Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, reușește să surprindă din nou prin unele afirmații pe care le face în spațiul public. După neinspirata declarație referitoare la criza apei potabile (despre care am scris AICI), Horia Tiseanu a vorbit recent, în cadrul unei emisiuni, despre corecțiile la proiectul cu fonduri europene ”Modernizare Calea Dacia”, corecții care au dus la blocarea fondurilor europene pentru municipiul Câmpina, deblocate de noua administrație, imediat după instalare.
În cadrul respectivei emisiuni, fostul primar a afirmat că, dacă se pierde procesul cu corecția de 5,5 milioane lei pentru Calea Dacia, actuala administrație va trebui să-și asume răspunderea, pentru că a aprobat eșalonarea la plată a corecției.
Actualul primar al municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a reacționat pe pagina sa de Facebook la această afirmație (postând și un document, foto): ”Dl. Horia Tiseanu a spus că, în cazul în care se pierde procesul legat de corecția pentru Calea Dacia, răspunderea o poartă actuala administrație locală, care a eșalonat plata corecției către Ministerul de Finanțe. Cum adică? Noi am eșalonat corecția ca să deblocăm fondurile europene blocate în ultimul mandat al domnului Tiseanu. Cum să fim responsabili noi, actuala administrație, dacă se pierde procesul? Probabil că dl. Tiseanu știe ce a făcut și știe că acest proces probabil va fi pierdut și poate tocmai de aceea acum caută să dea vina pe alții. Nu merge așa! Adevărații vinovați vor răspunde! Am făcut documentele pentru eșalonare inclusiv împreună cu dna. avocat Elena Teodorescu și scrie foarte clar în ele că prin această eșalonare nu înseamnă că Primăria se consideră vinovată pentru corecția aplicată. Dl. Tiseanu mai spune că și dacă se pierde procesul, la câți bani are să ne dea Ministerul Dezvoltării, noi nu va trebui să mai plătim nimic. Greșit! Mi-e greu să cred că dl. fost primar Tiseanu nu știe că în aprilie 2020 s-a dat o hotărâre judecătorească prin care instanța a respins cererea de rambursare a sumei de 10,4 milioane lei ca inadmisibilă, cerere depusă de Primăria Câmpina pentru ca ministerul să ramburseze acești bani”.
Cu alte cuvinte, Horia Tiseanu susține că, realizând eșalonarea corecțiilor (pentru că au fost două corecții eșalonate) pentru deblocarea fondurilor europene, actuala administrație va fi responsabilă de o eventuală pierdere a procesului cu Ministerul Dezvoltării. În plus, din postarea actualului primar a mai apărut o informație, neștiută până acum în spațiul public - Câmpina a pierdut alte 10,4 milioane lei, după ce instanța a decis că cererea Primăriei Câmpina, depusă în mandatul lui Horia Tiseanu, de rambursare a acestei sume este inadmisibilă, pentru că nu s-a respectat procedura prealabilă. Oare tot actuala administrație o fi vinovată și că Primăria condusă de Horia Tiseanu nu a respectat procedura prealabilă și s-au pierdut alte 10,4 milioane lei?!
Termenul la Înalta Curte pentru judecarea procesului privind corecția de aproape șapte milioane lei (5,5 milioane lei plus TVA) este 4 noiembrie 2021. Este de amintit că la toate instanțele de până acum, Primăria Câmpina a pierdut. Practic, dacă se va pierde și la Înalta Curte de Justiție, din proiectul Calea Dacia, finanțarea europeană va rămâne undeva în jur de 25% și nu 85%, așa cum era proiectul inițial. Restul este achitat de la bugetul local.
Finalizarea acestui proces va mai aduce o problemă pentru fosta administrație. Vă reamintim că DNA Ploiești a menționat faptul că există un dosar deschis ”in rem” pentru prejudiciul în cazul proiectului ”Modernizare Calea Dacia”. Din informațiile noastre, se așteaptă finalizarea procesului legat de corecții, pentru a se stabili valoarea prejudiciului care va trebui imputat cuiva.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.