CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

A trecut un an de la prima ediție a "Festivalului de Creație și Recreație" din Brebu - și a fost un an plin!

- Social -

A trecut un an de la prima ediție a

După tabăra din vara lui 2021, echipa de organizare a zis că e doar prima filă a unei frumoase povești. Și s-a dovedit că este chiar așa!

Tinerii au pornit la drum cu pregătirile ediției a II-a încă de la finalul lunii septembrie, când au început să lucreze la proiectul ce urma să fie iarăși trimis "Corpului European de Solidaritate" pentru finanțare, ceea ce s-a și întâmplat. Deoarece copiii și voluntarii din comună și din împrejurimi și-au exprimat dorința de a mai participa la ateliere creative și de a mai avea parte de jocuri amuzante și educative alături de inițiatorii proiectului, cei 5 tineri au decis că aveau de făcut câteva modificări proiectului pentru ca acesta să decurgă cât mai bine și să bucure cât mai mulți copii din Brebu și nu numai. Astfel, echipa s-a mărit și i-a urat un călduros "bun venit" Ralucăi, iar mai apoi s-au alăturat Marina, Maria și Erika, voluntarele ce cu mult curaj și-au asumat și sarcina de a ghida ateliere de modelaj, împâslit și orientare în natură.
A doua mare schimbare a fost organizarea de ateliere creative în fiecare duminică, tot la sala de judo a Asociației Sportive Neculai Drăgan din Brebu. La acestea numărul de participanți a fost în jur de 20, activitățile fiind anunțate vinerea pe paginile de Facebook și Instagram ale Festivalului de Creație și Recreație. De la o săptămână la alta, temele atelierelor au variat, printre acestea numărându-se origami, scriere creativă, teatru de improvizație, muzică și dans, ceramică și pictură, jocuri de societate, cusut și înnodat brățări și chiar o excursie de o zi la munte, în Bucegi.
Și uite-așa au trecut lunile cu ateliere duminicale, și, cum vara se apropia, la fel și tabăra. Mesajele pentru înscrieri apăreau din ce în ce mai multe, iar numărul de 30 de participanți stabilit fusese de mult atins. Ce era de făcut? Fără foarte mult timp de discuții, s-a hotărât organizarea a două tabere, între 11-17 iulie și 25-31 iulie, că de! prea erau entuziasmați copiii! Aici a devenit un pic mai complicat pentru toată lumea, programul voluntarilor și chiar al organizatorilor nu putea fi eliberat astfel încât aceeași echipă de oameni să poată participa la ambele tabere.
Așa că s-au pus pe căutat noi voluntari, mai ales liceeni, noi soluții și resurse financiare astfel încât cele două tabere să fie gratuite pentru toți cei 60 de copii înscriși.
Mai multă organizare, mai multe ore de planificare pentru ateliere, program, detalii logistice, dar toate astea răsplătite cu multă distracție în timpul taberelor!
Cele 7 zile de activități au început cu jocuri de cunoaștere și de echipă, ca să se creeze adezivul potrivit ce avea să-i unească pe copii și voluntari de-a lungul taberelor. Iar din ziua a doua au început atelierele propriu-zise, la care copiii au învățat să facă ghivece din lut în care au și plantat flori, au pictat pe sacoșe care le-au rămas apoi ca amintire, s-au orientat cu busole și au realizat hărți, au făcut ”monstruleți” și omuleți din lână împâslită, au avut un curs de prim ajutor, au învățat nu numai să danseze ”Alunelul”, ci și să-l cânte la fluier, au lucrat pe exerciții de ritm și percuție și s-au distrat copios improvizând la atelierul de teatru.
Timpul parcă trecea altfel, atât copiii cât și voluntarii erau complet prezenți la fiecare activitate, implicându-se cu toată ființa lor, uitând de telefoane și de lumea de afară. Scopul comun - de a învăța altfel, prin distracție și jocuri - îi unea pe toți și îi aducea împreună. Până și în pauze copiii rugau voluntarii să îi mai învețe jocuri noi, să le provoace imaginația și creativitatea prin fel de fel de activități. Parcă erau ca niște bureți ce voiau să absoarbă tot ce puteau să le ofere voluntarii și facilitatorii, curioși și deschiși la nou, la colaborare și la învățare.
Dar totuși, zilele au trecut repede. Sâmbătă, a șasea zi, a fost diferită. Copiii s-au costumat în piese de șah și s-au duelat pe tabla desenată cu cretă în parc. Iar apoi a urmat marea căutare de comori, care a reunit informațiile parcurse în toate atelierele de-a lungul zilelor de tabără și care i-a testat pe copii prin diferite jocuri de agilitate și de cooperare. Au ajuns cu toții la comoara bine ascunsă și s-au delectat cu dulciurile găsite!
Iar duminică a avut loc festivitatea finală în curtea Muzeului Casa Domnească și a Mănăstirii de la Brebu. În cadru festiv au sărbătorit atât încheierea Festivalului de Creație și Recreație de vara aceasta, dar și un an întreg de ateliere creative, jucăușe și pline de voie bună!
Ne revedem din toamnă!
Până atunci, vă invităm vă bucurați de pozele din tabere și să le urmăriți activitatea pe facebook la Festivalul de Creație și Recreație și pe instagram la @atelier.creatie.si.recreatie!


11 Aug 2022 18:20 2763 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
1177 vizualizari 18 Jun 2024 23:26 Premierea olimpicilor de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Premierea olimpicilor de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

La inițiativa Asociației Părinților Elevilor de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, marți, 18 iunie 2024, a avut loc premierea olimpicilor din această instituție de învățământ.

citeste mai mult
1823 vizualizari 17 Jun 2024 10:28 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere de Rusalii, la Câmpina, Breaza, Secăria, Telega, Băicoi și Comarnic

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere de Rusalii, la Câmpina, Breaza, Secăria, Telega, Băicoi și Comarnic

Operatorul de salubritate Floricon Salub anunță unele modificări în programul de ridicare a gunoiului menajer și reciclabil de la populație pe 24 iunie 2024 (a doua zi de Rusalii), zi stabilită prin lege ca fiind nelucrătoare.

citeste mai mult
3088 vizualizari 15 Jun 2024 23:47 Accident în Câmpina, pe Calea Doftanei. Un autoturism a intrat într-un stâlp

Accident în Câmpina, pe Calea Doftanei. Un autoturism a intrat într-un stâlp

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Câmpina au intervenit, sâmbătă seara, pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire a incendiilor, descarcerarea și acordarea asistenței medicale de urgență în cazul producerii unui accident rutier în municipiul Câmpina, pe Calea Doftanei.

citeste mai mult
1229 vizualizari 15 Jun 2024 22:36 Copacii și agricultura, două teme într-un proiect internațional cu participarea Școlii “Cuza” din Câmpina și Școlii “Ioan Duhovnicul” din Bănești

Copacii și agricultura, două teme într-un proiect internațional cu participarea Școlii “Cuza” din Câmpina și Școlii “Ioan Duhovnicul” din Bănești

"The Magical World of Trees and Agriculture" este denumirea celui de-al treilea proiect eTwinning în care a fost implicată Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza", de această dată partenerii săi fiind din Turcia și Republica Moldova.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV