Pentru mizeria asta de plombe, o firmă din Ploiești are contract de 250.000 lei cu Primăria Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Vă prezentam ieri imagini cu ceea ce Primăria Câmpina numește lucrări de reparații străzi și vă arătam cum se plombează Drumul Taberei în zona Bisericii "Nașterea Maicii Domnului". Între timp, am aflat de la cititorii noștri că exact așa s-a lucrat pe mai multe străzi din municipiu, în bătaie de joc. Și am mai aflat că inclusiv reprezentanții administrației locale doresc să se termine contractul și să scape mai repede de această firmă care a creat numeroase probleme.

Lucrările de reparații străzi din Câmpina (plombări și mici covoare asfaltice) sunt executate de societatea Actual Business Interprest SRL Ploiești, care în primăvara acestui an a câștigat licitația organizată de Primărie. Contractul cu această firmă este pe tot anul 2017 și are o valoare de 250.000 lei fără TVA, adică 55.000 euro. Un metru pătrat de plombe este plătit cu 39,57 lei, în timp ce un metru pătrat de covor asfaltic costă 41,18 lei. Dacă lucrările ar fi executate bine, cu seriozitate și profesionalism, nu ar avea nimeni ceva de comentat. Dar vedeți cum arată plombele din carosabil. Material aruncat cu lopata în gropi pline cu apă.
"Avem numeroase probleme cu această firmă. Lucrează prost, sunt și întârzieri în realizarea unor lucrări. A fost amendată și de Poliția Locală, dar și de Poliția Municipală pentru problemele create în trafic și pe domeniul public. Această firmă a câștigat licitația oferind cel mai mic preț care, după cum știți, este criteriu de bază la acordarea contractelor. Suntem nemulțumiți de activitatea ei, dar, din păcate, nu avem prea multe pârghii legale pentru a rezolva problema. Dacă am fi reziliat contractul, firma ne dădea în judecată și, după cum se știe, pe toată perioada procesului noi n-am fi putut organiza altă licitație pentru desemnarea altei firme care să se ocupe de repararea străzilor. Cel mai probabil, la finalul contractului, împreună cu colegii de la Achiziții Publice vom da calificativ negativ acestei societăți astfel încât să nu mai poată participa la alte licitații organizate de Primăria Câmpina", ne-a declarat viceprimarul Adrian Pițigoi.
Pe lângă faptul că a câștigat contractul anual pentru plombarea străzilor, Actual Business Interprest SRL Ploiești a mai câștigat o lucrare în Câmpina. Este vorba dspre modernizarea unei alei din Strada Romaniței, în valoare de 90.000 lei fără TVA.

4430 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion 12.12.2017 21:16 Cati bani a primit pana acum aceasta firma pentru lucrările executate? Există procese verbale de recepție la terminarea lucrarilor?Dacă da,de cine sunt semnate?
  • Petre 13.12.2017 08:33 Pentru binele orașului ...... mergeți acasă. Găsește „poporul” pe cine să suie pe scaunul de primar și viceprimar.
  • matei 13.12.2017 17:49 De ce mai avem nevoie de voi acolo, la primarie, daca "nu aveti parghii legale" ca sa faceti nimic?? Adica ce vrei tu sa ne spui e ca, odata castigat un contract cu primaria, contractorul are liber sa faca ce vrea si sa incalce oricat vrea contractul, intrucat primariei ii e frica sa rezilieze contracte pentru ca ii e frica de contestatii si procese?? E bine de stiut, o sa va fac cateva oferte, poate prind si eu un contract d-asta, pentru ca de mult cautam asa client ... si fricos precum pareti voi (primaria campina) sa fiti.

Actualitate

463 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2081 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

285 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

393 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.