HidroPrahova a semnat contractul de finanțare pentru continuarea lucrărilor de canalizare din județ. Câmpina, marea problemă

Actualitate (Categoria articolului)

Conducerea operatorului regional de apă și canal HidroPrahova a semnat, cu Ministerul Fondurilor Europene, contractul pentru fazarea proiectului privind reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare din județul Prahova. Practic, este vorba despre obținerea finanțării pentru continuarea lucrărilor începute cu fonduri europene prin POS Mediu 2007-2013 și care acum vor fi continuate tot cu fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.

Noul contract de finanțare a fost semnat la sfârșitul anului trecut și are o valoare de 332.774.555 lei din care 91,87% reprezintă fonduri europene nerambursabile. Contribuția de la bugetul de stat este de aproximativ 28,8 milioane lei, iar contribuția HidroPrahova este de 4,43 milioane lei.
După cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al societății HidroPrahova, Eugen Ionică, fazarea proiectului va permite finalizarea lucrărilor la investițiile deja începute în anii precedenți. Și este vorba despre:
- reabilitare și extindere stație de epurare a apelor uzate în orașele Sinaia și Breaza
- reabilitare și extindere stație de tratare apă potabilă în orașele Comarnic și Sinaia
- reabilitare și extindere stație de epurare a apelor uzate în Câmpina și Plopeni
- reabilitare și extindere stație de epurare a apelor uzate în Vălenii de Munte, Mizil și Urlați
- extinderea rețelei de canalizare la Sinaia, Bușteni, Azuga
- captare Valea lui Bogdan, stație de pompare apă Breaza și Comarnic
- extindere rețea de distribuție a apei la Breaza și Comarnic
- extindere rețea de canalizare la Comarnic
- extindere rețea de canalizare la Breaza
- extindere rețea de canalizare la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte.

Problema finanțării a fost rezolvată. Se pot achita și facturile restante (acolo unde este cazul), pot fi continuate și lucrările sistate. Lucrări care, cu excepția celor de canalizare de la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte, pot fi reluate imediat ce vremea va permite. La Câmpina și în celelalte două localități menționate, reluarea lucrărilor nu este posibilă deoarece nu există firmă constructoare. Nu are cine să lucreze efectiv. Știți deja că există un conflict comercial între SC Cast și HidroPrahova, după ce firma din Bănești a reziliat unilateral contractul de execuție, iar acest conflict a ajuns la Curtea de Mediere și Arbitraj de la București. Sunt două variante: fie cele două părți implicate se împacă și atunci contractul va fi reluat, în anumite condiții; fie cele două părți nu se împacă și, probabil, vor ajunge în instanță, iar în aceste condiții HidroPrahova va trebui să organizeze o nouă licitație pentru lucrările de canalizare de la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte. Nu mai e nevoie să vă reamintim că lucrările de la Câmpina sunt cele mai întârziate. Au fost realizate doar în proporție de aproape 50%.

(Foto cu caracter ilustrativ din timpul lucrărilor de canalizare din centrul Câmpinei)

6800 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionut 25.01.2017 16:55 Ne rupe masinile in doua pe Valea Doftanei si Bobalna. Din cauza unor nesimtiti
  • Tudor Florin 18.08.2017 14:02 Vreau o lamurire in privinta modificarilor propuse de D-vs in alimentarea cu apa POTABILA in Slanic Prahova.Ma refer la preturi si lucrari in conformitate cu normativele,metodologiile si aplicarile lor,cf,legilor aprobate in totalitate.Multumesc .

Actualitate

220 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1121 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

156 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

966 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.