Cele mai multe discuții la ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc miercuri, 28 iunie 2023, au fost generate de un proiect privind închirierea prin licitație publică a spațiului de 201,38mp, situat la parterul Casei Tineretului, pentru desfășurarea de activități economice - baruri, alte activități de servire a băuturilor, inclusiv organizarea de concerte de muzică și activități artistice. Practic, este vorba de spațiul în care se află Club Live.
Proiectul a fost inițiat de consilierii Livia Lupu (PSD), Horațiu Zăgan (PSD), Andrei Duran (PSD), Liviu Davidescu (ProRomânia), Aron Sabo (PMP), Bogdan Ene (PMP) și Liviu Dumitrache (USR) și trebuie spus de la bun început că a fost evident unidirecționat, fiind o modalitate - legală - de răzbunare împotriva lui Liviu Briciu, consilier POL, proprietarul Club Live. Sau, cu alte cuvinte, dacă Liviu Briciu ar fi fost din tabăra inițiatorilor, sigur acest proiect nu ar fi existat. Sau ar fi fost inițiat de... ceilalți. C-așa-i în politica locală.
Revenind strict la subiect, inițiatorii susțin că proiectul a avut la bază faptul că nu s-a prezentat nimeni la licitațiile asupra acestui spațiu, licitații organizate pe 20 iulie, 3 august și 17 august, în cursul anului trecut. Se apropie împlinirea unui an de atunci... Acum luând în serios argumentele inițiatorilor, probabil că aceștia ar trebui să propună alte condiții pentru licitație, de vreme ce o astfel de procedură a fost organizată de trei ori și nu s-a prezentat nimeni.
De partea cealaltă, Liviu Briciu ar fi fost cel care ar fi putut rezolva cel mai elegant această situație neplăcută pentru toți cei implicați. Poate ar fi trebuit să facă un pas în spate - fie din firmă, fie din spațiu, fie din Consiliul Local, ceea ce ar fi dus la o rezolvare ceva mai normală a situației acestui spațiu. Pentru că, adevărul este că Liviu Briciu plătește pentru spațiul respectiv o chirie lunară de 6 lei/mp, în timp ce chiriașii din toate celelalte spații cu aceeași destinație, deținute de CL, plătesc 30 lei/mp. Chiar dacă nu s-a prezentat nimeni la licitație, iar contractul cu Club Live a fost prelungit, nu se poate ca un chiriaș să plătească un preț care oficial nu mai există, în vigoare fiind noile chirii, aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 173/decembrie 2019.
În schimb, în cadrul discuțiilor, întrebați ce se întâmplă dacă în continuare nu vine nimeni la licitație, din partea inițiatorilor, Andrei Duran a oferit următorul răspuns: ”Am înțeles că dacă nu vine nimeni la licitație, conducerea Casei Tineretului își dorește transformarea acelui spațiu într-un hol de trecere, pentru a se putea asigura accesul în și din sala de spectacole”.
Discuțiile din cadrul Consiliului Local au fost ample, cu argumente mai mult sau mai puțin pertinente, cu tonuri ridicate, cu jigniri, pentru că așa înțeleg unii consilieri să-și impună punctul de vedere. Puteți urmări integral dezbaterile asupra acestui proiect în materialul video.
Cert este că proiectul a fost respins, astfel încât firma lui Liviu Briciu continuă deocamdată să rămână în acel spațiu la cel mai mic preț de pe piața spațiilor deținute de administrația locală (cu excepția partidelor politice care plătesc o chirie de 4 lei/mp/lună pentru sediile pe care le au). Acum, cel mai probabil, consilierii care s-au opus acestui proiect vor veni ei înșiși cu un alt proiect de închiriere a spațiului respectiv, în alte condiții. Vom reveni.
Vineri, 13 decembrie, a fost ședință extraordinară a Consiliului Local Câmpina. Deși s-a discutat doar o rectificare a bugetului local, au ieșit scântei...
La începutul fiecărui mandat, aleșii locali sunt obligați să-și completeze declarațiile de avere și de interese și să le depună la Primărie pentru a fi postate pe site-ul instituției. Iată cât de bogați (sau nu) sunt noii aleși câmpineni.
Marți seară, în jurul orei 23.00, în Prahova a avut loc un accident rutier terifiant, în urma căruia doi tineri - șoferul de 27 ani și pasagerul de 26 ani - și-au pierdut viața.
La finalul mandatului trecut, Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care se repartizau spațiile locative din blocurile sociale de pe străzile Petrolistului și Năsăud, construite cu fonduri europene, prin Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate.