UPDATE 20.30 - Potrivit ISU Prahova, incendiul a fost lichidat în jurul orei 20.15. Mai există câteva focare izolate, motiv pentru care mai mulți pompieri (cu o autospecială) rămân peste noapte pentru a înlătura complet arderile și pentru a supraveghea zona. Cauza incendiului a fost un scurtcircuit produs în urma suprasolicitării unui motor electric.
UPDATE 17.45 - Circulația feroviară este întreruptă între Florești și Câmpina. Conducerea CFR a luat această decizie în urmă cu aproximativ jumătate de oră (la 17.30). Din cauza vântului, focul a ajuns prea aproape de calea ferată, iar fumul dens reduce vizibilitatea.
Un incendiu extrem de puternic a izbucnit în această după-amiază, în jurul orei 16.00, la un depozit de mase plastice aparținând unei societăți comerciale din comuna Florești.
Într-o primă fază, ISU Prahova a intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă, la fața locului deplasându-se și o Ambulanță Smurd. Din fericire, nu sunt victime. Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU, Raluca Vasiloaie, a fost nevoie de suplimentarea forțelor de intervenție cu încă cinci autospeciale cu apă, în total 50 de pompieri acționând pentru stingerea incendiului. Fumul este vizibil de la mare distanță. Se vede și de la Băicoi, dar și din Câmpina, de la nivelurile superioare ale blocurilor cu zece etaje.
Suprafața afectată de incendiu este de aproximativ 3.000 mp. A fost săpat și un culoar, cu un buldoexcavator, pentru a se împiedica propagarea focului. Din fericire, în zonă nu sunt locuințe.
(Sursă video - ISU Prahova)
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit semnale că mai mulți cetățeni au fost apelați telefonic de persoane care s-au prezentat drept angajați ai caselor de asigurări de sănătate.
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.