Chiar dacă noua administrație locală, rezultată în urma alegerilor locale din 9 iunie, și-a intrat deja ”în pâine”, totuși, vom continua să prezentăm câteva idei, care ar putea contribui - fără bani prea mulți - la o imagine mai bună a localității, ceea ce se presupune că ne dorim cu toții.
Știm că există unele priorități legate de infrastructură, în general, legate de străzi, apă și canalizare, de parcări și parcuri, salubritate etc. Suntem siguri că le știe toată lumea, cu siguranță le știu și aleșii locali. Noi venim cu... altfel de idei.
Nu ar fi frumos într-un viitor muzeu al Câmpinei sau poate chiar în holul Primăriei Câmpina sau al altei instituții publice, care să fie accesibilă publicului larg, să avem o machetă a centrului vechi al Câmpinei din perioada interbelică?! Acest lucru ar putea fi posibil și fără a se cheltui bani prea mulți de la bugetul local. Șerbn Băleanu, un mare iubitor al istorie locale și un împătimit colecționar, este dispus să pună la dispoziția autorităților fotografii ale tuturor imobilelor de pe artera principală a urbei din perioada interbelică, fotografii pe baza cărora se poate realiza o machetă a centrului vechi al Câmpinei. Printr-un parteneriat cu Institutul de Arhitectură sau cu alte instituții interesate, și cu mijloacele moderne de astăzi, inclusiv, poate, folosind imprimante 3D, o astfel de machetă poate fi realizată. Ea ar putea avea și o legendă, unde să se spună în câteva cuvinte de fiecare edificiu în parte, mai ales că unele clădiri erau chiar superbe, Casa Venețiană fiind exemplul cel mai elocvent.
Sunt multe localități din lumea aceasta unde o machetă a zonei centrale, dintr-o anumită perioadă de timp, este un reper istoric și arhitectural remarcabil, un adevărat obiectiv în sine. (În imagine - o astfel de machetă a orașului San Gimignano expusă în muzeul superbului oraș din Toscana.)
Pentru că noi avem încredere în câmpineni, vă invităm să ne scrieți și să transmiteți idei pentru noua administrație. Cele mai bune idei vor fi publicate, astfel încât - în acest mod - vor ajunge la urechile noilor aleși locali. Și, poate, cine știe, unele vor deveni realitate!
Alte idei:
- Încurajarea desenării unor povești colorate pe blocurile cenușii
- Câmpina are nevoie de o Gărdină de Vară
La începutul fiecărui mandat, aleșii locali sunt obligați să-și completeze declarațiile de avere și de interese și să le depună la Primărie pentru a fi postate pe site-ul instituției. Iată cât de bogați (sau nu) sunt noii aleși câmpineni.
Marți seară, în jurul orei 23.00, în Prahova a avut loc un accident rutier terifiant, în urma căruia doi tineri - șoferul de 27 ani și pasagerul de 26 ani - și-au pierdut viața.
La finalul mandatului trecut, Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care se repartizau spațiile locative din blocurile sociale de pe străzile Petrolistului și Năsăud, construite cu fonduri europene, prin Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate.
În rectificarea bugetului local al municipiului Câmpina, care se va afla pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local din 13 decembrie 2024, a fost inclusă suma de 150.000 lei pentru întocmirea DTAD (documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de demolare) și realizarea efectivă a lucrărilor de demolare a fostului cinematograf.