Întrebări către responsabilii din Primăria Câmpina: v-ați trimite copiii să se joace în parcul de pe Bulevardul Culturii? Sau v-ați duce să vă plimbați prin această zonă? Cândva un loc foarte frumos, a cărei reabilitare a costat 440.000 lei (fără TVA), cea mai mare parte a finanțării fiind asigurată din bani europeni de la Administrația Fondului de Mediu.
A fost un loc frumos. Acum, parcul este plin de buruieni, pe alocuri mai înalte, poate, decât un copil. Nimic nu mai amintește de parcul modern, inaugurat în 2012, primul din Câmpina al cărui iluminat public era asigurat prin panouri fotovoltaice. Panourile nu mai funcționează de aproape un an, subiect despre care s-a vorbit de mai multe ori în ședințele Consiliului Local care tocmai și-a încheiat mandatul. Dar nefuncționale au rămas, chiar dacă, din informațiile noastre, sunt încă în garanție ca și întreaga lucrare privind reabilitarea parcului.
Panourile, ca panourile, dar cu buruienile și gunoaiele ce facem? S-au investit atâția bani în acest parc doar pentru... găinile care se plimbă în voie pe aleile pavate cândva, dar care acum aproape că nu mai există?
După ce, în urmă cu aproape două săptămâni, am scris despre bălăriile care au invadat incinta Căminului Petrol, mai mulți cititori ne-au semnalat situații similare (de nepăsare a autorităților) în mai multe zone din Câmpina, care aparțin domeniului public. Parcul de pe Bulevardul Culturii este una dintre aceste zone. Le vom lua pe rând și vom scrie despre ele, apoi vom reveni asupra lor până când problemele semnalate vor fi rezolvate. Gata, alegerile au trecut, este timpul să ne apucăm și de treabă!
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit semnale că mai mulți cetățeni au fost apelați telefonic de persoane care s-au prezentat drept angajați ai caselor de asigurări de sănătate.
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.