Garda Națională de Mediu atrage atenția autorităților publice că din acest an este obligatorie colectarea separată a deșeurilor textile și trebuie asigurate containere speciale în care populația să depună acest tip de deșeuri.
”Începând din anul acesta, colectarea separată a deşeurilor textile devine obligatorie în România, potrivit unei directive a Comisiei Europene. În acest context, Garda Naţională de Mediu a informat autorităţile administraţiei publice locale despre intrarea în vigoare a noilor prevederi din Ordonanţa de Urgenţă nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor, începând cu 1 ianuarie 2025. Nerespectarea acestor obligaţii şi responsabilităţi de către autorităţile administraţiei publice locale, subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor, respectiv asociaţiile de dezvoltare intercomunitară constituie contravenţie şi poate fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 20.000 lei şi 45.000 lei”, se precizează într-un comunicat al Gărzii Naționale de Mediu.
Potrivit ordonanței menționate, autoritățile locale au următoarele obligaţii:
- Să asigure colectarea separată pentru deşeurile de hârtie, metal, plastic, sticlă şi, începând cu 1 ianuarie 2025, şi pentru deşeurile textile provenite de la cetăţeni;
- Să decidă modalitatea de gestionare a deşeurilor: fie printr-un singur contract de delegare a serviciului de salubrizare, fie prin contracte separate pentru fiecare tip de material;
-Să organizeze atribuirea contractelor, conform deciziei luate.
(Foto cu caracter ilustrativ)
Citește cele mai noi știri locale publicate pe Câmpinatv.ro! Te invităm să devii membru al grupului nostru de Facebook - Câmpinatv și grupului de Whatsapp (0733.388.425).
Fii parte a comunității Câmpinatv.ro!
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.