Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
26 noiembrie...
1916 – Se năștea la Câmpina Petre Munteanu, tenor, singurul român care a cântat alături de Maria Calas, la celebra ”Scala” din Milano, în anul 1952. A avut roluri celebre pe marile scene ale lumii, dar nu a fost cunoscut și difuzat în România, alegând după 1944 să rămână în Occident, unde a fost profesor la Conservatorul din Milano. S-a stins din viață în 1988, la Milano. (foto)
1928 – Se oficia slujba de sfințire a primei aripi a Liceului de Băieți, pusă în funcțiune parțial.
1949 – Era înarcerat, la închisoarea din Galați, Costică Asavinei, stabilit după eliberare la Câmpina. A fost închis un an și jumătate fără să fi fost condamnat sau măcar trimis în judecată.
1959 - Meciuri în campionatul regional, Rafinăria Câmpina - Unirea Podu Vadului 6-1, Dinamo Câmpina - Petrolul Ochiuri 0-1.
1961 - Meci în categoiria B, Flacăra Moreni - Poiana Câmpina 1-2, marcatori - Goran și Bălăceanu. Meciuri în Cupa României: Unirea Azuga - Rafinăria Câmpina 4-6, Electrica Câmpina - Victoria Moreni 5-1, Caraimanul Bușteni - Dinamo Câmpina 3-0.
1967 - Meci în Divizia B, Poiana Câmpina - CFR Pașcani 2-0, într-un joc condus de arbitrul bucureștean Nicolae Petriceanu, purtător al ecusonului FIFA.
1992 – Înceta din viață la Câmpina, la vârsta de 91 de ani, profesorul Aurel Nestor, licențiat în istorie, filosofie și filologie al Universității din București cu ”Magna cum laude”, director al Liceului ”D.B. Știrbey” (astăzi, Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”) în perioada 1937-1950
2000 – Aveau loc alegeri parlamentare și prezidențiale.
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă, Octavian Cojocaru și până la diverse articole de presă.)
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.