Curtea de Apel menține decizia Tribunalului Prahova de anulare a concursului prin care soția administratorului public, Remus Bădulescu, a fost angajată la Biblioteca Municipală Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La finalul anului trecut, Tribunalul Prahova a dispus anularea concursului prin care a fost ocupat postul de bibliotecar gradul IA la Biblioteca Municipală Câmpina, concurs câștigat de Georgiana Bădulescu, soția administratorului public al municipiului, Remus Bădulescu. Decizia Tribunalului nu era definitivă și a fost atacată cu recurs de Municipiul Câmpina prin primar. Recursul s-a judecat ieri, 18 octombrie 2018, la Curtea de Apel Ploiești, iar instanța a dispus menținerea, în cea mai mare parte, a sentinței Tribunalului, inclusiv anularea concursului de ocuparea a postului menționat. De această dată, decizia este definitivă.

Vă reamintim că o fostă angajată a Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati", Elena Mihăilescu, a dat în judecată Primăria Câmpina, solicitând anularea procesului verbal prin care i-a fost respins dosarul de concurs, precum și anularea concursului pentru ocuparea postului vacant de bibliotecar gradul IA. În urma concursului respectiv, postul a fost ocupat de Georgiana Bădulescu, soția administratorului public Remus Bădulescu. 
Pentru postul respectiv, Primăria a organizat concurs în data de 10 ianuarie 2017, iar pentru acest concurs și-au depus dosarele Elena Mihăilescu, Georgiana Bădulescu și încă un candidat. Dosarul Elenei Mihăilescu a fost, însă, respins, motivul invocat de comisia de concurs fiind acela că postul este scos la concurs pentru a fi ocupat pe perioadă nedeterminată, iar un pensionar nu poate fi angajat, conform legii, decât pe perioadă determinată. A urmat proba scrisă, la care cele două candidate rămase în concurs au obținut note mari, dar ulterior, la proba orală, una dintre ele nu s-a mai prezentat, considerând că nu are nicio șansă să câștige acest concurs având în vedere cine este contracandidata. În aceste condiții, Georgiana Bădulescu a luat concursul și a ocupat postul respectiv. Elena Mihăilescu s-a adresat instanței, iar după mai multe termene și amânări, sentința a fost pronunțată pe 28 decembrie 2017. Instanța de fond a decis anularea procesului-verbal încheiat în urma respingerii dosarului Elenei Mihăilescu, anularea raportului final al concursului pentru ocuparea postului de bibliotecar gradul IA la Biblioteca Municipală Câmpina și anularea concursului, dar și obligarea Primăriei la reorganizarea acestui concurs.
Primăria a făcut recurs, iar acum Curtea de Apel a decis să respingă doar aceată ultimă parte a sentinței Tribunalului, cea legată de obligativitatea organizării unui nou concurs. Asta o va face Primăria, dacă vrea sau nu. În rest, Curtea de Apel a menținut sentința inițială: anularea procesului-verbal, anularea raportului final al concursului și anularea concursului.
În aceste condinții, Georgiana Bădulescu va trebui să părăsească postul de la Biblioteca Municipală (instituție care face parte din aparatul de specialitate al primarului). Primăria va trebui să dispună încetarea raportului de muncă în termen de cel mult 30 de zile, potrivit Codului Muncii. Apoi, tot Primăria, în speță primarul, va decide dacă va mai organiza sau nu concurs pentru postul respectiv și va fi interesant de urmărit acest lucru. Adică, dacă va organiza și cine îl va câștiga.

Citiți și: Tribunalul Prahova a dispus anularea concursului prin care soția administratorului public Remus Bădulescu a fost angajată la Biblioteca Municipală Câmpina

4004 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Carmen 20.10.2018 08:19 Nu a mai fost o speță similara și acum câțiva ani când a fost ocupat postul la Politia Locala? Dosarul d-nei Gabi Barbu a fost respins și dl de la Direcția Economica a rămas singurul candidat pt ca ' asa trebuia'?
  • Alistar Emanoil 20.10.2018 09:09 Este o practică a Primăriei Câmpina. Un subiect tabu. Pentru angajarea unor persoane „apropiate”, concursurile sunt pregătite în așa fel încât să fie doar un dosar. Al celui care trebuie să câștige. Se pot verifica următoarele angajări: Baltac Bianca - consilier personal primar, Hinț Antonela - soție șofer primar, Ene Daniela - nașa viceprimarului, Georgiana Bădulescu - soție citymanager, Sorin Modrogan și Mihaela Modrogan - „rudele” primarului, etc. P.S. Cum să nu fie tolerați Anton și Iarca dacă sțiu atât de multe!?
  • Jorj 20.10.2018 10:20 Propun sa colectionati dupa 90 pliantele candidatilor si cei din spatele lor.Majoritatea sunt la loc caldut si incep sa ascuta sabiile unii la altii.Doar fiica lui D.T sa se simta bine la primarie? Hai sa ne bagam in politica sa numaram banii...
  • Viorel 20.10.2018 14:21 Ce studii are doamna , poate cunoaște cineva. In alta ordine de idei dacă ești pensionar lasă și pe alții sa muncească.
  • George 20.10.2018 16:17 la prima vedere pare imoral. Toată lumea are dreptul sa muncească, soți , soții sau rude. Poate chiar sunt oameni capabili, ne repezim sa calificam negativ ! Iar dacă își câștiga salariul cinstit e foarte bine și normal. Decât o singura ruda angajata și incapabila mai bine așa. Cât despre pensionari, sa ne ierte Dumnezeu, vor și tinerii sa muncească.
  • Ionut 20.10.2018 20:30 Frate și justiția face jocul PSD, dă dreptate la pensionari ca sa voteze marele partid. Ai ieșit la pensie pleaca acasa sa muncim și noi nu sa ne chinuim prin Anglia

Actualitate

1933 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)

1811 vizualizari
23 ian. 2019 19:38

Cursurile școlare vor fi suspendate în toată țara vineri, 25 ianuarie 2019

Ministerul Educației Naționale a emis astăzi un ordin prin care se decide suspendarea cursurilor școlare în întreaga țară pentru vineri, 25 ianuarie 2019. Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut, în ultima săptămână, cu peste 20% față de nivelul așteptat. Joi, 24 ianuarie, este, oricum, zi liberă, astfel că, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

Alte stiri recente

2199 vizualizari
23 ian. 2019 20:55

Hora Unirii, dansată de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

1 comentarii

Pentru că joi, 24 Ianuarie, este zi liberă, elevii și profesorii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina au sărbătorit cu o zi mai devreme Unirea Principatelor Române. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal) au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

1703 vizualizari
23 ian. 2019 11:43

Primăria Câmpina vă invită să dansați Hora Unirii pe 24 ianuarie 2019, în Pasajul de la Ceas

1 comentarii

UPDATE - Evenimentul a fost anulat.

La 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită joi, la ora 12.00, în Pasajul de la Ceas, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.