Aproape 27.000 de persoane au vizitat Castelul "Iulia Hasdeu" în 2018. Numărul vizitatorilor a crescut de la un an la altul

Actualitate (Categoria articolului)

Castelul de la Câmpina, pe care savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu l-a ridicat în memoria fiicei sale Iulia, dispărută prematur, la numai 19 ani, continuă să atragă un număr important de vizitatori, demonstrând încă o dată că rămâne cel mai important reper al turismului câmpinean.

În anul 2018, la Muzeul Memorial "B.P. Hasdeu" din Câmpina au fost înregistrați 26.940 vizitatori, cu aproape 10% mai mult față de anul anterior. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții muzeului, în numărul total al turiștilor din 2018 sunt incluși și cei 953 vizitatori care au trecut pragul Castelului în cadrul evenimentului "Noaptea muzeelor" (19-20 mai), precum și cei aproximativ 100 de vizitatori care au venit de 1 Decembrie, atunci când administrația locală a oferit tuturor celor interesați șansa de a vizita gratuit muzeele Câmpinei.
Numărul vizitatorilor Castelului "Iulia Hasdeu" a tot crescut în ultimii ani: în 2017 au fost în jur de 25.000 de vizitatori, cu 10% mai mulți decât în 2016 și cu 30% mai mulți comparativ cu 2015. Iar creșterea s-a păstrat și în 2018. Au fost persoane care au vizitat muzeul individual, dar au fost și grupuri organizate, vizitatori de toate vârstele din țară și chiar din străinătate (Italia, Germania, Franța, Ungaria).

Castelul “Iulia Hasdeu” rămâne cel mai reprezentantiv obiectiv turistic al Câmpinei. Un castel deosebit, impresionant, unic, încărcat de simboluri. Un edificiu care are în spate trista poveste a familiei Hasdeu, un templu dedicat Iuliei, un loc de refugiu pentru Bogdan Petriceicu Hasdeu după moartea unicei sale fiice la doar 19 ani. Creșterea constantă a numărului de turiști s-a datorat în special promovării permanente pe care a făcut-o regretata Jenica Tabacu, director al muzeului din 1998 și până în decembrie 2018, când a plecat dintre noi pentru totdeauna. O pierdere imensă pentru Castel, pentru Câmpina, pentru cultura națională. Castelul "Iulia Hasdeu" este aici, este al Câmpinei, iar munca Jenicăi Tabacu trebuie continuată indiferent cine preia responsabilitatea conducerii muzeului.

3126 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1473 vizualizari
21 mar. 2019 11:40

Ziua Internațională a Francofoniei, sărbătorită la Școala Centrală Câmpina

La intrarea în incinta Școlii Gimnaziale Centrale Câmpina atrage imediat atenția o expoziție deosebită. Desene, picturi, machete, mânuțe cu mesaje scrise în limba franceză, steagul României alături de cel al Franței. Copiii au sărbătorit ieri, 20 martie 2019, Ziua Internațională a Francofoniei, iar întreaga săptămână este dedicată limbii franceze.

2254 vizualizari
20 mar. 2019 21:50

La Bănești s-au reluat lucrările de modernizare a drumurilor, în cadrul proiectului cu finanțare europeană de un milion de euro

1 comentarii

Anul trecut, în comuna Bănești a început derularea unui proiect cu fonduri europene în valoare de un milion de euro. Este vorba, după cum se știe deja, despre modernizarea mai multor drumuri, unele dintre acestea fiind asfaltate pentru prima dată. Unele lucrări au fost executate în 2018, iar anul acesta, odată cu îmbunătățirea condițiilor meteorologice, s-au redeschis două noi fronturi de lucru.

Alte stiri recente

558 vizualizari
21 mar. 2019 21:04

Liga A Prahova, etapa a 19-a. Avancronici și delegări

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 19-a din Liga A Prahova. Capul de afiș al rundei pare a fi la Păulești, dar și la Brebu, Coada Izvorului sau Urlați se anunță meciuri interesante. Iată programul cu scurte avancronici și cu delegările arbitirlor și observatorilor:

840 vizualizari
21 mar. 2019 17:30

Anunț public privind închirierea unor spații comerciale din corpul C1 al Pieței Centrale Câmpina

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea unei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează: 
1. Două spații comerciale în suprafață de 38 mp
Destinație: comercializare carne, produse din carne și alte produse agroalimentare conform HGR nr. 348/2004. Prețul de pornire al licitației este de 2,5 lei/mp/zi aprobat prin HCL Câmpina din 31.01.2019. Tariful de închiriere este scutit de TVA. Prioritate pentru închirierea spațiilor în suprafață de 38 mp o au dosarele cu LICENȚE DE FABRICAȚIE ÎN DOMENIUL PRODUCȚIEI DE PRODUSE ALIMENTARE.