Aproape 27.000 de persoane au vizitat Castelul "Iulia Hasdeu" în 2018. Numărul vizitatorilor a crescut de la un an la altul

Actualitate (Categoria articolului)

Castelul de la Câmpina, pe care savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu l-a ridicat în memoria fiicei sale Iulia, dispărută prematur, la numai 19 ani, continuă să atragă un număr important de vizitatori, demonstrând încă o dată că rămâne cel mai important reper al turismului câmpinean.

În anul 2018, la Muzeul Memorial "B.P. Hasdeu" din Câmpina au fost înregistrați 26.940 vizitatori, cu aproape 10% mai mult față de anul anterior. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții muzeului, în numărul total al turiștilor din 2018 sunt incluși și cei 953 vizitatori care au trecut pragul Castelului în cadrul evenimentului "Noaptea muzeelor" (19-20 mai), precum și cei aproximativ 100 de vizitatori care au venit de 1 Decembrie, atunci când administrația locală a oferit tuturor celor interesați șansa de a vizita gratuit muzeele Câmpinei.
Numărul vizitatorilor Castelului "Iulia Hasdeu" a tot crescut în ultimii ani: în 2017 au fost în jur de 25.000 de vizitatori, cu 10% mai mulți decât în 2016 și cu 30% mai mulți comparativ cu 2015. Iar creșterea s-a păstrat și în 2018. Au fost persoane care au vizitat muzeul individual, dar au fost și grupuri organizate, vizitatori de toate vârstele din țară și chiar din străinătate (Italia, Germania, Franța, Ungaria).

Castelul “Iulia Hasdeu” rămâne cel mai reprezentantiv obiectiv turistic al Câmpinei. Un castel deosebit, impresionant, unic, încărcat de simboluri. Un edificiu care are în spate trista poveste a familiei Hasdeu, un templu dedicat Iuliei, un loc de refugiu pentru Bogdan Petriceicu Hasdeu după moartea unicei sale fiice la doar 19 ani. Creșterea constantă a numărului de turiști s-a datorat în special promovării permanente pe care a făcut-o regretata Jenica Tabacu, director al muzeului din 1998 și până în decembrie 2018, când a plecat dintre noi pentru totdeauna. O pierdere imensă pentru Castel, pentru Câmpina, pentru cultura națională. Castelul "Iulia Hasdeu" este aici, este al Câmpinei, iar munca Jenicăi Tabacu trebuie continuată indiferent cine preia responsabilitatea conducerii muzeului.

3258 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2498 vizualizari
16 iun. 2019 11:14

În atenția administrației locale câmpinene. Lăsați copiii să bată mingea gratuit pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot!

1 comentarii

Câțiva copii de gimnaziu, vreo cinci, s-au dus să joace baschet pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot din municipiul Câmpina. Nu li s-a permis accesul de către paznicul de la bazin. Patru dintre ei au încercat din nou, în ziua următoare, iar situația a fost aceeași - "Nu se intră decât contra-cost. Plătiți taxa de intrare, îmi aduceți chitanța și vă las să jucați". Cam așa stau lucrurile, iar părinții sunt revoltați că, pe un teren realizat cu fonduri de la bugetul local, nu este permis accesul gratuit al copiilor. Copii de 11-12 ani, care vor să bată mingea și să arunce la coș. Taxa de închiriere a terenului multifuncțional, aprobată de Consiliul Local Câmpina, este de 25 lei/oră de luni până vineri, între orele 8.00-16.00; 35 lei/oră de luni până vineri, între orele 16.00-22.00 și în week-end.

2847 vizualizari
14 iun. 2019 18:25

Pagube de peste 77 milioane lei după ploile din ultimele două săptămâni. Câmpina și mai multe comune din jur, pe lista localităților afectate

Prefectul Mădălina Lupea a convocat vineri, 14 iunie, la sediul Prefecturii Prahova, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, principalul punct al discuțiilor fiind evaluarea pagubelor produse de ploi și inundații, în ultimele două săptămâni, în toate localitățile județului Prahova. Valoarea totală a sumelor necesare pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de ploile torențiale, de viituri și inundații se ridică la peste 77 milioane lei.

Alte stiri recente

3999 vizualizari
16 iun. 2019 20:42

Intervenții ale jandarmilor pentru îndepărtarea urșilor din Breaza, Șotrile, Telega, Valea Doftanei, Azuga și Bușteni

Jandarmii prahoveni au avut mai multe intervenții, în ultimele zile, la solicitarea unor locuitori sau turiști, pentru îndepărtarea urșilor din preajma unor gospodării ori din zona unor trasee turistice. Numai în acest week-end s-au efectuat nouă astfel de intervenții, urșii fiind alungați cu semnalele acustice și luminoase de la autospecialele Jandarmeriei. Iar astfel de cazuri nu s-au înregistrat doar în stațiunile montane, unde se întâmplă frecvent ca urșii să coboare în căutare de mâncare, ci și la Breaza, la Șotrile, Telega și Valea Doftanei.

2809 vizualizari
15 iun. 2019 21:19

Atletismul câmpinean are din nou motive de bucurie - Ioana Plăvan, campioană națională la suliță; Andreea Lungu, bronz la greutate

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Tineret, Câmpina a avut din nou motive de bucurie, două atlete câmpinene urcând pe podium, una dintre ele chiar pe treapta cea mai înaltă.