Litigiul dintre CS Câmpina și HM Junior este deja binecunoscut. Campinatv.ro a fost singura publicație care a relatat pas cu pas desfășurarea acestui conflict, cu toate implicațiile sale. În condițiile în care CS Câmpina are ca ultim termen 2 mai 2018, ora 13.00, pentru a achita datoria către HM Junior, datorie stabilită prin decizia Comisiei de Recurs a FRF, ar părea că povestea se apropie de final. Nici pe departe, pentru că sfârșitul sportiv al secției de fotbal a CS Câmpina va declanșa alt val de procese, iar la final vom asista, probabil, la executarea silită a clubului administrației câmpinene. Totuși, înaintea ședinței din 26 aprilie a Consiliului Local, deci cu câteva zile înainte de expirarea termenului limită, poate ar fi oportun să prezentăm cu ce a greșit, în opinia noastră, fiecare parte a acestui conflict și mai ales cum s-ar putea rezolva problema excluderii CS Câmpina din competițiile fotbalistice.
Mai întâi, părţile cu responsabilitate şi vină în acest litigiu sunt CS Câmpina, HM Junior Câmpina, AJF Prahova şi administraţia locală, aici incluzând atât Consiliul Local, cât şi Primăria Câmpina.
CS Câmpina a greşit când a încheiat contractul de colaborare cu HM Junior, fără a aduce acest contract în fața Consiliul Local şi fără a avea pe el semnătura unui jurist. Este un contract prost, făcut la mica înțelegere și care, iată, creează numeroase probleme. Apoi, conducerea CS Câmpina a greşit când nu a acţionat în instanţă HM Junior pentru a rezilia contractul imediat ce clubul lui Hagianu a solicitat grila de formare a jucătorilor şi nu a cedat cea de-a doua echipă de jucători, parte a contractului.
HM Junior Câmpina a greşit pentru că nu a cedat o a doua echipă către CS Câmpina, conform contractului de colaborare, mai mult a venit la un moment doar cu doi jucători dintr-o listă de 18, impresia fiind una de neseriozitate. Apoi, a greşit când a solicitat compensaţiile de formare pentru jucători cedaţi în primul an al contractului cu CS Câmpina. Chiar dacă a beneficiat de naivitatea CS Câmpina, care nu a stipulat în contract, în mod expres, interdicţia clubului HM de a solicita compensaţii de formare a jucătorilor, totuşi, HM Junior nu avea dreptul moral să ceară aceste compensaţii, în condiţiile în care primise un folos evident pentru aceşti jucători – utilizarea gratuită a terenului sintetic.
AJF Prahova are partea sa de vină, pentru că dincolo de abuzurile pe care le invocă reprezentanţii CS Câmpina și care pot fi discutate, are grave lacune în astfel de situaţii – de la alcătuirea comisiilor din oameni care nu prea au legătură cu fenomenul, la deficienţe grave în documente.
Administraţia câmpineană (Consiliul Local şi Primăria) – are cea mai mare parte de vină, pentru că a permis şi tolerat tot acest scandal care aduce grave prejudicii de imagine Câmpinei, prejudicii de care mulţi reprezentanți ai administrației locale nici nu par să fie conştienţi. Administraţia a greşit că a acceptat contractul încheiat doar de Adrian Stoican, că nu a reacționat încă de la început şi a greşit prin pasivitatea (cu foarte mici excepţii) aproape condamnabilă cu care a ignorat acest litigiu. Şi poate cea mai mare greşeală este aceea că îl ţine în braţe în continuare pe preşedintele Adrian Stoican în ciuda greşelilor flagrante ale acestuia generate, probabil, de lipsa de experiență și de faptul că a fost prost sfătuit de diverse persoane.
Paradoxal, poate, chiar dacă administraţia locală are – cel puţin în opinia noastră – cea mai mare parte de vină, tot de aici ar putea veni rezolvarea. Care este foarte simplă: preşedintele Stoican ar trebui chemat în şedinţa Consiliului Local şi să i se pună în vedere ca, înainte de 2 mai, să achite datoria către HM Junior pentru a opri procesul de excludere a CS Câmpina din fotbal. Apoi, Stoican ar avea următoarele alternative: fie se îndreaptă în instanţă pentru recuperea prejudiciului, fie plăteşte suma respectivă din buzunar, ca unic semnatar al contractului cu HM Junior.
Am auzit de mai multe ori la nivelul administrației locale expresia “Și ce dacă va fi dezafiliat CS de la FRF, ce dacă va fi exclus CS din fotbal, facem alt club!” Oameni buni, în sport nu e ca la partid. Vă săturați de unul și treceți la altul sau faceți altul. Pe de altă parte, pe banii cui faceți alt club, tot pe banii contribuabililor așa cum a fost făcut și CS Câmpina și apoi nu i-a mai păsat nimănui cum sunt cheltuiți acești bani?!
Informațiile transmise la CSAT de serviciile secrete despre campanie lui Călin Georgescu au fost desecretizate miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea.
Podul feroviar peste râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina, va deveni curând istorie..
13 organizații neguvernamentale i-au cerut președintelui Klaus Iohannis desecretizarea informațiilor din ședința Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT) de săptămâna trecută.
Pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină la un incendiu produs în această dimineață la o locuință din satul Perșunari, comuna Cocorăștii Colț.