe care le face în spațiul public. După neinspirata declarație referitoare la criza apei potabile (despre care am scris AICI), Horia Tiseanu a vorbit recent, în cadrul unei emisiuni, despre corecțiile la proiectul cu fonduri europene ”Modernizare Calea Dacia”, corecții care au dus la blocarea fondurilor europene pentru municipiul Câmpina, deblocate de noua administrație, imediat după instalare. 

În cadrul respectivei emisiuni, fostul primar a afirmat că, dacă se pierde procesul cu corecția de 5,5 milioane lei pentru Calea Dacia, actuala administrație va trebui să-și asume răspunderea, pentru că a aprobat eșalonarea la plată a corecției. 
Actualul primar al municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a reacționat pe pagina sa de Facebook la această afirmație (postând și un document, foto): ”Dl. Horia Tiseanu a spus că, în cazul în care se pierde procesul legat de corecția pentru Calea Dacia, răspunderea o poartă actuala administrație locală, care a eșalonat plata corecției către Ministerul de Finanțe. Cum adică? Noi am eșalonat corecția ca să deblocăm fondurile europene blocate în ultimul mandat al domnului Tiseanu. Cum să fim responsabili noi, actuala administrație, dacă se pierde procesul? Probabil că dl. Tiseanu știe ce a făcut și știe că acest proces probabil va fi pierdut și poate tocmai de aceea acum caută să dea vina pe alții. Nu merge așa! Adevărații vinovați vor răspunde! Am făcut documentele pentru eșalonare inclusiv împreună cu dna. avocat Elena Teodorescu și scrie foarte clar în ele că prin această eșalonare nu înseamnă că Primăria se consideră vinovată pentru corecția aplicată. Dl. Tiseanu mai spune că și dacă se pierde procesul, la câți bani are să ne dea Ministerul Dezvoltării, noi nu va trebui să mai plătim nimic. Greșit! Mi-e greu să cred că dl. fost primar Tiseanu nu știe că în aprilie 2020 s-a dat o hotărâre judecătorească prin care instanța a respins cererea de rambursare a sumei de 10,4 milioane lei ca inadmisibilă, cerere depusă de Primăria Câmpina pentru ca ministerul să ramburseze acești bani”.

Cu alte cuvinte, Horia Tiseanu susține că, realizând eșalonarea corecțiilor (pentru că au fost două corecții eșalonate) pentru deblocarea fondurilor europene, actuala administrație va fi responsabilă de o eventuală pierdere a procesului cu Ministerul Dezvoltării. În plus, din postarea actualului primar a mai apărut o informație, neștiută până acum în spațiul public - Câmpina a pierdut alte 10,4 milioane lei, după ce instanța a decis că cererea Primăriei Câmpina, depusă în mandatul lui Horia Tiseanu, de rambursare a acestei sume este inadmisibilă, pentru că nu s-a respectat procedura prealabilă. Oare tot actuala administrație o fi vinovată și că Primăria condusă de Horia Tiseanu nu a respectat procedura prealabilă și s-au pierdut alte 10,4 milioane lei?! 
Termenul la Înalta Curte pentru judecarea procesului privind corecția de aproape șapte milioane lei (5,5 milioane lei plus TVA) este 4 noiembrie 2021. Este de amintit că la toate instanțele de până acum, Primăria Câmpina a pierdut. Practic, dacă se va pierde și la Înalta Curte de Justiție, din proiectul Calea Dacia, finanțarea europeană va rămâne undeva în jur de 25% și nu 85%, așa cum era proiectul inițial. Restul este achitat de la bugetul local.
Finalizarea acestui proces va mai aduce o problemă pentru fosta administrație. Vă reamintim că DNA Ploiești a menționat faptul că există un dosar deschis ”in rem” pentru prejudiciul în cazul proiectului ”Modernizare Calea Dacia”. Din informațiile noastre, se așteaptă finalizarea procesului legat de corecții, pentru a se stabili valoarea prejudiciului care va trebui imputat cuiva.

3129 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Chuck Norocel 29.08.2021 15:20 Era prin centru zilele astea.pur si simplu lumea se intorcea cu spatele.acum ca numai e cine a fost ce zice DNA de toate combinatiile gen modernizare bulevard,fonduri europene energetic,termopane si masina cu full option.plus cate penalizari vor trage oamenii dupa gropa de gunoi,paza la obiective si alte chestii uitate prin sertare....noroc cu Campinatv.stau ca pe ace ca a-ti scos la lumina manevrele din primarie,ce e pe acolo cand vine presa,yuu.Sper ca dl Nistor sa zboare din cuib,sa dea la o parte ''greii ex PDL '' schimbati in urmasii lui Bratianu. ca vor avea surprize.Si echipa daca o alegi gresit poti da rateuri.

Actualitate

140 vizualizari
26 iun. 2022 19:45

Beci inundat pe Strada Rahovei și copac doborât pe Strada Cuza, efectele ploii puternice de duminică, de la Câmpina

În condițiile existenței unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, la Câmpina a plouat duminică după-amiază câteva ore bune.

1148 vizualizari
26 iun. 2022 15:32

Incendiu la Provița de Sus. Pompierii intervin cu efective mărite pentru a nu se propaga focul și la alte case

UPDATE - Incendiul a fost lichidat. Pompierii acționează în continuare pentru înlăturarea efectelor negative generate de acesta. Din fericire,nu s-au înregistrat victime, informează purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.
Duminică după-amiază, în jurul orei 15.20, pompierii câmpineni au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la Provița de Sus.

Alte stiri recente

154 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.

223 vizualizari
26 iun. 2022 17:42

Iarina Cojocaru, dublă campioană națională la natație în probele de 100m bras și 200m bras

În perioada 22-26 iunie 2022,  la Târgoviște a avut loc Campionatul Național de Natație pentru Cadeți. Clubul câmpinean Barracuda a participat la categoria sub 12 ani cu Iarina Cjocaru, antrenată chiar de tatăl ei, Gabriel Cojocaru, iar performanțele sale au fost de top.