Fundația Zamolxes din Câmpina a lansat un proiect nou, dedicat radioamatorismului

Social (Categoria articolului)

La sediul Centrului Cultural pentru Tineret Zamolxes din Câmpina a avut loc, marți după-amiază, lansarea oficială a unui proiect ambițios. Intitulat ”SMART Kids&Teens On The Air”, proiectul are multe provocări interesante, una dintre acestea fiind cea a unei comunicări radio cu astronauți de pe o navetă spațială.

”Este un proiect care are ca scop dobândirea de competențe în dezvoltarea personală și socială, electronică, radio-comunicaţii de amator şi radio-orientare de către 20 de elevi din clasele a V-a până la a XII-a, de la școlile și liceele din municipiul Câmpina. Prin acest proiect se intenționează provocarea spiritului de inovație al copiilor și tinerilor prin participarea activă la cele 20 de ateliere de lucru (dezvoltare personală și socială, electronică, radio comunicaţii de amator şi radio-orientare) planificate pe întreaga perioadă de desfășurare a proiectului. "Estimăm că prin atingerea obiectivelor proiectului se vor obține rezultate cantitative și calitative precum dobândirea de competențe în activități de tipul do-it-yourself în electronică, radio comunicaţii de amator şi radio-orientare, abilități de comunicare și lucru în echipă, creșterea spiritului creativ și inovativ și dobândirea de competențe în educația peer-to-peer”, ne-a declarat Florin Predescu, directorul Fundației Zamolxes. (video)
Practic, proiectul este dedicat în primul rând radioamatorismului, un domeniu fascinant, destul de puțin cunoscut la noi, chiar dacă în Câmpina sunt peste 70 de radioamatori înregistrați oficial. De asemenea, atelierele vor aborda teme extrem de interesante, printre care: comunicarea radio cu astronauți de pe navete spațiale; lansarea unui balon meteo cu GPS și camera video; curs instruire examen radioamator, conform normelor ANCOM; comunicarea radio prin sateliți cu radioamatori; curs alfabet Morse; comunicarea radio în unde scurte și ultrascurte cu radioamatori; construcții antene unde ultrascurte pentru comunicarea prin sateliți. La finalul proiectului va avea loc și un eveniment treasure-hunt pentru a testa cunoștințele dobândite de participanți în timpul atelierelor de lucru, cu premii simbolice.

1770 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

398 vizualizari
20 oct. 2020 20:25

Game Changers Câmpina organizează o conferință online despre dezvoltare personală

Dezvoltarea personală este un domeniu încă prea puțin explorat la noi, dar încet-încet, mai ales în rândul tinerilor, al celor aflați la început de drum în viață, acest domeniu devine din ce în ce mai apreciat. Poate tocmai de aici a apărut și dorința Grupului Informal de Inițiativă Game Changers Câmpina de a organiza un astfel de eveniment. Inițial, s-a dorit o conferință față în față, dar pentru că lucrurile din punct de vedere al măsuirilor sanitare sunt încă destul de complicate, s-a decis oganizarea acestei conferințe online.

1819 vizualizari
20 oct. 2020 08:16

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 octombrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

990 vizualizari
20 oct. 2020 20:30

Personalul auxiliar din cadrul Spitalului Municipal Câmpina și-a recâștigat în instanță sporurile pierdute în 2019

La finalul anului 2018, odată cu aplicarea Ordonanței de Urgență nr.114, angajaților din spitale, cei care formează personalul auxiliar (infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, bucătărese etc), le-au fost tăiate sporurile pentru munca prestată în week-end, de sărbătorile legale și în celelalte zile declarate libere conform reglementărilor legale în vigoare. Peste 50 de angajați ai Spitalului Municipal Câmpina au dat în judecată instituția și au câștigat procesul atât la fond, cât și la apel.

1147 vizualizari
20 oct. 2020 19:27

Sebastian Strechioiu (Lido Câmpina) a urcat pe podium în etapa a patra a Campionatului Național de Motocros

În week-end, pe traseul de Șugaș, de lângă Sf. Gheorghe, a avut loc etapa a patra a Campionatului Național de Motocros, competiție la care au participat și sportivi de la clubul Lido Câmpina, club condus de fostul mare campion Cătălin Duță.