Castelul de la Câmpina, pe care savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu l-a ridicat în memoria fiicei sale Iulia, dispărută prematur, la numai 19 ani, continuă să atragă un număr important de vizitatori, demonstrând încă o dată că rămâne cel mai important reper al turismului câmpinean.
În anul 2018, la Muzeul Memorial "B.P. Hasdeu" din Câmpina au fost înregistrați 26.940 vizitatori, cu aproape 10% mai mult față de anul anterior. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții muzeului, în numărul total al turiștilor din 2018 sunt incluși și cei 953 vizitatori care au trecut pragul Castelului în cadrul evenimentului "Noaptea muzeelor" (19-20 mai), precum și cei aproximativ 100 de vizitatori care au venit de 1 Decembrie, atunci când administrația locală a oferit tuturor celor interesați șansa de a vizita gratuit muzeele Câmpinei.
Numărul vizitatorilor Castelului "Iulia Hasdeu" a tot crescut în ultimii ani: în 2017 au fost în jur de 25.000 de vizitatori, cu 10% mai mulți decât în 2016 și cu 30% mai mulți comparativ cu 2015. Iar creșterea s-a păstrat și în 2018. Au fost persoane care au vizitat muzeul individual, dar au fost și grupuri organizate, vizitatori de toate vârstele din țară și chiar din străinătate (Italia, Germania, Franța, Ungaria).
Castelul “Iulia Hasdeu” rămâne cel mai reprezentantiv obiectiv turistic al Câmpinei. Un castel deosebit, impresionant, unic, încărcat de simboluri. Un edificiu care are în spate trista poveste a familiei Hasdeu, un templu dedicat Iuliei, un loc de refugiu pentru Bogdan Petriceicu Hasdeu după moartea unicei sale fiice la doar 19 ani. Creșterea constantă a numărului de turiști s-a datorat în special promovării permanente pe care a făcut-o regretata Jenica Tabacu, director al muzeului din 1998 și până în decembrie 2018, când a plecat dintre noi pentru totdeauna. O pierdere imensă pentru Castel, pentru Câmpina, pentru cultura națională. Castelul "Iulia Hasdeu" este aici, este al Câmpinei, iar munca Jenicăi Tabacu trebuie continuată indiferent cine preia responsabilitatea conducerii muzeului.
Sâmbătă dimineață au început lucrările de intervenție pentru remedierea deficiențelor constate la rețeaua de canalizare în zona Răcitor, pe Strada B.P. Hasdeu din Câmpina.
Este evident că realizarea drumului Valea Doftanei - Săcele este o prioritate pentru Consiliul Județean Prahova, acesta urmând a deveni o alternativă la cel mai aglomerat drum din România - DN1 pe Valea Prahovei.
Subiectul a fost discutat și la ultima ședință ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul anului trecut - în zona ”Răcitor” sunt probleme la rețeaua de canalizare, una veche și care creează mari neplăceri locuitorilor de la blocurile din zonă.
În cursul zilei de joi, 16 ianuarie 2025, polițiștii au efectuat două percheziții în comuna Scorțeni, la locuințele unei persoane bănuite de furt calificat, operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.