Parcul de pe Bulevardul Culturii, realizat cu bani europeni de la Administrația Fondului de Mediu, este acum năpădit de buruieni

Social (Categoria articolului)

Întrebări către responsabilii din Primăria Câmpina: v-ați trimite copiii să se joace în parcul de pe Bulevardul Culturii? Sau v-ați duce să vă plimbați prin această zonă? Cândva un loc foarte frumos, a cărei reabilitare a costat 440.000 lei (fără TVA), cea mai mare parte a finanțării fiind asigurată din bani europeni de la Administrația Fondului de Mediu.

A fost un loc frumos. Acum, parcul este plin de buruieni, pe alocuri mai înalte, poate, decât un copil. Nimic nu mai amintește de parcul modern, inaugurat în 2012, primul din Câmpina al cărui iluminat public era asigurat prin panouri fotovoltaice. Panourile nu mai funcționează de aproape un an, subiect despre care s-a vorbit de mai multe ori în ședințele Consiliului Local care tocmai și-a încheiat mandatul. Dar nefuncționale au rămas, chiar dacă, din informațiile noastre, sunt încă în garanție ca și întreaga lucrare privind reabilitarea parcului.
Panourile, ca panourile, dar cu buruienile și gunoaiele ce facem? S-au investit atâția bani în acest parc doar pentru... găinile care se plimbă în voie pe aleile pavate cândva, dar care acum aproape că nu mai există?

După ce, în urmă cu aproape două săptămâni, am scris despre bălăriile care au invadat incinta Căminului Petrol, mai mulți cititori ne-au semnalat situații similare (de nepăsare a autorităților) în mai multe zone din Câmpina, care aparțin domeniului public. Parcul de pe Bulevardul Culturii este una dintre aceste zone. Le vom lua pe rând și vom scrie despre ele, apoi vom reveni asupra lor până când problemele semnalate vor fi rezolvate. Gata, alegerile au trecut, este timpul să ne apucăm și de treabă! 

7071 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • radu mamii 21.06.2016 10:09 Este un exemplu de ... si iresponsabilitate a Primarului care este .Asa o sa arate Campina in viitorul apropiat.Trebuie infiintata o noua firma sa se ocupe de reparatie,sau sa iasa cei dein Primarie la munca .Sau sa vanda masina de 28 mii euro si sa cumpere bicliclte pt Politia Locala inexistenta pe teren.
  • John 22.06.2016 11:17 O mare mizerie!!!!!!!
  • Grigore 24.06.2016 00:43 Dar angajatii din Primarie nu vad ce se intampla? D-le primar, cum le permiteti sa isi rezolve problemele personale si altele. @?...in timpul programului? I-ati scapat de sub control,pacat ca nu observati de ce sunt in stare.V-as sugera niste localizatoare gps.
  • Paraipan 24.06.2016 12:45 Pt. Grigore - lasă ca se ocupa viitorul viceprimar!

Social

3638 vizualizari
18 feb. 2019 21:50

A încetat din viață Dan Ștefan Chițu, maestru emerit al sportului, multiplu campion național și balcanic la motocros

O seară tristă pentru sport, o seară tristă pentru Câmpina. Ne-a părăsit pentru totdeauna Dan Ștefan Chițu, unul dintre marii campioni ai României la motocros, maestru emerit al sportului, fost antrenor al lotului național de motocros și, mai târziu, patron al echipei de fotbal Poiana Câmpina. Dan Chițu a încetat din viață în această seară, după o grea suferință. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!

2096 vizualizari
18 feb. 2019 11:50

Mărțișoare handmade la "Lumea lui Scăpărici". Banii obținuți din vânzarea lor vor fi donați Asociației "Arca lui Norocel"

În această perioadă, la centrul educațional pentru copii "Lumea lui Scăpărici" din Câmpina au loc pregătiri intense pentru venirea primăverii. Se lucrează la realizarea unor mărțișoare care să le bucure sufletele celor care le vor primi. Sunt mărțișoare din fimo (pastă polimerică, modelatoare), diverse modele, foarte frumos colorate. Se lucrează cu drag, dar și cu multă speranță, pentru că această activitate are și un scop anume. Toți banii încasați din vânzarea mărțișoarelor vor fi donați Asociației pentru protecția animalelor "Arca lui Norocel" din Câmpina.

Alte stiri recente

2028 vizualizari
18 feb. 2019 18:42

Din nou despre Soldatul câmpinean, evaluat la 22.600 lei și mutat dintr-un parc în altul cu 184.794 lei

O sumă foarte mare (de aproape 185.000 lei) și o vorbă neinspirată (“am semnat ca primarul”), spusă probabil într-unul dintre rarele momente de sinceritate absolută ale primarului Horia Tiseanu, au declanșat scandalul din jurul mutării Monumentului Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională. Soldatul cel greu încercat de-a lungul timpului. Deși s-a vorbit și s-a scris mult pe marginea acestui subiect, mai sunt câteva lucruri care ar trebui subliniate, unele chiar clarificate. Monumentul a fost realizat în anul 1925, la cererea Primăriei Câmpina, de către sculptorul Gheorghe Tudor din Breaza. A costat 250.000 lei. Astăzi, la aproape un secol de la realizarea ei, statuia - monument de for public - are o valoare de inventar de 22.600 lei, potrivit unui raport de evaluare comandat de Primărie.

2062 vizualizari
18 feb. 2019 09:45

Ateliere de creație, concursuri și momente artistice la Târgul Mierii, Câmpina 2019

La sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 22-24 februarie 2019, la Casa Tineretului din Câmpina se va desfășura cea de-a XIV-a ediție a Târgului Mierii, eveniment la care vor fi prezenți peste 100 de apicultori din întreaga țară, dar și din străinătate - Macedonia, Republica Moldova, Serbia și Bulgaria. Târgul Mierii este organizat de Asociația Apicolă "Valea Prahovei", împreună cu administrația locală câmpineană, iar programul manifestării îl puteți citi în continuare.