Aproape 27.000 de persoane au vizitat Castelul "Iulia Hasdeu" în 2018. Numărul vizitatorilor a crescut de la un an la altul

Actualitate (Categoria articolului)

Castelul de la Câmpina, pe care savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu l-a ridicat în memoria fiicei sale Iulia, dispărută prematur, la numai 19 ani, continuă să atragă un număr important de vizitatori, demonstrând încă o dată că rămâne cel mai important reper al turismului câmpinean.

În anul 2018, la Muzeul Memorial "B.P. Hasdeu" din Câmpina au fost înregistrați 26.940 vizitatori, cu aproape 10% mai mult față de anul anterior. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții muzeului, în numărul total al turiștilor din 2018 sunt incluși și cei 953 vizitatori care au trecut pragul Castelului în cadrul evenimentului "Noaptea muzeelor" (19-20 mai), precum și cei aproximativ 100 de vizitatori care au venit de 1 Decembrie, atunci când administrația locală a oferit tuturor celor interesați șansa de a vizita gratuit muzeele Câmpinei.
Numărul vizitatorilor Castelului "Iulia Hasdeu" a tot crescut în ultimii ani: în 2017 au fost în jur de 25.000 de vizitatori, cu 10% mai mulți decât în 2016 și cu 30% mai mulți comparativ cu 2015. Iar creșterea s-a păstrat și în 2018. Au fost persoane care au vizitat muzeul individual, dar au fost și grupuri organizate, vizitatori de toate vârstele din țară și chiar din străinătate (Italia, Germania, Franța, Ungaria).

Castelul “Iulia Hasdeu” rămâne cel mai reprezentantiv obiectiv turistic al Câmpinei. Un castel deosebit, impresionant, unic, încărcat de simboluri. Un edificiu care are în spate trista poveste a familiei Hasdeu, un templu dedicat Iuliei, un loc de refugiu pentru Bogdan Petriceicu Hasdeu după moartea unicei sale fiice la doar 19 ani. Creșterea constantă a numărului de turiști s-a datorat în special promovării permanente pe care a făcut-o regretata Jenica Tabacu, director al muzeului din 1998 și până în decembrie 2018, când a plecat dintre noi pentru totdeauna. O pierdere imensă pentru Castel, pentru Câmpina, pentru cultura națională. Castelul "Iulia Hasdeu" este aici, este al Câmpinei, iar munca Jenicăi Tabacu trebuie continuată indiferent cine preia responsabilitatea conducerii muzeului.

3023 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

34 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)

432 vizualizari
23 ian. 2019 19:38

Cursurile școlare vor fi suspendate în toată țara vineri, 25 ianuarie 2019

Ministerul Educației Naționale a emis astăzi un ordin prin care se decide suspendarea cursurilor școlare în întreaga țară pentru vineri, 25 ianuarie 2019. Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut, în ultima săptămână, cu peste 20% față de nivelul așteptat. Joi, 24 ianuarie, este, oricum, zi liberă, astfel că, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

Alte stiri recente

1514 vizualizari
23 ian. 2019 11:43

Primăria Câmpina vă invită să dansați Hora Unirii pe 24 ianuarie 2019, în Pasajul de la Ceas

1 comentarii

UPDATE - Evenimentul a fost anulat.

La 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită joi, la ora 12.00, în Pasajul de la Ceas, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.

1823 vizualizari
23 ian. 2019 09:12

O casă, două anexe și două garaje au fost mistuite de un incendiu, la Talea

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la o casă din comuna Talea. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea focului. A fost o intervenție dificilă pentru că, la sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent și generalizat pe o suprafață de peste 200 mp.