CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Fostul primar Horia Tiseanu aruncă vina pentru eventuala pierdere a procesului privind corecția la Calea Dacia pe actuala administrație locală

- Actualitate -

Fostul primar Horia Tiseanu aruncă vina pentru eventuala pierdere a procesului privind corecția la Calea Dacia pe actuala administrație locală

Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, reușește să surprindă din nou prin unele afirmații pe care le face în spațiul public. După neinspirata declarație referitoare la criza apei potabile (despre care am scris AICI), Horia Tiseanu a vorbit recent, în cadrul unei emisiuni, despre corecțiile la proiectul cu fonduri europene ”Modernizare Calea Dacia”, corecții care au dus la blocarea fondurilor europene pentru municipiul Câmpina, deblocate de noua administrație, imediat după instalare. 

În cadrul respectivei emisiuni, fostul primar a afirmat că, dacă se pierde procesul cu corecția de 5,5 milioane lei pentru Calea Dacia, actuala administrație va trebui să-și asume răspunderea, pentru că a aprobat eșalonarea la plată a corecției. 
Actualul primar al municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a reacționat pe pagina sa de Facebook la această afirmație (postând și un document, foto): ”Dl. Horia Tiseanu a spus că, în cazul în care se pierde procesul legat de corecția pentru Calea Dacia, răspunderea o poartă actuala administrație locală, care a eșalonat plata corecției către Ministerul de Finanțe. Cum adică? Noi am eșalonat corecția ca să deblocăm fondurile europene blocate în ultimul mandat al domnului Tiseanu. Cum să fim responsabili noi, actuala administrație, dacă se pierde procesul? Probabil că dl. Tiseanu știe ce a făcut și știe că acest proces probabil va fi pierdut și poate tocmai de aceea acum caută să dea vina pe alții. Nu merge așa! Adevărații vinovați vor răspunde! Am făcut documentele pentru eșalonare inclusiv împreună cu dna. avocat Elena Teodorescu și scrie foarte clar în ele că prin această eșalonare nu înseamnă că Primăria se consideră vinovată pentru corecția aplicată. Dl. Tiseanu mai spune că și dacă se pierde procesul, la câți bani are să ne dea Ministerul Dezvoltării, noi nu va trebui să mai plătim nimic. Greșit! Mi-e greu să cred că dl. fost primar Tiseanu nu știe că în aprilie 2020 s-a dat o hotărâre judecătorească prin care instanța a respins cererea de rambursare a sumei de 10,4 milioane lei ca inadmisibilă, cerere depusă de Primăria Câmpina pentru ca ministerul să ramburseze acești bani”.

Cu alte cuvinte, Horia Tiseanu susține că, realizând eșalonarea corecțiilor (pentru că au fost două corecții eșalonate) pentru deblocarea fondurilor europene, actuala administrație va fi responsabilă de o eventuală pierdere a procesului cu Ministerul Dezvoltării. În plus, din postarea actualului primar a mai apărut o informație, neștiută până acum în spațiul public - Câmpina a pierdut alte 10,4 milioane lei, după ce instanța a decis că cererea Primăriei Câmpina, depusă în mandatul lui Horia Tiseanu, de rambursare a acestei sume este inadmisibilă, pentru că nu s-a respectat procedura prealabilă. Oare tot actuala administrație o fi vinovată și că Primăria condusă de Horia Tiseanu nu a respectat procedura prealabilă și s-au pierdut alte 10,4 milioane lei?! 
Termenul la Înalta Curte pentru judecarea procesului privind corecția de aproape șapte milioane lei (5,5 milioane lei plus TVA) este 4 noiembrie 2021. Este de amintit că la toate instanțele de până acum, Primăria Câmpina a pierdut. Practic, dacă se va pierde și la Înalta Curte de Justiție, din proiectul Calea Dacia, finanțarea europeană va rămâne undeva în jur de 25% și nu 85%, așa cum era proiectul inițial. Restul este achitat de la bugetul local.
Finalizarea acestui proces va mai aduce o problemă pentru fosta administrație. Vă reamintim că DNA Ploiești a menționat faptul că există un dosar deschis ”in rem” pentru prejudiciul în cazul proiectului ”Modernizare Calea Dacia”. Din informațiile noastre, se așteaptă finalizarea procesului legat de corecții, pentru a se stabili valoarea prejudiciului care va trebui imputat cuiva.


28 Aug 2021 10:08 3416 vizualizari



Comentarii






  • 29.08.2021 15:20 Chuck Norocel Era prin centru zilele astea.pur si simplu lumea se intorcea cu spatele.acum ca numai e cine a fost ce zice DNA de toate combinatiile gen modernizare bulevard,fonduri europene energetic,termopane si masina cu full option.plus cate penalizari vor trage oamenii dupa gropa de gunoi,paza la obiective si alte chestii uitate prin sertare....noroc cu Campinatv.stau ca pe ace ca a-ti scos la lumina manevrele din primarie,ce e pe acolo cand vine presa,yuu.Sper ca dl Nistor sa zboare din cuib,sa dea la o parte ''greii ex PDL '' schimbati in urmasii lui Bratianu. ca vor avea surprize.Si echipa daca o alegi gresit poti da rateuri.
411 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2539 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2645 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1492 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV