Fundația Zamolxes din Câmpina a lansat un proiect nou, dedicat radioamatorismului

Social (Categoria articolului)

La sediul Centrului Cultural pentru Tineret Zamolxes din Câmpina a avut loc, marți după-amiază, lansarea oficială a unui proiect ambițios. Intitulat ”SMART Kids&Teens On The Air”, proiectul are multe provocări interesante, una dintre acestea fiind cea a unei comunicări radio cu astronauți de pe o navetă spațială.

”Este un proiect care are ca scop dobândirea de competențe în dezvoltarea personală și socială, electronică, radio-comunicaţii de amator şi radio-orientare de către 20 de elevi din clasele a V-a până la a XII-a, de la școlile și liceele din municipiul Câmpina. Prin acest proiect se intenționează provocarea spiritului de inovație al copiilor și tinerilor prin participarea activă la cele 20 de ateliere de lucru (dezvoltare personală și socială, electronică, radio comunicaţii de amator şi radio-orientare) planificate pe întreaga perioadă de desfășurare a proiectului. "Estimăm că prin atingerea obiectivelor proiectului se vor obține rezultate cantitative și calitative precum dobândirea de competențe în activități de tipul do-it-yourself în electronică, radio comunicaţii de amator şi radio-orientare, abilități de comunicare și lucru în echipă, creșterea spiritului creativ și inovativ și dobândirea de competențe în educația peer-to-peer”, ne-a declarat Florin Predescu, directorul Fundației Zamolxes. (video)
Practic, proiectul este dedicat în primul rând radioamatorismului, un domeniu fascinant, destul de puțin cunoscut la noi, chiar dacă în Câmpina sunt peste 70 de radioamatori înregistrați oficial. De asemenea, atelierele vor aborda teme extrem de interesante, printre care: comunicarea radio cu astronauți de pe navete spațiale; lansarea unui balon meteo cu GPS și camera video; curs instruire examen radioamator, conform normelor ANCOM; comunicarea radio prin sateliți cu radioamatori; curs alfabet Morse; comunicarea radio în unde scurte și ultrascurte cu radioamatori; construcții antene unde ultrascurte pentru comunicarea prin sateliți. La finalul proiectului va avea loc și un eveniment treasure-hunt pentru a testa cunoștințele dobândite de participanți în timpul atelierelor de lucru, cu premii simbolice.

3351 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1610 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

828 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

447 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

99 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.