Castelul de la Câmpina, pe care savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu l-a ridicat în memoria fiicei sale Iulia, dispărută prematur, la numai 19 ani, continuă să atragă un număr important de vizitatori, demonstrând încă o dată că rămâne cel mai important reper al turismului câmpinean.
În anul 2018, la Muzeul Memorial "B.P. Hasdeu" din Câmpina au fost înregistrați 26.940 vizitatori, cu aproape 10% mai mult față de anul anterior. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții muzeului, în numărul total al turiștilor din 2018 sunt incluși și cei 953 vizitatori care au trecut pragul Castelului în cadrul evenimentului "Noaptea muzeelor" (19-20 mai), precum și cei aproximativ 100 de vizitatori care au venit de 1 Decembrie, atunci când administrația locală a oferit tuturor celor interesați șansa de a vizita gratuit muzeele Câmpinei.
Numărul vizitatorilor Castelului "Iulia Hasdeu" a tot crescut în ultimii ani: în 2017 au fost în jur de 25.000 de vizitatori, cu 10% mai mulți decât în 2016 și cu 30% mai mulți comparativ cu 2015. Iar creșterea s-a păstrat și în 2018. Au fost persoane care au vizitat muzeul individual, dar au fost și grupuri organizate, vizitatori de toate vârstele din țară și chiar din străinătate (Italia, Germania, Franța, Ungaria).
Castelul “Iulia Hasdeu” rămâne cel mai reprezentantiv obiectiv turistic al Câmpinei. Un castel deosebit, impresionant, unic, încărcat de simboluri. Un edificiu care are în spate trista poveste a familiei Hasdeu, un templu dedicat Iuliei, un loc de refugiu pentru Bogdan Petriceicu Hasdeu după moartea unicei sale fiice la doar 19 ani. Creșterea constantă a numărului de turiști s-a datorat în special promovării permanente pe care a făcut-o regretata Jenica Tabacu, director al muzeului din 1998 și până în decembrie 2018, când a plecat dintre noi pentru totdeauna. O pierdere imensă pentru Castel, pentru Câmpina, pentru cultura națională. Castelul "Iulia Hasdeu" este aici, este al Câmpinei, iar munca Jenicăi Tabacu trebuie continuată indiferent cine preia responsabilitatea conducerii muzeului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.