Strada Siretului din Câmpina reprezintă un paradox. La capătul dinspre Strada I.H. Rădulescu este extrem de curată, acolo aflându-se casele ANL și Parcul Soceram. La capătul dinspre Bulevardul Carol I, strada s-a transformat într-o rampă improvizată de gunoi pentru cei care locuiesc în zonă și nu numai pentru ei.
Când intri pe Strada Siretului, dinspre Bulevardul Carol I, mai întâi vezi cele două indicatoare mari, unul mai vechi şi ruginit, altul mai nou, care atrag atenţia că aruncarea gunoiului în această zonă este strict interzisă și se sancționează cu amendă. Chiar de sub aceste indicatoare începe mizeria. Iar totul capătă proporţiile unei rampe de gunoi în porţiunea afectată de alunecările de teren, pe care probabil că oamenii încearcă să o combată prin... umplerea spaţiului respectiv cu gunoi. Sunt tot felul de gunoaie, de la saci cu moloz, la deşeuri vegetale, de la pungi şi PET-uri la hârtii şi altele. De unde atâta gunoi? Nimeni nu a văzut nimic, nimeni nu ştie nimic. La adăpostul anonimatului, mai mulţi locuitori din zonă ne-au precizat că se mai întâmplă ca seara să audă câte o maşină sosind şi zgomotul specific al unui sac aruncat. „Probabil sunt bucureşteni, pentru că vin mai ales duminică seara, dar poate şi alţii. Poate şi dintre vecinii mei aruncă... Dar nu ieșim să vedem ce se întâmplă pentru că ne este frică. Unii lasă gunoi, alții aduc câini aici sau prin curbele care coboară spre Lunca Cornului”, ne-a declarat unul dintre câmpinenii care locuiesc în zonă.
Poate nu ar fi rău dacă toate proprietăţile din zonă ar fi verificate să se știe cu exactitate unde există contracte cu operatorul de salubritate și unde nu. Poate nu ar fi rău de discutat, într-un cadru oficial, cu cei care locuiesc acolo, pentru că este imposibil să nu fi văzut pe nimeni niciodată aruncând gunoaie acolo. Şi, în ultimă instanţă, poate s-ar impune instalarea unor camere video de supraveghere, dublate de o monitorizare severă a poliției până când sunt prinşi cei care aruncă gunoi acolo. Așa s-ar putea da și un exemplu. Dacă spiritul civic al oamenilor de aici este minim, doar prin astfel de măsuri s-ar putea rezolva problema de pe Strada Siretului, capătul dintre Bulevardul Carol I. Ar mai fi o soluție (sperăm noi) - o lucrare amplă pentru combaterea alunecării de teren de aici. În bugetul din acest an sunt prevăzute fonduri (50.000 lei) pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea modernizării și consolidării Străzii Siretului. Dar va mai dura ceva timp până se vor demara, efectiv, lucrările.
Citiți și CÂMPINA CURATĂ - campania noastră și a voastră
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.
Pompierii din Câmpina și Băicoi au intervenit în cursul zilei de luni, 30 iunie, la un incendiu izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de pe Strada Republicii din orașul Băicoi.